Profesorul Alexandru Ogulov: De ce apar accidente vasculare cerebrale, infarcturi, varice, hipertensiune și hipotensiune

Profesorul Alexandru Ogulov: De ce apar accidente vasculare cerebrale, infarcturi, varice, hipertensiune și hipotensiune

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2023 in SanatateSfaturiStiinta

Tensiunea musculară la nivelul gâtului, pieptului și regiunii lombare are un impact negativ asupra sănătății întregului organism. Spasmele comprimă inelele fibroase ale vertebrelor și fibrele nervoase care se extind din coloană vertebrală. Din cauza acestei presiuni, învelișul nervului este comprimat, iar impulsurile care provin din măduva spinării și din creier se deplasează de-a lungul învelișului nervului.

Profesorul Alexandru Ogulov explică cum funcționează inima, de ce apar accidentele vasculare cerebrale, infarcturile, varicele, hipertensiunea și hipotensiunea. Când vorbim despre sănătate, circulația sângelui este foarte importantă.

La baza oricărei patologii a organismului stă perturbarea microcirculației sângelui. Circulația sângelui este văzută și interpretată diferit de către specialiști. Există multe perspective asupra funcționării inimii. De exemplu, teoria fluxului sanguin este legată de un fenomen interesant numit cavitație.

Probleme cardiace și vasculare

Există o idee interesantă conform căreia funcționarea inimii are la bază fenomenul de cavitație. Cavitația este procesul de formare a bulelor într-un lichid, umplute cu gaz.

Cavitația în organismul uman

În ventriculele inimii se află un sistem special care începe să pompeze sânge numai atunci când impulsul de la mușchi ajunge prin vase în zona inimii. Când apar probleme cu aorta, impulsurile de transfer suferă, de asemenea. Acest lucru afectează negativ circulația sângelui în membrele inferioare.

Cu cât sunt implicați mai multe mușchi în mișcare, cu atât se obține o cantitate mai mare de sânge în organism. În sânge sunt dizolvate o mulțime de bule de gaz (care conțin oxigen, azot, dioxid de carbon).

În momentul în care pomparea începe, gazul începe să iasă în spațiul intercelular, ceea ce duce la creșterea volumului de sânge. Fapt interesant: când ne este foarte frig, circulația sângelui se intensifică, volumul de sânge crește și începe să încălzească corpul.

De ce organele pelvisului, rinichii, au probleme de tensiune arterială ridicată și scăzută în mod constant?

Mușchii gâtului sunt direct legați de scăderea funcției renale. Atunci când această funcție scade, apare o reacție de contracție a mușchilor din gât, piept și regiunea lombară. Din acest motiv, apar herniile.

Spasmele comprimă inelele fibroase ale vertebrelor și fibrele nervoase care se îndreaptă către organe. Ca urmare, învelișul nervului este comprimat. Impulsurile care vin din măduva spinării și creier trec prin nerv și se deplasează exact de-a lungul învelișului nervului.

Dacă acest înveliș este comprimat de mușchi, atunci calitatea impulsurilor se schimbă. Apare fenomenul în care mușchii încep să comprime fibrele nervoase (care controlează alimentarea cu sânge a glandei tiroide, dinților, ochilor, urechilor).

Circulația sângelui către creier este, de asemenea, controlată de gât. Dacă apare tensiune la gât, mușchii comprimă fibrele nervoase, apar accidente vasculare cerebrale, pierderea vederii, auzului, a dinților, problemele tiroidei.

Dacă apăsați cu degetele (încet și cu grijă) în oricare parte a gâtului, ideal ar trebui să nu existe niciun punct dureros. Durerea nu provine de la mușchi în sine, ci de la fibrele nervoase inflamate. Dacă masați gâtul în fiecare zi și eliminați câte un punct dureros, puteți observa treptat îmbunătățirea memoriei, a vederii și a auzului.

De ce oamenii pot avea tensiune arterială constant scăzută?

Există multe factori care pot determina tensiunea arterială scăzută. Cel mai adesea, acest lucru este legat de rinichi. Anatomic, rinichii sunt acoperiți de stomac. Tensiunea stomacului (din cauza stresului) se manifestă prin comprimarea părții stângi a rinichilor și a glandelor suprarenale.

Astfel, tensiunea arterială scade. Patologia rinichilor poate fi detectată printr-o metodă simplă: sfecla fiartă consumată nu ar trebui să coloreze urina. Când începe îmbunătățirea sistemului digestiv, când stomacul devine mai moale, tensiunea arterială începe să crească.

Meteorismul: migrenele în timpul schimbărilor de presiune atmosferică. De ce organismul reacționează astfel?

Meteorismul este determinat de o legătură situată în partea superioară a abdomenului. O parte a acestei legături constă în țesut muscular. Dacă începe să se contracte, modifică poziția organelor interne.

Datorită tensiunii acestei legături, stomacul se ridică și poziția duodenului se schimbă, iar acest lucru afectează circulația sângelui. Eliminarea spasmelor și a tensiunii, îmbunătățirea microcirculației în partea superioară a abdomenului duc la normalizarea și eliminarea meteorismului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!