Proprietăți de vindecare incredibile ale busuiocului

Proprietăți de vindecare incredibile ale busuiocului

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Busuiocul (Ocimum basilicum) provine din Asia și aparține familiei Lamiaceae . El are frunze ovale și flori albe sau roz care cresc în ciorchini. Această plantă are de obicei aproximativ 60 cm înălțime. În acest articol vă vom prezenta proprietățile vindecătoare ale busuiocului.

Busuiocul are un număr uimitor de proprietăți curative și este ușor de utilizat pentru a îmbunătăți starea de sănătate.

Proprietăți benefice ale busuiocului

Busuiocul este folosit pentru a trata diferite tulburări datorită proprietăților sale curative. Câteva dintre avantajele sale:

1. Această uimitoare plantă conține antispastice care ajută la ameliorarea slăbiciunii musculare, a indigestiei și a durerilor din diferite părți ale corpului.

2. Busuiocul ameliorează senzația de oboseală și ajută la combaterea depresiei. În plus, este folosit și pentru a reduce anxietatea .

3. Este foarte bun pentru masaje pentru a calma crampele cauzate de menstruație. Aroma sa liniștitoare este prezentă în diferite uleiuri corporale.

4. Este, de asemenea, un minunat tratament natural împotriva mușcăturii țânțarilor. Proprietățile sale antibacteriene sunt utilizate pentru a trata mușcăturile de șarpe și alte mușcături infecțioase.

5. Busuiocul este folosit în diferite unguente naturale care te ajută să vindeci rănile.

6. Când îl consumați sub formă de ceai și nu-i modificați starea lui originală, poate fi de mare ajutor pentru întărirea sistemului imunitar.

Remedii naturale cu busuioc

Pentru durere de gât

Busuiocul poate fi folosit ca sirop (împreună cu miere și apă) pentru ameliorarea tusei sau a durerii de gât. Veți avea nevoie de 2 pahare de apă (500 ml), 100 grame de frunze de busuioc și miere (după preferință). Busuiocul se taie în fâșii mici și se pune la fiert împreună cu apa. După ce busuiocul a fiert, lăsați ceaiul la răcit și puneți 2 linguri de miere. Beți câte o cană din acest ceai de fiecare dată când vă doare gâtul.

Pentru îngrijirea pielii

Această plantă este, de asemenea, cunoscută sub numele de planta longevității. Este adesea folosită de persoanele care vor să-și mențină pielea fină și catifelată. Pentru a profita de beneficiile busuiocului, masați pielea zilnic cu ceai de busuioc. Pentru a face acest ceai vă trebuie numai un pahar cu apă și câteva frunze de busuioc. Puneți busuiocul în apa fierbinte și lăsați la infuzat pentru 10 minute. Odată ce ceaiul atinge o temperatură acceptabilă pentru pielea ta (de preferință caldă), masează pielea cu el în fiecare seară înainte de culcare. Acest lucru va aduce pielii tale o strălucire naturală și îi va îmbunătăți aspectul.

Pentru acnee

Busuiocul curăță sângele și elimină toxinele, ceea ce îmbunătățește sănătatea pielii și vă scapă de acnee. Tot ce trebuie să faceți este să mâncați 3-5 frunze de busuioc crud dimineața. De asemenea, puteți face măști cu frunze de busuioc și să le aplicați timp de 30 de minute.

Pentru digestie

Busuiocul are proprietăți naturale de curățare care ajută corpul să îndepărteze toate toxinele. În același timp, proprietățile sale antiinflamatorii ajută la reducerea simptomelor arsurilor la stomac. Veți avea nevoie de un pahar cu apă și 30 de grame de frunze de busuioc. Spălați bine frunzele de busuioc și puneți-le în apa fierbinte. Lăsați la infuzat pentru 10 minute și ceaiul este gata. Beți acest ceai dimineața pe stomacul gol.

Contraindicații pentru consumul de busuioc

Ca măsură de precauție, femeile gravide ar trebui să limiteze consumul de busuioc pentru a evita complicațiile. De asemenea, asigurați-vă că discutați cu un specialist despre consumul acestei plante, deoarece fiecare organism poate răspunde diferit la proprietățile busuiocului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!