Principiile artei vieții. Cum să urmezi Spiritul, să economisești și să acumulezi energie, să fii fericit și împlinit.

Principiile artei vieții. Cum să urmezi Spiritul, să economisești și să acumulezi energie, să fii fericit și împlinit.

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Spiritul guvernează tot ceea ce trăiește. “Niciun fir de păr nu cade de pe capul omului fără voia lui Dumnezeu.” Totul este interconectat și se îndreaptă în direcția generală a Vieții, dezvoltării și evoluției.

Spiritul conduce fiecare om în fluxul general al Vieții.

Poți învăța să simți acest flux și să-l urmezi. Dacă omul acționează în conformitate cu dorințele Spiritului, atunci dorințele sale personale încetează să mai fie adevăratele sale dorințe; el acționează în numele Spiritului, în numele binelui și evoluției a tot ceea ce-l înconjoară.

Desigur, trebuie să te cureți și să asculți ceea ce vrea Spiritul.

Poți să te opui fluxului Vieții, dar tot vei avansa în direcția potrivită, doar că vei pierde energie în acest proces. În schimb, poți învăța să te miști cu fluxul, să te bucuri de asta și să te umpli de trăiri minunate, să simți jocul splendid al vieții, plin de mister, să te simți parte a Eternității, evoluând.

A urma fluxul este o artă. Pentru a face asta, trebuie să te înzestrezi în primul rând cu calitățile necesare și să le dezvolți în tine.

Trebuie să înveți să te asculți, să îți asculți adevăratele dorințe, intuiția, pentru a înțelege în ce direcție să mergi și să iei decizii cu întreaga responsabilitate de a duce la îndeplinire ceea ce ți-ai propus.

Ce urmează, ce mai trebuie să stăpânești, de ce vei avea nevoie?

1. Primul lucru – disciplina.

Ce înseamnă asta? Disciplina înseamnă a renunța la tot ce este inutil.

Dacă pescuiești, atunci atenția trebuie să fie concentrată asupra plutei; dacă faci și altceva, poți fi distras și să-ți pierzi controlul.

Pescuitul din distracție, într-adevăr, nu este o activitate bineplăcută Lui Dumnezeu, dar să presupunem că o faci pentru a-ți hrăni familia într-o situație de viață necesară și că ai permisiunea de Sus să faci acest lucru.

Poți înțelege pescuitul drept orice altceva, de exemplu, dorești să cucerești inima unei fete către care simți adevărată atracție.

2. De aici rezultă a doua calitate – controlul.

Controlul reprezintă reglarea Spiritului, menținerea în starea necesară, concentrarea, evaluarea situației.

3. A treia – răbdarea, perseverența.

Trebuie să aștepți cu răbdare momentul potrivit. În exemplul nostru cu pescuitul, trebuie să aștepți până când peștele începe să muște. În exemplul cu fata, să aștepți până când ea “îți dă un semn reciproc”.

4. A patra – oportunismul.

Să fii pregătit să faci acțiunea necesară în momentul potrivit, să prinzi peștele, de exemplu sau să îți exprimi intențiile.

5. A cincea – voința.

Să faci acțiunea finală cu prezența deplină la momentul potrivit. Totul se decide în clipă. Să prinzi peștele și să-l scoți. Bingo! Fata în brațele tale!

Carlos Castaneda a descris foarte bine principiile artei stalking-ului.

Stalking-ul se traduce ca urmărire, vânătoare. Urmărim “victima” noastră, dar și pe noi înșine în acel moment pentru a identifica mila, frica, importanța, nerăbdarea.

Drumul către arta vieții este greoi și lung. Trebuie să elimini din tine fricile, mila, starea de victimă, mândria și așa mai departe.

Uitam să spun că pentru toate acestea este nevoie de iubire: pentru Viață, pentru mister, pentru Dumnezeu.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!