Probabil ca ai auzit de vindecare holistica – iata ce inseamna asta!

Probabil ca ai auzit de vindecare holistica – iata ce inseamna asta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2018 in Spiritualitate

Vindecarea holistică reprezintă decizia de a căuta soluții holistice pentru dezechilibrele corpului și de a trăi o viață mai echilibrată.

Diferența majoră dintre vindecare holistică și medicina alternativă, medicina complementară și medicina integrativă este că sănătatea fizică nu este neapărat în centrul atenției. Chiar și așa, adesea disconfortul fizic este cel ce va alarma o persoană pentru a o îndemna să caute vindecarea holistică.

Este adevărat că durerea, sau orice alt disconfort fizic, ne atrage atenția. Este dificil să ignori ceea ce este evident, ma ales când avem dureri fizice. Instinctul ne va îndemna să căutăm ajutor pentru a ne alina disconfortul. Vindecarea holistică însă nu este o alternativă a medicinei convenționale. Uneori consultul unui medic profesionist este cea mai bună soluție în tratarea unei boli.

Bolile fizice sunt simptome ale unui dezechilibru major care poate, sau nu, să aibă rădăcinile în psihic.

Vindecarea holistică se adresează tuturor părților unui individ, nu doar psihicului, locul în care bolile manifestate sunt cele mai evidente. Vindecarea holistică nu este făcută să acționeze ca un pansament sau ca o vindecare de moment. Este o călătorie permanentă de descoperire, de căutare a răspunsurilor și în final dobândirea unei vieți mai bune și a unei sănătăți mai puternice.

Vindecarea holistică merge dincolo de conexiunea dintre minte și corp

Vindecarea holistică este defapt un stil de viață. Abordarea holistică merge mult peste conexiunea minte-corp pentru găsirea și menținerea unității. Per total bunăstarea și ”integritatea” sunt foarte prețuite.

Toate aspectele vieții unei persoane; vindecarea psihică, sănătatea și bunăstarea mentală, bunăstarea emoțională, valorile și credințele spirituale, toate sunt luate în considerare. Abordarea holistică implică căutarea de unelte ce ne vor ajuta să atragem ceea ce dorim în viața noastră și să găsim puterea interioară.

O persoană care îmbrățișează dorința de a găsi unitate în propria ființă, rapid va învăța importanța îngrijirii unei relații, a planetei, a mediului înconjurător, compasiune pentru umanitate în general, și acceptarea și tolerarea diferențelor dintre popoare planetei.

Rolul unui vindecător holistic:

Vindecătorul holistic va recunoaște că disconfortul sau durerea noastră sunt în mare simptomele unui dezechilibru. Dezechilibrul poate fi psihic, rezultatul abuzului corpului fizic printr-o dietă nesănătoasă, lipsa de exercițiu fizic, sau lipsa somnului; sau, dezechilibrul poate fi rezultatul nevoilor mentale, emoționale sau spirituale nesatisfăcute. Nici un aspect (minte, trup, spirit sau emoție) ale unei persoane nu sunt neglijate într-un tratament holistic.

Vindecătorul holistic se va uita la ”întreaga persoană” pentru a face o evaluare completă și pentru a folosi toate informațiile adunate înainte de a sugera un tratament clientului.

Ține minte, nu toți vindecătorii holistici sunt la fel, fiecare are propria specializare sau expertiză de oferit. Este spre interesul tău să cauți unul potrivit pentru tine. Alegerea unui vindecător holistic nu este deloc diferită de alegerea unui medic profesionist. Tu decizi.

Tipuri de terapii și tratamente holistice:

Sunt multe tipuri de terapii holistice, pentru a numi câteva: aromaterapie, medicina Ayurvedică, o dietă naturală, exerciții fizice, consiliere spirituală, medicină vibrațională, medicină homeopată, acupunctură, terapii energetice, rugăciuna și medicina Chineză.

Definiția Medicinei alternative

Medicina alternativă este un termen folosit când terapiile sunt prezentate ca o alternativă la medicina convențională sau Vestică.

Definiția Medicinei complementare

Medicina complementară este un termen folosit când diferite terapii sunt folosite în paralel cu medicina Vestică sau convețională.

Definiția medicinei Intergrative

Medicina integrativă a fost un termen ”la modă” folosit în masă prima dată în anul 1990. Aceea a fost perioada în care mai mulți medici profesioniști s-au îndreptat spre legătura Minte-Corp. Terapiile alternative nu mai erau automat judecate ca fiind departe de adevăr sau excrocherii. Unele terapii au fost integrate în masă alături de terapiile tradiționale. Terapii precum masajul, acupunctura, meditația și vizualizarea și medicina Chiropractică au fost printre primele terapii integrate în programele medicale convenționale.

La Hathor House poți găsi terapeuți acreditați care te pot ajuta în orice problemă de ordin fizic sau mental. Sună la 0726 177 777 pentru detalii și programări.

Sursa: hathorbooks.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!