Simptomele bolii Parkinson se manifestă nu numai prin modificări ale activității fizice și tremurături, ci și prin modul în care o persoană mănâncă. Dificultățile de mestecat, înghițirea alimentelor pot fi semnale de avertizare.
Boala Parkinson este, din păcate, o boală neurologică progresivă, iar leziunile cerebrale se agravează în timp.
Cele mai cunoscute sunt simptomele motorii ale anxietății:
- rigiditate musculară
- rigiditate corporală
- îngreunarea mișcărilor
- tremur.
Dar acestea sunt departe de primele simptome ale bolii. Există și alte semne ale acestei afecțiuni, inclusiv cele asociate cu obiceiurile alimentare. Prin urmare, trebuie să fii atent la modul în care o persoană mănâncă .
Dificultățile care apar atunci când vorbesc, precum și mestecarea sau înghițirea alimentelor, pot fi simptome care indică o posibilă apariție a patologiei. Aceste modificări pot apărea în orice moment, dar tind să crească pe măsură ce boala progresează.
Boala Parkinson poate reduce eficacitatea mușchilor maxilarului și a feței unei persoane, ceea ce afectează funcția de control al proceselor de mestecat sau de înghițire. La fel, boala provoacă probleme de manevrare a limbii. Folosim limba pentru a muta mâncarea în gură, împingând-o spre spate pentru a declanșa reflexul de înghițire. Boala Parkinson afectează acțiunile obișnuite și reflexele care protejează aparatul de respirație de a mânca și a bea.
Ce semne apar:
- salivație,
- incapacitatea de a scoate alimentele din gură
- mâncare rămasă în gât
- voce tremurată
- tuse sau înecare în timp ce mănânci sau bei
- sufocare la mâncare,
- incapacitatea de a ține apa în gură
- disconfort sau durere în piept sau gât la înghițire.
Aceste simptome ale unei boli care au apărut deja clinic nu sunt întotdeauna interpretate corect sau, atunci când se confruntă cu ele, bolnavii încearcă să ascundă manifestările inestetice față de ceilalți. Acordând atenție modului în care o rudă mănâncă, puteți observa boala cât mai devreme posibil și puteți lua măsuri terapeutice care îi vor prelungi calitatea vieții.
Fii atent la cei dragi și la tine însuți! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.