Primul semn de boală cardiacă: 11 simptome care indică probleme grave ale inimii!

Primul semn de boală cardiacă: 11 simptome care indică probleme grave ale inimii!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2022 in Sanatate

Când există o insuficiență a fluxului de sânge către mușchiul inimii (miocard), apare boala coronariană (CHD). Manifestările sale pot fi diferite – de la angină până la infarct. Dar rezultatele sunt triste:

boala coronariană este una dintre cauzele cu cel mai are grade de mortalitate din lume, această boală devenind o problemă a secolului nostru.

Cu toate acestea, dezvoltarea sa poate fi prevenită în 30 de zile, acordând atenție semnalelor transmise de inimă. Chiar dacă unele dintre ele apar rar, acesta este un motiv să te gândești la starea „bateriei” tale interne. Apariția a mai mult de cinci simptome pe zi indică necesitatea de a consulta imediat un medic.

Oboseala indică o lipsă de aport de sânge, iar slăbiciune – riscul de atac de cord

Să începem cu acele semnale neclare care sunt în mare parte ignorate. Sunt markeri ai bolii.

Simptom №1. Oboseală.

Tocmai te-ai ridicat din pat și deja te simți rupt. Te-ai apucat de treabă și te gândești doar la cum să te relaxezi. Și te întorci complet epuizat. Pe zi ce trece, oboseala se acumulează din ce în ce mai mult.

Acesta este un simptom alarmant care indică o insuficiență cardiacă. Oboseala apare din cauza lipsei de alimentare cu sânge a creierului, plămânilor și inimii.

Simptomul №2. Slăbiciune.

Mulți pacienți care au suferit un infarct au spus că, cu puțin timp înainte s-au simțit atât de slăbiți încât nu au putut ține o coală de hârtie în mâini. Senzație de slăbiciune (și acest lucru este tipic pentru gripă) – un semnal de alarmă.

Simptomul indică riscul de infarct miocardic în viitorul apropiat.

Simptomul №3. Modificări ale dispoziției.

Sentimente de anxietate fără motiv i-au bântuit pe mulți cei care au ajuns pe un pat de spital. Medicii ne sfătuiesc să tratăm cu atenție această afecțiune, deoarece este unul dintre simptomele comune.

Anxietatea severă sau chiar teama de moarte pot indica un atac de cord iminent.

Simptomul №4. Dispneea.

Dacă urci până la etajul al treilea și îți simți respirația foarte rapidă, ca și când ai fi alergat o oră la maraton, și chiar și după un mic exercițiu îți lipsește aerul – este timpul să mergi la un medic cardiolog. Respirația scurtă însoțește adesea un atac de cord și poate provoca dureri în piept.

Fluxul sanguin afectat reduce intrarea acestuia în plămâni, ceea ce provoacă dificultăți de respirație.

Simptomul №5. Amețeală.

Trebuie să existe un flux sanguin normal pentru ca creierul să funcționeze corect. De îndată ce creierul nu primește suficient sânge, acesta afectează starea întregului organism.

Infarcturile sunt însoțite de amețeli sau leșin. Prin urmare, tulburările de ritm cardiac sunt foarte periculoase.

Simptomul №6. Transpirație rece.

Aceasta se instalează brusc în tot corpul de parcă ai fi făcut exerciții fizice.

Este un simptom alarmant care indică apropierea unui atac de cord.

Simptomul №7. Puls accelerat.

Salturile rare ale ritmului cardiac nu sunt de obicei alarmante pentru medici. Dar pulsul neregulat sau rapid, mai ales dacă este însoțit de dificultăți de respirație, amețeli, slăbiciune, indică o aritmie.

Aritmia poate provoca un atac de cord sau chiar moarte subită.

Simptom №8. Durerea în piept apare brusc și dispare la fel de brusc.

Deloc surprinzător, mulți oameni ignoră astfel de manifestări și nu realizează pericolul. Aceștia încep să realizeze pericolul doar în momentul în care zona afectată se extinde până la brațe, spate, umeri, apoi sună ambulanță.

Este cel mai frecvent simptom care indică apropierea unui atac de cord.

Simptom №9. Umflarea picioarelor.

Umflarea picioarelor, precum și creșterea în greutate nu sunt întotdeauna rezultatul unui stil de viață sedentar (deși, desigur, acesta este unul dintre motivele bolilor de inimă). Cu toate acestea, inima poate de asemenea să tragă un semnal de alarmă în acest fel. Printre simptome se numără și pierderea poftei de mâncare.

Excesul de lichid în organism indică insuficiență cardiacă.

Simptomul №10. Stomac deranjat.

Durerea abdominală și balonarea, care pot afecta negativ digestia și pot cauza intoleranță alimentară, nu semnalează întotdeauna tulburări ale tractului gastrointestinal.

Un simptom alarmant, al cărui pericol poate fi comparat cu durerea cardiacă. Este nevoie de tratament urgent.

Simptom №11. Tuse.

Tusea persistentă apare din cauza lichidului acumulat în plămâni. Uneori este însoțită de spută, ceea ce indică severitatea problemei. Un alt simptom alarmant poate fi respirația șuierătoare.

Tusea persistentă indică insuficiență cardiacă.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!