Planul Lui Dumnezeu pentru viata ta este fericirea! Viitorul nostru, ca si ziua de astazi ii apartin Lui!

Planul Lui Dumnezeu pentru viata ta este fericirea! Viitorul nostru, ca si ziua de astazi ii apartin Lui!

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2020 in Personalitate

Fiecare zi din viata noastra este o minune! O minune desavarsita ce vine din partea lui Dumnezeu. Se intampla insa uneori sa fim atat de covarsiti de propria tristete si propriile nemultumiri interioare, incat uitam sa privim in jurul nostru la minunile reale care se intampla. De ce oare?

Pentru ca noi asteptam ca prezenta si minunile lui Dumnezeu sa se manifeste intr-un mod spectaculos, care sa iasa din normele obisnuitului, care sa uluiasca pe oricine. Dumnezeu insa isi ascunde minunle in lucrurile marunte, pe care uneori uitam sa le admiram. Prea adesea uitam sa le admiram!

Cand eram la facultate in Germania mi se intampla sa trec zilnic pe o alee unde se aflau zeci de trandafiri infloriti. Ii vedeam zilnic, fara sa-i observ totusi. Ma obisnuisem cu prezenta lor decorativa, incat ajunsesem sa o ignor. Eram prea preocupata cu gandurile mele pentru a avea timp sa admir cateva flori insirate de-a lungul potecii. Apoi a venit iarna, si odata cu ea frigul, ploile si ninsoarea.

Cu toate acestea trandafirii continuau sa infloreasca, si parca pentru prima data am remarcat aceasta minune ascunsa printre zidurile gri cu un nou entuziasm. Ei erau dovada vie ca Dumnezeu continua sa le poarte de grija, sa ii tina in viata. Aceasta minune pe care El o face pentru natura, o creaza cu atat mai mult in viata noastra, care suntem mai presus decat o gradina intreaga de trandafiri. Prin furtunile si intemperiile vietii, El ne promite prezenta Lui, binecuvantarea Lui, protectia Lui.

Planul Lui pentru noi a fost si inca este fericirea! Planul Lui pentru noi a fost viata traita in perfectiune, si nu as putea descrie nicicand mai frumos aceste ganduri, decat prin intermediul unui citate scris de Paulo Coelho: „Facem parte din visul Lui, si El vrea sa fie un vis fericit. Astfel, daca admitem ca Dumnezeu ne-a creat pentru fericire, trebuie sa admitem ca tot ce ne conduce spre tristete si esec reprezinta vina noastra.ˮ

Daca planul Lui pentru noi este fericirea, tot ceea ce facem ca sa ne indepartam de acest plan este vina noastra, si in astfel de circumstante intervin tristetea, suferinta, boala, necazul si deznadejdea. Am intalnit adesea oameni nefericiti care il acuza pe Dumnezeu pentru tristetea lor. Vina insa ne apartine. Ne inbolnavim pentru ca lucram prea mult, mancam nesanatos, suntem prea stresati, ignoram importanta unei vieti sociale, nu investim in simplitatea vietii.

Cu toate acestea, chiar si atunci cand aceste intristari trecatoare ne cuprind, El lucreaza in mod minunat in inima fiecarei persoane in parte, schimband-o. Suferinta este cea care uneori ne innobileaza caracterul, ne face sa ne acceptam greseala si sa ne intoarcem neputinciosi la Creatorul care poate odata in plus sa ne rascumpere. Momentele noastre de suferinta lucreaza la inima si caracterul nostru cele mai frumoase minuni, nu prin intamplarile pe care le experimentam, ci prin persoana care devenim. El ne-a promis urmatoarele: „Stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.ˮ

Viitorul nostru, ca si ziua de astazi ii apartin Lui. Pentru ziua de maine El a pregatit fericire pentru tine. Esti gata sa o primesti, esti gata sa o vezi in jurul tau?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!