Pretuieste-te, iubeste-te, respecta-te, acordati incredere in tine si in fortele tale proprii, crede mereu si vorbeste mereu frumos despre tine, pentru ca tu nu esti cu nimic inferior nimanui.

Pretuieste-te, iubeste-te, respecta-te, acordati incredere in tine si in fortele tale proprii, crede mereu si vorbeste mereu frumos despre tine, pentru ca tu nu esti cu nimic inferior nimanui.

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2019 in De Suflet

Un pas foarte important in dezvotarea ta personala si in evolutia ta este sa inveti ce inseamna iubirea de sine.

Trebuie sa stii ca din LIPSA IUBIRII SI A NECUNOASTERII DE SINE pornesc cele mai multe lupte interioare, precum si suferintele.

Dar ce inseamna iubirea de sine?

Din pacate, marea majoritate a oamenilor confunda Iubirea de Sine cu narcisismul si cu egoismul, dar iubirea de sine nu inseamna nimic din toate acestea.

Inca din copilarie am fost educati cu credinte foarte gresite cum ca Iubirea de sine e ceva gresit si am fost conditionati sa ne pretuim doar atunci cand oamenii reactioneaza pozitiv fata de noi. Am fost invatati ca valoarea noastra este stabilita in exterior. Insa, aceste credinte sunt foarte gresite.

Un pas extrem de important in evolutia noastra personala, este sa renuntam la aceste credinte total gresite si sa invatam sa ne iubim pe noi insine.

Trebuie sa intelegi faptul ca atata timp cat tu nu te iubesti pe tine, nu ai cum sa-i iubesti sincer nici pe ceilalti, deoarece iubirea adevarata si neconditionata porneste din interiorul tau. Atata timp cat nu o simti in interiorul tau, fata de TINE in primul rand, nu ai cum sa o simti, sa o manifesti si nici sa o vezi in exterior si in ceilalti!

Ca sa intelegi lucrul acesta te provoc sa te supui auto-observarii!

Atunci cand te simti mizerabil, cand simti ca esti nedemn, cand simti ca esti rau, cand te simti frustrat, nervos, anxios, manios, cand te judeci, cand gandesti rau sau urat despre tine, observa cum vezi lumea exterioara.

O poti vedea frumoasa, minunata, buna si o poti privi fara a o judeca?

Ei nu, nu o poti vedea asa, ci o vezi exact ca ceea ce simti in interiorul tau. O vezi mizerabila, rea, urata, plina de probleme. Si asta pentru ca nu poti vedea in exterior decat ceea ce simti tu in interiorul tau, pentru ca lumea exterioara nu este altceva decat REFLEXIA a ceea ce simti tu in interiorul tau.

Atata timp cat in interiorul tau nu simti iubire, frumusete, bunatate, bucurie, nu ai cum sa vezi toate acestea nici in exterior. De aceea, este extrem de important pentru tine si pentru evolutia ta, sa intelegi ca viata ta va deveni mai frumoasa abia atunci cand vei scapa de credintele gresite cu care ai fost educat si vei invata ca cel mai important lucru pentru a-ti crea o viata mai frumoasa, este sa inveti sa te iubesti pe tine insuti.

Doar asa vei invata sa ai incredere in tine si sa-ti cresti stima de sine. Fara incredere in tine si fara stima de sine nu exista sanse sa iti construiesti o viata prea frumoasa.

Dar cum invat sa ma iubesc pe mine insumi?

In primul rand trebuie sa inveti sa RENUNTI la convingerea ca trebuie sa te raportezi la PAREREA celorlalti pentru a te putea aprecia pe tine insuti. Trebuie sa stii ca PAREREA TA DESPRE TINE e cea mai IMPORTANTA si singura care conteaza cu adevarat.

Ceea ce cred sau spun altii despre tine NU are nicio importanta. Atata timp cat tii cont de parerile celorlalti despre tine, tu devii sclavul lor. Elibereaza-te de aceasta credinta gresita si invata sa tii cont doar de propria ta parere despre tine si atat. Invata sa nu-ti pese de ce cred sau spun altii despre tine pentru ca asta chiar nu te ajuta cu nimic.

Tu ai viata ta si calea ta si esti singurul responsabil de propria ta fericire. Ceilalti o au pe a lor si fiecare e responsabil de propria fericire. Tu trebuie sa te concentrezi doar pe fericirea ta, fara sa tii cont de pareri si opinii din exterior.

Nu te lasa niciodata influentat de ceea ce spun ceilalti, de „GURA LUMII” si tine cont doar de ceea ce crezi si simti tu, deoarece adevarul vietii tale doar tu il stii cu adevarat, iar fericirea ta depinde doar de tine, nu de ceilalti si nici de lumea exterioara. Fii mereu increzator in tot ceea ce simti si ia mereu decizii singur pentru ca doar tu stii cu adevarat ce este bine sau nu pentru tine.

— Invata sa te pui pe PRIMUL LOC in viata ta. Sa NU mai faci mii si mii de sacrificii si compromisuri care iti vestejesc sufletul si mintea. Iubeste-te si ingrijeste-te. Acorda-ti o mai mare importanta si lucreaza la implinirea dorintelor si visurilor tale.

— Invata sa fii increzator in tine, invata sa crezi doar lucruri frumoase despre tine, pentru ca tu esti o fiinta minunata si divina la fel ca oricare fiinta de pe acest pamant. Tu meriti tot ce e mai bun si mai minunat in aceasta lume, la fel ca oricare dintre noi.

Nimeni nu e nedemn de iubire si fericire, deci prin urmare, nici tu nu esti. Invata sa nu te mai judeci si sa nu te mai condamni cu nimic si cel mai important invata sa nu crezi si sa nu vorbesti niciodata urat despre tine.

Pretuieste-te, iubeste-te, respecta-te, acordati incredere in tine si in fortele tale proprii, crede mereu si vorbeste mereu frumos despre tine, pentru ca TU nu esti cu nimic inferior nimanui.

TU esti UNIC si minunat, si la fel ca oricare dintre noi, meriti tot ce e mai bun si mai frumos in aceasta lume. Drept urmare, invata sa te iubesti, sa te apreciezi si sa te accepti asa cum esti!

de Camelia SerbanDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!