Plansul nu este o slabiciune, asa cum cred multi, de fapt el arata cat de puternici suntem!

Plansul nu este o slabiciune, asa cum cred multi, de fapt el arata cat de puternici suntem!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Dacă nu-mi poți suporta defectele, atunci cu siguranță nu-mi meriți calitățile.” – Marilyn Monroe

Plansul reprezinta legatura noastra emotionala cu lumea. Acest simplu act este adesea vazut ca o slabiciune, insa demonstreaza cat de puternici suntem.

Ne permite sa sarbatorim lucrurile fericite si ne ajuta sa trecem peste lucrurile negative din viata noastra. Iata de ce este bine sa plangi uneori!

Chiar daca pare greu de grezut, plansul este sanatos pentru ca joaca rol de lubrifiant al ochilor si previne deshidratarea membranelor oculare.

Iti faci griji ca plangi uneori? Iata cum te ajuta plansul!

1. Lacrimile te ajuta sa treci mai departe – Atunci cand pretinzi ca totul este bine, desi nu este, nu te ajuta cu nimic si ajungi la o multime de emotii adunate in interiorul tau. O sesiune de plans reprezinta o modalitate excelenta de a te elibera. Pastrarea bagajelor emotionale iti poate afecta sanatatea mintala, asa ca descarca-te si plangi!

2. Lacrimile au nenumarate beneficii pentru sanatate – Plansul elibereaza toxine si ucide bacterii. Este mecanismul natural de aparare al corpului nostru impotriva tuturor germenilor care se gasesc in locurile publice comune. Corpul nostru este conceput pentru a ne proteja si va lua toate masurile necesare pentru a preveni intrarea bacteriilor. De asemenea, incearca sa inlature si elementele straine, asa ca adu-ti aminte data viitoare cand incerci sa opresti lacrimile.

3. Lacrimile ajuta la eliberarea nivelului inalt de stres – Se crede ca plansul elibereaza hormoni de stres sau toxine din organism. Plansul este o functie a sistemului nervos parasimpatic, care este responsabil pentru relaxare. Cand plangi, probabil ca eliberezi stresul, pe masura ce corpul incepe sa se relaxeze. De aceea te simti atat de bine dupa ce plangi.

4. Lacrimile ajuta atunci cand pierzi pe cineva – Atunci cand pierzi pe cineva sau ceva important, este tragic. Ai parte de emotii care pot fi eliberate doar prin lacrimi si o imbratisare calduroasa de la familie si prieteni. De multe ori ne abtinem de la plans pentru a-i proteja pe ceilalti, dar nu este cea mai buna abordare pentru noi. Nu te preface ca esti mai puternica decat ceilalti, doar pentru a-i face pe acestia sa se simta bine.

In schimb, concentreaza-te asupra a ceea ce ai nevoie pentru a trece prin acel moment. Plansul poate fi linistitor, iar lacrimile tale devin cel mai bun prieten pe masura ce treci prin momentele dificile.

5. Lacrimile sunt un semn al puterii – Este nevoie de putere pentru a-ti arata vulnerabilitatea. Deci nu te ingrijora cu privire la ce gandesc altii si plangi daca asta simti ca vrei sa faci. Lacrimile sunt mesagerii durerii coplesitoare, ai constiintei profunde si ai iubirii inexplicabile.

Pe langa acestea, plansul este considerat un mod de eliberare psihologica, fiziologica si spirituala.

Cea mai importanta proteina din lacrimi, lizozinul, distruge 95% din bacterii in doar zece minute, au spus cercetatorii americani. Biochimistii cred ca lacrimile sunt o buna modalitate de eliminare a toxinelor, fiind considerata si o buna metoda de relaxare.

Este o metoda de terapie in sine, tocmai de aceea nu te abtine sa versi o lacrima sau doua atunci cand simti nevoia. Nu este un moment de slabiciune, nu este un lucru nociv, dimpotriva, este o metoda de eliberare a stresului si chiar detoxifiere.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!