Primul simptom al colesterolului ridicat poate apărea noaptea

Primul simptom al colesterolului ridicat poate apărea noaptea

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 March 2023 in SanatateSfaturi

Anumite senzații din timpul nopții pot fi semne de alarmă care vă avertizează că în arterele dumneavoastră s-a acumulat colesterol.

De cele mai multe ori, nivelul ridicat de colesterol nu prezintă multe semne de avertizare, punând bazele pentru probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Unele simptome pot apărea atunci când substanța grasă se acumulează în artere. Un semn evident al acestui proces poate apărea în timpul nopții.

Primul simptom al unui nivel ridicat de colesterol poate apărea noaptea. Dacă nivelul ridicat de colesterol este lăsat la voia întâmplării, acest lucru poate duce la acumularea plăcilor în artere.

“Asta înseamnă că mușchii și alte țesuturi din afara zonei îngustate nu primesc suficient sânge bun”, spune cardiologul Oleg Varfolomeev.

Doctorul explică faptul că aceste procese pun bazele pentru o afecțiune cunoscută sub numele de boala arterelor periferice, sau abreviat BAP.

“Acest proces conduce, de asemenea, la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, dar cu BAP se afectează arterele picioarelor și mai rar ale brațelor. Primul simptom al BAP poate fi durere, crampe sau disconfort în picioare. Acest tip de durere poate apărea chiar și noaptea, perturbând somnul “.

Durerea de noapte poate fi un semn că BAP este destul de serios. În stadiile incipiente ale BAP, durerea apare de obicei numai în timpul activității, amintind de durerea spasmodică din mușchiul gambei în timpul mersului. Ulterior, arterele pot deveni atât de înguste încât, chiar și în repaus, mușchii nu primesc suficient sânge pentru a funcționa normal, lucru care provoacă durere.

La această problemă, există și un element mecanic în timpul nopții, deoarece fluxul de sânge către picioare nu este susținut de gravitate atunci când stați întins pe spate – unele persoane consideră că suspendarea picioarelor de pe marginea patului sau ridicarea lor ameliorează durerea, deoarece gravitația atrage mai mult sânge în picior.

Dacă simțiți orice tip de disconfort sau durere de picioare pe timpul nopții, vă recomandăm să faceți un control de specialitate. De asemenea, vă recomandăm să vă faceți analizele de sânge o dată pe an, pentru a afla din timp de posibile probleme, ca să le tratați din timp. Cum spunem de fiecare dată, este mai bine să prevenim decât să tratăm.

Important! Informațiile din acest articol sunt scrise în scopuri informative. Dacă aveți orice alte întrebări cu privire la sănătatea dvs., cel mai bine este să vă adresați medicului de familie, care la rândul său vă va trimite la un medic specialist, dacă este cazul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!