Postul ajută foarte mult la sănătatea pancreasului. 5 sfaturi pentru funcționarea normală a pancreasului

Postul ajută foarte mult la sănătatea pancreasului. 5 sfaturi pentru funcționarea normală a pancreasului

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2020 in Sanatate

De ce avem nevoie de pancreas?

Acest organ joacă un rol vital în corpul nostru. Este împărțit în două zone funcționale responsabile de producerea diferitelor substanțe.

În partea capului se produce sucul pancreatic. Acest set de enzime este conceput pentru a descompune substanțele nutritive care intră în duoden. Unele procesează proteinele, altele – glucide, iar altele – grăsimi. Deci, funcționarea normală a sistemului digestiv este imposibilă fără pancreas.

Situat în spatele capului glandei, corpul și coada sunt responsabile de raportul hormonilor precum insulina și glucagonul din sânge. Primul este responsabil pentru acumularea de energie în celule, iar al doilea pentru eliberarea acestuia din depozitele de grăsimi.

Mâncarea excesivă duce la probleme atât cu greutatea, cât și cu sănătatea. De exemplu, refac pancreasul. Acest lucru a fost dovedit de oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud.

Au efectuat experimente pe animale la care au restabilit funcția pancreatică folosind o versiune modificată a unei diete care imită postul.

Dieta consta în a consuma semnificativ mai puține calorii pe o perioadă de cinci zile.

Restricția ar trebui să fie de până la 800-1100 de calorii pe zi. Metoda trebuie utilizată o dată pe lună.

Ar trebui să se aleagă alimente sărace în proteine ​​și carbohidrați, dar bogate în grăsimi.

Postul ajută, de asemenea:

  1. reduce probabilitatea de cancer cu 50%;
  2. îmbunătățește capacitatea cognitivă;
  3. întărește sistemul imunitar;
  4. reduce factorii de risc asociați bolilor cardiovasculare, cancerului și diabetului.

Cum să vă mențineți pancreasul sănătos?

Pentru ca pancreasul să vă funcționeze normal, este suficient să respectați 5 reguli simple:

1. Mănâncă alimente simple.

Alege alimente simple care nu îți suprasolicită pancreasul. Este mai bine să mănânci porții mici, dar deseori.

Nu trebuie să amestecați produse cu proprietăți diferite. Imaginați-vă cât de greu este pentru pancreas să elibereze toate tipurile de enzime și hormoni în același timp! Este deosebit de important să nu consumați atât grăsimi, cât și carbohidrați în același timp.

2. Limitați consumul de alcool.

Alcoolul nu este mai puțin periculos pentru pancreas decât alimentele grase și dulci. Deci, încercați să îl mențineți la minimum.

3. Nu consumați alimente cu aditivi chimici.

Este recomandabil să nu consumați produsele cu o mulțime de coloranți și conservanți. Toate acestea afectează grav activitatea pancreasului.

4. Nu supraîncărcați corpul cu fibre.

Fibra, despre care se vorbește atât de mult, nu este întotdeauna bună pentru pancreasul nostru.

5. Nu luați pastile în exces.

Luați medicamente numai conform instrucțiunilor medicului dumneavoastră și utilizați medicamente fără prescripție medicală numai în cazuri extreme. Analginul (Metamizol) și paracetamolul sunt dăunători pancreasului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!