Povestea unui tata de fetita….

Povestea unui tata de fetita….

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 October 2017 in Dezvoltare PersonalaSfaturi

Astăzi, suflet blând, vreau să îţi împărtăşesc o povestioară pe care am descoperit-o întâmplător în imensa lume online, o povestioară care m-a înduioşat, dar care m-a făcut în acelaşi timp puţin mai puternic.

Într-o zi, o fetiţă a alergat plângând la tatăl său.

-Sunt aşa epuizată, îi spune ea. Viaţa este aşa de grea. De fiecare dată când depăşesc un obstacol, un altul mă aşteaptă după colţ. Nu cred că pot continua să trăiesc aşa.

Tatăl ei i-a şters lacrimile de pe faţă şi a invitat-o să meargă împreună în bucătărie. Acolo, el a umplut trei oale cu apă pe care le-a pus apoi la fiert.

„Ce faci?”, a întrebat fetiţa.

Tatăl nu a răspuns dar s-a dus la magazin, de unde s-a întors cu cartofi, ouă şi cafea măcinată.

„Ce faci”, a întrebat fetiţa cu puţină nervozitate în voce.

Apa a început să fiarbă. Fără să îi răspundă fiicei sale, a adăugat într-o oală cartofii, într-una ouăle şi într-una cafeaua.

„Spune-mi ce faci!”, ţipă fetiţia impacientată.

Tatăl nu spune nimic şi scoate cartofii şi ouăle pe o farfurie iar cafeaua o toarnă într-o cană.

„Ce vezi?”, spune tatăl.

„Cartofi, ouă şi cafea. Nu văd cum asta mă poate ajuta.”

„Uită-te mai atentă.” ,insistă tatăl imediat.

Fetiţa a încercat cu degetul un cartof şi a observat cât de moale e. A decojit un ou şi a observat că s-a întărit. A scurs cafeaua şi a observat culoarea apei.

„Tot nu înţeleg.”, spuse ea.

„Cartofii, ouăle şi cafeaua au trebuit să înfrunte acelaşi obstacol. Toate au fost puse în apă fierbinte. Cartofii au intrat în apă tari dar eu ieşit moi, ouăle au fost fragile l-a început dar au ieşit din apă mai dure, dar cafeaua nu a fost schimbată de apă, în schimb ea a schimbat apa şi a transformat-o în ceva nou.

Tatăl pune o mână pe umărul ei şi o întreabă:

„Care dintre cele 3 eşti tu? Eşti un cartof, un ou sau o boabă de cafea?”

Când te vei întâlni cu provocări, ce vei alege să faci? Le vei lăsa să te doboare, să te întărească, sau le vei schimba în oportunităţi?

Motto:„Cine poate răbda, acela merge înainte. Răbdarea este amară, dar rodul său este dulce.” – Jean Jacques Rousseau

Când eram copil, tatăl meu îmi dăruia sfaturi mereu, dar ştiţi şi voi cum e, majoritatea dintre noi gândeam în momentul acela : ” Eh ce ştii tu…iar crede că le ştie pe toate.”. Frumuseţea este că atunci când creştem, aceste sfaturi pe care la început le devalorificăm, încep să capete valoarea unor bijuterii foarte rare şi nepreţuite. Exact ca un diamant. La început este inobservabil dar cu trecerea timpului este apreciat şi observat de toata lumea.

Una dintre aceste „bijuterii” pe care tatăl meu mi-a dăruit-o se referă la răbdare. ” Învaţă să ai răbdare fiule.” , îmi spunea el mereu când mă vedea nemulţumit sau trist. „Dacă ai răbdare, toate se vor rezolva.” , adăuga el apoi. La momentul acela nu prea mi se părea ceva aşa de important, dar acum, eh acum, o dată cu trecerea timpului, aceste două propoziţii sunt mereu alături de mine în caruselul acesta minunat numit Viaţă.

Analizându-mi trecutul, observ că majoritatea scopurilor pe care mi le-am propus s-au adeverit într-o mare măsură, deşi la început mi se părea că nu am nici o şansă. Bineînţeles, a fost nevoie de răbdare pentru ca aceste dorinţe să aibe timp să se materializeze. Ştii şi tu , o floare nu creşte imediat cum ai plantat sămânţa, ea are nevoie de preocuparea ta dar şi de răbdarea ta.

Ceea ce vreau să te sfătuiesc suflet blând, este să nu uiţi niciodată să fii răbdător. Nu fii grăbit. În viaţă este nevoie de timp pentru ca lucrurile, oamenii sau experienţele pe care le consideri utile , să îşi găsească drumul către tine. De fiecare dată când te simţi pierdut sau neputincios adu-ţi aminte de puterea timpului, adu-ţi aminte că dacă aştepţi toate se vor alinia şi ordona exact cum este cel mai bine pentru pentru persoana ta.

Te îmbrăţişez şi nu uita: „Răbdarea este o virtute.” ( Cato cel Bătrân)Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!