Povestirile unei asistente despre regretul oamenilor aflati in ultimele clipe ale vietii

10 sfaturi pentru o dispozitie mai buna 1. Ca intotdeauna sa ai o stare de dispozitie buna, incearca sa te controlezi. Nu te supara de la fleacuri, nu incerca sa te certi cu persoanele care nu te iubesc, mai bine iarta-i. Prin iertare vei scapa de furie si razbunare – sentimentele care te distrug in primul rand pe tine. 2. Incearca sa te uiti la lume cu umor. Chiar daca esti jignit sau te afli intr-o situatie dificila, zambeste in continuare si spune-ti in gand – „Asta va trece!”. Incredibil, dar cei care cred cu adevarat in asta, observa cum tot raul trece. 3. Nu sta acasa suparat pe toata lumea! Poti sa nu te indoiesti ca afara in compania prietenilor dispozitie rea nu poate fi. Dovedit! 4. Adu elemente de noutate in viata ta. Psihologii recomanda sa schimbam obiceiurile noastre din cand in cand. De exemplu schimba-ti stilul de a te imbraca sau hobby-ul. Alege o garderoba noua. Nimic nu actioneaza mai puternic decat atentia altora asupra ta. 5. Invata sa te relaxezi. Atunci cand efectuezi vreun lucru obositor gandeste-te la ceva placut. De exemplu, urmatoare reuniune cu prietenii sau la iubit/a. Nu uitati de esentele de ulei care au un efect benefic asupra starii de spirit: mandarine, portocale, lamaie, grapefruit si bergamota. 6. Ocupa-te cu inotul. Apa ajuta organismul sa se relaxeze, imbunatatind tonusul, starea de spirit si pielea. In plus, posibilitatea unui accident sau a unei raniri in timpul inotului este minimala. 7. Opreste-te si uita-te in jur… Uneori oamenii se afla intr-o capcana in care au putin timp sa gandeasca, sa faca ce le place sau sa analizeze imprejurimea. Trebuie sa-ti faci timp pentru tine, timp in care iti faci ordine printre ganduri, asa cum faci ordine in casa. 8. In viata fii mai simplu. Intotdeauna este loc pentru fapte marete, dar nu sunt necesare tot timpul. Incearca sa te concentrezi pe ceea ce faci in acest moment. Bucura-te de succese si realizari mici. 9. Pastreaza sentimentul de perspectiva. Viata este miscare, iar faptul ca azi ai o tragedie, maine poate fi un zambet pe buze. „Dimineata e mai inteleapta decat noaptea.” 10. Daca iti vine sa stai in pat si sa lenevesti, mai bine sa nu mergi legat de aceasta dorinta, de obicei asta te duce la o depresie. Famiscare – astfel si emotiile tale vor deveni mai mobile. Uita-te la un film, fa curat in casa… Acesta este cel mai eficient mod de a preveni depresia. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Povestea creionului

Copilul îşi privea bunicul scriind o scrisoare . La un moment dat , întrebă : -Scrii o poveste care ni s-a întîmplat nouă ? Sau poate e o poveste despre mine ? Bunicul se opri din scris , zîmbi şi-i răspunse nepotului : – E adevărat , scriu o poveste despre tine . Dar mai important decît cuvintele este creionul cu care scriu . Mi-ar plăcea să fii ca el , cînd vei fi mare. Copilul privi creionul intrigat , fiindcă nu văzuse nimic special în el . – Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am văzut în viaţa mea ! – Totul depinde de felul cum priveşti lucrurile . Există cinci calităţi la creion , pe care , dacă reuşim să le menţinem , vom fi totdeauna un om care trăieşte în bună pace cu lumea . Prima calitate : poţi să faci lucruri mari , însă să nu uiţi niciodată că există o mînă care ne conduce paşii . Pe această mînă o numim Dumnezeu şi El ne conduce totdeauna conform dorinţei Lui . A doua calitate : din cînd în cînd trebuie să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea . Asta înseamnă un pic de suferinţă pentru creion , dar pînă la urmă va fi ascuţit . Deci , să ştii să suporţi unele dureri , pentru că ele te vor face mai bun . A treia calitate : creionul ne dă voie să folosim guma pentru a şterge ce era greşit . Trebuie să înţelegi că a corecta un lucru nu înseamnă ceva rău , ceea ce este neapărat este faptul că ne menţinem pe drumul drept . A patra calitate : la creion nu este important lemnul sau forma exterioară , ci mina de grafit din interior . Tot aşa , îngrijeşte-te de ce se întîmplă înlăuntrul tău . Şi , în sfîrşit , a cincea calitate : lasă totdeauna o urmă . Tot aşa , să ştii că tot ce faci în viaţă la lăsa urme , astfel că trebuie să încerci să fii conştient de fiecare faptă a ta . Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Multi oameni duc o viata de rutina in care zi de zi fac acelasi lucru si uita sa gaseasca fericirea in lucrurile simple. O asistenta medicala a notat principalele regrete pe care le au oamenii pe patul mortii iar majoritatea spun ca au muncit prea mult si au uitat sa fie fericiti.

