Primul pas spre fericire il reprezinta detoxifierea gandurilor! Cand a fost ultima data cand ti-ai eliberat mintea?

Primul pas spre fericire il reprezinta detoxifierea gandurilor! Cand a fost ultima data cand ti-ai eliberat mintea?

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2018 in Dezvoltare Personala

În graba vieții de zi cu zi, uităm de cele mai multe ori să ne gândim la sinele nostru interior sau la sufletul nostru. Ne petrecem tot timpul în adunarea de bunuri materiale, în căutare de plăcere și speranțe deșarte de fericire. Cu toate acestea, trebuie să luăm în considerare o întrebare: “Sunt aceste lucruri bune pentru sufletul nostru?”

Ajungem să ne dăm seama după o analiză că am ruinat puritatea sufletului nostru. Oamenii se gândesc adesea la modalitățile de detoxificare a pielii sau părului lor, dar mulți nu se gândesc la modalitățile de ”curățare” a sufletului. Un suflet curat este important pentru a trăi o viață pură și fericită.

Modalitățile prin care-ți poți detoxifica sufletul sunt următoarele:

Caută ajutorul naturii

Când muncești mult și nu ai timp ce nimic, uiți să fii în pace cu tine însuți. Pentru dezintoxicarea sufletului tău, ar trebui să încerci să cauți ajutorul în natură. Pleacă într-o drumeție sau o excursie la pădure, plimbă-te în parc etc., pentru a te conecta cu natura. Aerul curat și mirosul naturii te ajută să te eliberezi de toate problemele care-ți apasă sufletul, simțindu-te mult mai bine după o astfel de experiență. Repet-o ori de câte ori simți nevoia. Evadează din haosul orașului.

Stai departe de energiile negative

Sufletul tău preia tot ce observi pe parcursul zilei. Prin urmare, este important să rămâi într-un cadru pozitiv al minții. Acest lucru înseamnă că trebuie să stai departe de tot ce înseamnă sursă negativă, chiar și oameni, pentru că ei te pot influența cel și cel mai mult. Nu ți s-a întâmplat niciodată să te simți rău după ce ai stat în preajma unui anumit om?

Impune-ți un autocontrol

Este important să înțelegi propriul tău sine înainte de a face ceva. Așadar, oferă-ți puțin timp pentru a te gândi la prioritățile și sufletul tău. Fă un fel de selecție și vezi care sunt lucrurile/aspectele care te rănesc și încearcă să le eviți. Autocontrolul este foarte important pentru un suflet curat.

Răspunde cu bunătate

Crezi sau nu, dar dacă vrei să îți detoxifici sufletul, atunci o poți face pur și simplu prin concentrarea și pe fericirea celorlalți. Când faci ceva bun pentru ceilalți, te simți mai fericită (sufletește). Acesta este un mod minunat de a-ți detoxifica sufletul.

Trăiește clipa

Principala problemă cu care te confrunți pe parcursul vieții este concentrarea pe anumite lucruri. În loc să faci asta, mai bine trăiește fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. Bucură-te de tot ce ți se întâmplă, iar sufletul tău va fi și el curat.

Invata-ti mintea sa gandeasca pozitiv.

Mintea noastra este un burete. Absoarbe aproape tot ce intalneste. Incepand cu comentariul negativ pe care l-a facut un coleg de munca in urma cu un an si terminand cu acele lucruri ingrozitoare pe care le evocam in visele noastre, nu ne putem abtine sa nu interiorizam toate lucrurile pe care le culeg simturile noastre. Toate grijile lumii se aduna in capul nostru si nu par sa plece, facandu-ne sa ne gandim prea mult la vietile noastre si actiunile pe care vrem sa le facem.

Asa ca timp de o luna intreaga, ori de cate ori mintea mea ratacea facandu-si prea multe griji in legatura cu viitorul, prindeam acele gandurile si le recuperam punand in locul lor altele pozitive. Am facut acest lucru ascultand fisiere multimedia, clipuri inspirationale si motivationale de pe you tube sau citind o carte, un articol dintr-o revista care era informativ si inspirational.

Ascultand oameni obisnuiti, autori de dezvoltare personala sau video-uri didactice despre cum sa-ti imbunatatesti blogul – am preluat controlul asupra a ceea ce patrundea in mintea mea si am ales sa o umplu cu ganduri pozitive. M-am fortat sa fiu mai proactiv in legatura cu ceea ce permit sa intre in mintea mea decat sa le permit pur si simplu altora sa o influenteze.

Punand in mod proactiv doar ganduri pozitive (cuvinte, mesaje, conversatii, povesti, imagini etc) in mintea mea, am simtit ca gandurile mele excesive s-au transformat incet incet in optimism.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!