Proprietățile benefice ale ceaiului de coada-calului și domeniul său de aplicare

Proprietățile benefice ale ceaiului de coada-calului și domeniul său de aplicare

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiSpiritualitate

Coada-calului este o planta des întâlnită în țara noastră, care are proprietăți curative foarte importante. Un expert în domeniul bioenergiei ne-a explicat care sunt aceste proprietăți și cum să le folosim în mod corect.

Unele plante se găsesc la plafar, altele sunt cultivate acasă. Coada-calului poate fi găsită în aproape orice poiană. Aceasta este o buruiană a cărei putere enormă poate fi folosită chiar și în fiecare zi.

Principalele proprietăți vindecătoare ale plantei coada-calului

Coada-calului este o plantă care crește în multe locuri și poate fi recoltată pentru folosirea ulterioară fără probleme. Nu este necesar să fie cultivată în curte sau acasă. Este suficient să așteptați până la jumătatea lunii iunie. În acest moment, coada-calului a crescut atât de mult încât îi puteți tăia partea superioară. Este bine să faceți acest lucru pe vreme uscată și însorită. Toată partea superioară trebuie tăiată, la peste 10 centimetri deasupra solului.

Uscați coada-calului în mod natural sau folosind uscătoare speciale. Înainte de uscare, planta nu trebuie spălată. Planta poate fi păstrată până la patru ani, dar este mai bine să reînnoiți stocurile anual.

Coada-calului conține o cantitate imensă de ingrediente active benefice, precum antioxidanți, flavonoide, vitamine C și A, uleiuri esențiale, carbohidrați simpli, acizi organici, săruri organice. Toate acestea îmbunătățesc metabolismul, îmbunătățesc imunitatea, ajută la întărirea părului și a unghiilor.

Datorită combinației de componente importante din compoziția plantei, are o serie de efecte benefice puternice asupra organismului. Este folosit ca un medicament antiinflamator, un medicament pentru a îmbunătăți coagularea sângelui, vindecarea rănilor. Coada-calului are si efect diuretic, antiparazitar, tonic.

Această plantă este prescrisă în mod activ de medici în tratamentul diferitelor boli. Principalul lucru este să nu uităm că coada-calului are o serie de contraindicații. De exemplu, nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează, copiilor. În orice caz, consultați medicul înainte de utilizare.

Utilizarea coada-calului pentru protejarea împotriva răului

Coada-calului are o puternică aură protectoare. Experții ne sfătuiesc să punem o ramură uscată de coada-calului sub covor, pe hol sau în prag, pentru a proteja casa de pătrunderea energiei negative și gospodăria ei de dușmani și oameni nedoriți, precum și de oaspeții care se prefac doar a fi prieteni.

Coada-calului este o buruiană, dar se știe că buruienile sunt foarte puternice. Coada-calului poate fi folosită în ritualuri pentru a întări rezistența, pentru a curăța casa de negativitate . Oamenii indeciși și nesiguri pot purta o crenguță de coada-calului în geantă sau în buzunar.

Cu ajutorul pantei coada-calului, puteți efectua un ritual de eliminare a bolii și oboselii. Atunci când luna este în creștere, dimineața devreme, puteți aduna coada-calului proaspătă. Ajuns acasă, trebuie să întindeți coada-calului adunată pe un prosop și apoi să vă întindeți pe el.

Este important să vă imaginați în acest moment cum se transferă bolile și negativitatea voastră în plantă. Rămâneți așa timp de zece minute. Acele plante pe care vă întindeți nu trebuie aruncate. Lăsați-le să se usuce puțin și apoi ardeți-le.

Acasă, poți pune și câteva tulpini de coada-calului într-un pahar sau o vaza cu apa. Această vază ar trebui să fie plasată cât mai aproape de pat. În câteva zile, planta vă va absorbi temerile, bolile, afecțiunile și resentimentele și, de asemenea, vă va îmbunătăți somnul.

Pe lângă coada-calului, peste tot poți găsi și alte plante benefice, cum ar fi urzica , pelinul și păpădia . Amintiți-vă că natura ne-a oferit o mulțime de lucruri benefice pentru organism. Trebuie să-i folosești darurile și mulțumești Universului pentru asta.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!