Propolisul tratează stomacul și intestinele: tratament eficient și simplu

Propolisul tratează stomacul și intestinele: tratament eficient și simplu

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ulcerul reprezintă afectarea membranei mucoase a unui organ. Pentru a trata această boală dureroasă, medicii încearcă mai întâi să determine cauza și apoi să o combată. De asemenea, în paralel efectuați tratamentul rănii formate.

Ulcerul apare atunci când elementele agresive încep să predomine peste stratul protector al epiteliului, iar acesta din urmă începe să se descompună.

Vindecarea o reprezintă propolisul, care formează un nou strat și accelerează regenerarea celulară. Propolisul reduce, de asemenea, durerea și inflamația și ucide bacteriile Helicobacter pylori, care încearcă să pătrundă în alte părți ale corpului prin rană.

1. Pentru ulcer peptic

a) Tinctură de propolis

Pentru tratament utilizați tinctură de propolis, care poate fi achiziționată de la farmacie sau pregătită de dumneavoastră.

La 5 g de propolis trebuie adăugați la 50 ml alcool 75%. Păstrați tinctura timp de 10 zile într-un loc întunecat și răcoros, ferit de schimburile de temperatura. Nu uitați să agitați borcanul în fiecare zi. După această perioadă, se strecoară și se toarnă într-un recipient etanș. Se păstrează la rece, ferit de razele soarelui.

Mod de administrare

Trebuie să picurați 20-40 picături de tinctură de propolis 20% într-o jumătate de pahar de lapte cald fiert. Se ia de trei ori pe zi înainte de mese. Perioada tratamentului nu trebuie să depășească 10 zile. Îmbunătățirea se va simți încă din primele zile.

b) Ulei de propolis

O altă rețetă eficientă pentru tratarea ulcerelor de stomac.

Trebuie să amestecați propolisul cu unt în următoarele proporții: se adaugă 15-20 g de propolis la 100 g de unt.

Apoi se gătește într-o baie de apă timp de 10 minute, se strecoară și se lasă să se răcească. A se păstra la frigider.

Mod de administrare

Se ia câte 2 lingurițe. Cu 20 de minute înainte de mese de trei ori pe zi. Perioada de tratament: 30 de zile.

2. În tratamentul gastritei

Propolisul oprește în mod eficient inflamația mucoasei gastrice. Puteți folosi ulei, decoct sau tinctură pentru tratament. Pacienții iau ulei, tinctură sau decoct de plante.

Mod de administrare

Trebuie să picurați 20 de picături de tinctură de propolis 10% în 100 ml de lapte fiert. Înainte de culcare, beți 10 picături și mergeți la somn. Perioada de tratament: o lună.

3. Inflamația duodenului este, de asemenea, tratată în acest fel.

Apiterapeuții recomandă propolis pentru orice boli ale sistemului digestiv.

Pentru întărirea generală a unui organism, se recomandă să consumați 1 linguriță dimineața și seara de miere cu propolis. Perioada tratamentului este de 1-2 luni.

Nu uitați că pentru orice problemă medicală este necesară consultarea unui medic pentru a stabili gravitatea. Remediile naturiste pot fi aplicate în paralel cu o medicație oferită de un doctor.

Ce alte tratamente cu propolis mai cunoașteți?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!