Gandeste-te si tu la asta.

Este vorba despre Bronnie Ware o asistenta medicala care a lucrat intr-un centru de ingrijire paleativa. Aceasta a povestit emotiile si temerile experimentate de cei mai multi dintre pacienti, incluzandu-le intr-o carte dedicata muncii sale, scrie upliftconnect.com.

„Oamenii cresc foarte mult sufleteste cand se confrunta cu propria mortalitate. Am invatat sa nu subestimez niciodata capacitatea cuiva de a evolua. Unele schimbari au fost fenomenale”, a marturisit asistenta.

Cand si-a intrebat pacientii ce regrete au si ce ar face diferit diferit daca ar putea sa o ia de la capat, acestia au dat raspunsuri dintre cele mai variate.

Iata un top 5 al celor mai des intalnite destainuiri ale muribunzilor:

1. Mi-s dori sa fi avut curajul sa traiesc o viata dupa bunul plac, nu influentat de asteptarile celor din jur.

2. As vrea sa nu fi muncit atat de mult

3. As vrea sa fi avut curajul sa-mi exprim sentimentele

4. Mi-as fi dorit sa pastrez legatura cu prietenii mei

5. Mi-as fi dorit sa fiu mai fericit

Multi nu si-au dat seama pana la sfarsit ca fericirea este o alegere. Cand si-au intors fata catre ceea ce simt, au dorit sa rada din tot sufletul si sa revina din nou in viata lor, a explicat Bronnie.

A DOUA SANSĂ – o pildă care iți va da de gândit

După ce a trăit o viaţă plină de egoism, în care nu s-a gândit decât la el, nepăsându-i de cei din jur, un om a ajuns în iad. Cât de mult s-a căit atunci pentru tot ce făcuse! Dar era prea târziu. Chinuindu-se zi şi noapte în flăcările iadului, se ruga încontinuu:

– Iartă-mă, Doamne, am greşit, dar acum m-am lecuit. Nu mai sunt egoist deloc, ajută-mă, Doamne, că m-am schimbat şi nu mai am pic de răutate în mine!

Publicitate

În timp ce se ruga el, a apărut deodată un înger, care i-a spus:

– Bucură-te, omule! Dumnezeu ţi-a ascultat rugăciunea şi vrea să-ţi dea o şansă să vii în rai, dar oare te-ai schimbat cu adevărat?

– Sigur că da, zise omul cu nerăbdare, sigur că m-am schimbat!

– Bine! A mai spus îngerul. Vezi firul care coboară acum spre tine? Dacă te vei urca pe el, vei ajunge în rai şi vei scăpa de chinurile de aici.

Nespus de bucuros, omul a început să se caţăre pe firul ce atârna deasupra iadului, numai că, pe măsură ce se urca, a băgat de seamă că firul se subţia din ce în ce mai tare. Când s-a uitat dedesubt, să nu-şi creadă ochilor! Mulţi păcătoşi se atârnaseră de firul său, încercând cu disperare să scape din flăcările iadului.

– Ce faceţi ?! Strigă omul speriat. Daţi-vă imediat jos, o să se rupă firul şi o să cad iarăşi. Daţi-vă jos, n-auziţi ?! Ţipa omul cu disperare şi începu să-i lovească cu picioarele. În clipa aceea, firul s-a rupt şi au căzut cu toţii.

– Of, îngerule, uite ce mi-au făcut ceilalţi! Spune-i lui Dumnezeu să-mi trimită alt fir, ca să scap odată de aici!

– Nu se poate! I-a răspuns îngerul.

– Cum aşa? Doar n-am nicio vină, firul s-a rupt din cauza lor!

– Ba nu, firul s-a rupt din cauza ta şi a invidiei tale. Firul acela era firul credinţei şi ar fi putut ţine şi tot iadul dacă ai fi avut încredere în Cuvântul lui Dumnezeu şi dacă nu te-ai fi gândit doar la tine. Ai spus că te-ai lecuit de egoism şi că acum îţi pasă de aproapele tău, dar nu este adevărat. Fiind la fel de păcătos şi rău, firul nu te-a ţinut; de aceea s-a rupt.

În viaţă nu va reuşi cel rău, cel zgârcit şi interesat doar de propria persoana. Poate că va strânge averi, dar în sufletul său cu ce se va alege? Dar cel ce îi ajută mereu şi cu dragoste pe ceilalţi, acela strânge în inimă comori cereşti, devenind om cu adevărat, căci om este doar cel ce trăieşte pentru oameni.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole