Proprietăți incredibile ale celui mai puternic analgezic – aspirina

Proprietăți incredibile ale celui mai puternic analgezic – aspirina

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 October 2021 in SanatateSfaturi

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut principalul ingredient activ al aspirinei drept una dintre cele mai eficiente substanțe terapeutice. Acest ingredient a început să fie folosit activ cu mulți ani în urmă, cu mult înainte ca aspirina să apară sub formă de pastile în trusele de prim ajutor ale multor oameni.

Aspirina este incredibil de populară și unul dintre cele mai comune medicamente din lume. Ingredientul activ din aspirină este acidul acetilsalicilic, care are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antipiretice puternice.

Aspirina este ieftină și se vinde fără prescripție medicală. Majoritatea oamenilor o folosesc pentru a trata migrenele și durerile musculare severe cauzate de nervozitate excesivă și stres.

În plus, aspirina este adesea folosită pentru a îmbunătăți starea de bine în timpul bolilor virale și pentru a elimina simptomele neplăcute ale gripei, cum ar fi slăbiciunea și febra. De la inventarea aspirinei, acum 120 de ani, oamenii de știință și medicii au descoperit multe modalități noi de a utiliza acest medicament.

În ultimele decenii, aspirina a fost utilizată în mod activ pentru prevenirea și tratamentul bolilor inimii și ale altor organe ale sistemului cardiovascular. Aspirina previne formarea cheagurilor de sânge, deoarece împiedică așezarea trombocitelor pe pereții vaselor de sânge. Din acest motiv putem concluziona că aspirina are capacitatea de a reduce riscul de atac de cord.

Credeți sau nu, există multe alte moduri de a folosi aspirina în scopuri terapeutice. Recent, medicii au descoperit proprietățile antireumatice ale aspirinei. Datorită acestor proprietăți, aspirina este un remediu incredibil de eficient pentru durerea cauzată de artrită, lupus și artrita psoriazică.

În acest articol, vom vorbi despre proprietățile vindecătoare incredibile ale aspirinei, pe care nu le-ați cunoscut înainte.

Principalele proprietăți ale aspirinei

Aspirina este un puternic analgezic

Printr-o doză corectă prescrisă de un medic, aspirina poate preveni avortul spontan, care poate apărea la pacienții cu sindrom antifosfolipidic .

În plus, aspirina este utilizată pentru a trata calculii biliari, pentru a controla dezvoltarea tumorilor la nivelul ficatului și pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet.

Credeți sau nu, dar datorită proprietăților sale incredibile, aspirina ajută la boli rare. În special, este o boală precum sindromul Kawasaki (inflamația pereților vaselor de sânge).

Aspirina nu este folosită doar pentru uz intern, ci și pentru uz extern. În special, poate fi folosit pentru a trata mătreața , herpesul, arsurile solare și mușcăturile de insecte.

Aspirina poate fi folosită pentru a prepara remedii naturale acasă pentru îngrijirea buzelor, feței, părului și chiar picioarelor.

Mai mult, aspirina are capacitatea de a îndepărta petele de pe haine, așa că va fi asistentul tău indispensabil în timpul spălării. Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați câteva pastile de aspirină în apă și să înmuiați hainele murdare în ea înainte de spălare.

Aparent, toată lumea știe despre proprietățile protectoare ale aspirinei, deoarece folosim adesea acest medicament ca conservant natural pentru a păstra prospețimea florilor tăiate.

Tot ce trebuie să știi despre proprietățile de bază ale aspirinei

Supradozajul cu aspirină poate duce la zgomot în urechi, tulburări de stomac și chiar la dezvoltarea sindromului Ray la copiii sub 10 ani.

În mod paradoxal, în ciuda capacității aspirinei de a reduce riscul de ca n cer, acest medicament nu trebuie consumat în exces tocmai din cauza amenințării la adresa sănătății sistemului cardiovascular. Dacă ați fost diagnosticat cu probleme cardiace, medicii vă pot recomanda reducerea sau chiar oprirea totală a aspirinei.

Datorită proprietăților sale puternice antiinflamatoare și anticoagulante, aspirina este un ajutor eficient în lupta împotriva sindromului Alzheimer (acționează ca un neuroprotector natural) și a SIDA (încetinește efectele HIV).

Efecte secundare

În ciuda tuturor proprietăților incredibile ale aspirinei și a numeroaselor modalități de utilizare a acesteia, medicii spun că acest medicament nu trebuie consumat în exces din cauza posibilelor efecte secundare. Acidul acetilsalicilic, principalul ingredient activ al aspirinei, poate provoca hemoragii interne sau chiar accident vascular cerebral .

Mulți medici încă dezbat cui ar trebui să i se prescrie aspirina – pacienților cu afecțiuni cardiovasculare sau doar adulților sănătoși pentru a preveni diverse boli.

Când este folosită incorect, nu numai că puteți pierde toate proprietățile benefice ale aspirinei, ci o puteți transforma într-un adevărat dușman al sănătății. Țineți cont că aspirina și orice alte medicamente trebuie luate numai sub supravegherea unui medic.

Forme de eliberare a aspirinei

Acidul acetilsalicilic este produs în laboratorul Bayer. Aspirina poate fi găsită în următoarele forme de eliberare:

Tablete sau capsule.

Tablete efervescente solubile în apă cu vitamina C: sunt folosite pentru ameliorarea simptomelor răcelii.

Masticabile: aspirina cu aromă de portocale.

Aspirina sub formă de pulbere: conține mulți alți compuși benefici care ajută la combaterea simptomelor neplăcute ale răcelii și gripei.

Indiferent de forma de eliberare, aspirina are un efect instantaneu care durează aproximativ o zi.

După cum puteți vedea, aspirina este un medicament universal cu proprietăți incredibile. Așa că sperăm că sfaturile noastre vă vor convinge să aveți întotdeauna acest medicament în trusa de prim ajutor.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!