Image

Propolisul tratează stomacul și intestinele: tratament eficient și simplu

Publicat de Patricia Esca pe 12 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ulcerul reprezintă afectarea membranei mucoase a unui organ. Pentru a trata această boală dureroasă, medicii încearcă mai întâi să determine cauza și apoi să o combată. De asemenea, în paralel efectuați tratamentul rănii formate.

Ulcerul apare atunci când elementele agresive încep să predomine peste stratul protector al epiteliului, iar acesta din urmă începe să se descompună.

Vindecarea o reprezintă propolisul, care formează un nou strat și accelerează regenerarea celulară. Propolisul reduce, de asemenea, durerea și inflamația și ucide bacteriile Helicobacter pylori, care încearcă să pătrundă în alte părți ale corpului prin rană.

1. Pentru ulcer peptic

a) Tinctură de propolis

Pentru tratament utilizați tinctură de propolis, care poate fi achiziționată de la farmacie sau pregătită de dumneavoastră.

La 5 g de propolis trebuie adăugați la 50 ml alcool 75%. Păstrați tinctura timp de 10 zile într-un loc întunecat și răcoros, ferit de schimburile de temperatura. Nu uitați să agitați borcanul în fiecare zi. După această perioadă, se strecoară și se toarnă într-un recipient etanș. Se păstrează la rece, ferit de razele soarelui.

Citeste si  Tristetea te poate imbolnavi foarte grav! Vezi care este cel mai afectat organ

Mod de administrare

Trebuie să picurați 20-40 picături de tinctură de propolis 20% într-o jumătate de pahar de lapte cald fiert. Se ia de trei ori pe zi înainte de mese. Perioada tratamentului nu trebuie să depășească 10 zile. Îmbunătățirea se va simți încă din primele zile.

b) Ulei de propolis

O altă rețetă eficientă pentru tratarea ulcerelor de stomac.

Trebuie să amestecați propolisul cu unt în următoarele proporții: se adaugă 15-20 g de propolis la 100 g de unt.

Apoi se gătește într-o baie de apă timp de 10 minute, se strecoară și se lasă să se răcească. A se păstra la frigider.

Mod de administrare

Se ia câte 2 lingurițe. Cu 20 de minute înainte de mese de trei ori pe zi. Perioada de tratament: 30 de zile.

2. În tratamentul gastritei

Propolisul oprește în mod eficient inflamația mucoasei gastrice. Puteți folosi ulei, decoct sau tinctură pentru tratament. Pacienții iau ulei, tinctură sau decoct de plante.

Citeste si  Substanta foarte benefica organismului despre care medicii nu spun nimic, costa doar 2 lei iar farmaciile nu fac profit

Mod de administrare

Trebuie să picurați 20 de picături de tinctură de propolis 10% în 100 ml de lapte fiert. Înainte de culcare, beți 10 picături și mergeți la somn. Perioada de tratament: o lună.

3. Inflamația duodenului este, de asemenea, tratată în acest fel.

Apiterapeuții recomandă propolis pentru orice boli ale sistemului digestiv.

Pentru întărirea generală a unui organism, se recomandă să consumați 1 linguriță dimineața și seara de miere cu propolis. Perioada tratamentului este de 1-2 luni.

Nu uitați că pentru orice problemă medicală este necesară consultarea unui medic pentru a stabili gravitatea. Remediile naturiste pot fi aplicate în paralel cu o medicație oferită de un doctor.

Ce alte tratamente cu propolis mai cunoașteți?


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon