Poartă-te ca și cum totul depinde doar de tine, dar amintește-ți că totul este voia lui Dumnezeu

Poartă-te ca și cum totul depinde doar de tine, dar amintește-ți că totul este voia lui Dumnezeu

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2023 in De SufletLecții de viațăLifeStyleSpiritualitate

Pe această pagină, abordez adesea tema libertății de alegere, care este principala iluzie a omenirii. Toate cuvintele pe care le spunem, toate textele pe care le scriem, toate deciziile pe care le luăm, toate gândurile pe care le avem, nu sunt, de fapt, ale noastre.

Suntem doar instrumente în mâinile forțelor superioare și trăim destinul care ni s-a dat. Este foarte important să înțelegem că nu suntem autorii scenariului vieții noastre. Poate că sufletul nostru a ales această experiență. Sau chiar forța superioară, Dumnezeu, a scris aceste lecții pentru noi. Motivul? – nu se știe.

Nu putem ști asta cu certitudine. Orice versiune va fi doar o ipoteză, un concept, iar eu învăț să curăț conștiința de orice convingeri neverificate și să trăiesc într-o stare de necunoaștere, fără a umple golurile cu credințele altora.

Deci, noi, oamenii care trăiesc pe Pământ, nu putem influența destinul nostru. Dacă nu ați realizat asta încă, vă recomand să vă familiarizați cu articolele despre libertatea de alegere. Dacă rezistența ego-ului vostru nu este prea mare, veți ajunge ușor la această concluzie cu ajutorul logicii.

În acest caz, apare o întrebare firească: de ce scriu mereu articole cu sfaturi utile, de ce încerc să vă învăț să trăiți în armonie, de ce ajut la eliberarea de iluzii? Care este sensul de a încerca să faci ceva dacă nu depinde de noi?

În interiorul scenariilor noastre există anumite reguli după care se dezvoltă povestea. Să presupunem că nu faci nimic: nu mergi la serviciu, nu înveți, iar toată ziua doar mănânci, bei și te uiți la seriale. Poți să te aștepți ca viața ta să înceapă brusc să se schimbe în bine în aceste condiții? Desigur că nu.

Pentru ca ceva să înceapă să se schimbe în viață, o persoană trebuie să facă anumite acțiuni: să curețe conștiința sa de programe distructive, să-și înfrunte temerile, să interacționeze cu alte persoane, să învețe lucruri noi, să riște.

Pentru a obține rezultate noi, trebuie să facă ceea ce nu a făcut înainte. Dacă nu va face asta, povestea destinului său personal va fi extrem de plictisitoare și monotonă. Așa funcționează totul aici.

Poate că veți întreba: “Dar ce se întâmplă cu libertatea de alegere? Nu există? Nimic nu depinde de mine?” Și aici ajungem la paradoxul principal:

Într-adevăr, nu depinde de voi, deoarece nici măcar gândurile voastre nu sunt ale voastre, ci gândesc de capul lor în capul vostru, dar trebuie să acționați ca și cum scrieți singuri scenariul vieții voastre.

În articolele mele, scriu mult despre ce trebuie făcut pentru ca scenariile voastre să fie plăcute pentru voi. Ca să fiu exact, nu eu sunt autorul acestor materiale – ele sunt scrise “prin mine” pentru a vă îndemna să faceți anumite acțiuni care vă vor aduce fericire. Acesta este rolul meu, stabilit în scenariul vostru cinematografic.

Poate vă întrebați: “Dar de ce am nevoie în general de cunoștințe despre faptul că libertatea de alegere nu există, dacă totuși trebuie să acționez ca și cum totul depinde de mine?.” Acest gând poate face o persoană confuză.

Răspunsul meu este: dacă veți trăi cu senzația că voi însuși creați propriul vostru destin, suferința voastră va fi infinită. Veți fi mereu nemulțumiți de voi înșivă, deoarece vi se va părea că nu vă străduiți destul, că ați putea obține mai mult. Veți avea remușcări pentru greșelile din trecut și veți trăi în frica eternă de a face altele noi.

Conștientizarea iluziei libertății de alegere vă scutește de aceste probleme. Orice acțiune pe care o întreprindeți va fi expresia voinței forțelor superioare. Nu puteți face greșeli. Conștientizarea acestui lucru vă oferă senzația de libertate absolută în acțiunile voastre. Vă eliberează de îngrijorare. În sufletul vostru domnește pacea și liniștea.

Faceți încet-încet ceea ce depinde de voi pentru a ajunge la obiectivele alese, dar în același timp sunteți liberi de frica eșecului. Dacă merge bine, atunci e bine, dacă nu, atunci așa a fost destinul. În acest caz, nu trebuie să vă simțiți vinovați. Sunteți mai liniștiți cu ideea că ,,Așa a fost să fie”.

Rețeta fericirii: trăiți ca și cum destinul vostru este în mâinile voastre, dar totodată amintiți-vă că, de fapt, totul este voința lui Dumnezeu. Încercați să înțelegeți acest lucru și veți fii mai liniștiți.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!