Pilda fluturelui albastru, o poveste care ne va face sa intelegem ca viata este in mainile noastre…  Depinde de noi si doar de noi sa alegem ce sa facem cu ea…

Pilda fluturelui albastru, o poveste care ne va face sa intelegem ca viata este in mainile noastre…  Depinde de noi si doar de noi sa alegem ce sa facem cu ea…

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2019 in Pilde

“Fericirea poate fi găsită în cele mai întunecate timpuri, dacă cineva își aduce aminte să aprindă lumina.” – J.K. Rowling

Cititi Povestea Inteleptului si a Fluturelui Albastru – o frumoasa povestioara care a cucerit intreg internetul si de care va veti indragosti:

Povestea fluturelui albastru

Era odata un barbat vaduv care locuia cu cele doua fiice ale sale. Fetele erau curioase si inteligente si ii adresau intotdeauna multe intrebari.

La unele stia raspunsul, la altele habar nu avea ce sa le raspunda.

Fiindca dorea sa le asigure fiicelor sale cea mai buna educatie, le-a trimis sa isi petreaca vacanta cu un intelept batran care locuia in varful muntelui. Inteleptul, in schimb, avea intotdeauna raspuns pentru toate intrebarile fetelor.

Ajungand la concluzia ca batranul era cu adevarat intelept si oarecum iritate de faptul ca acesta avea un raspuns pentru orice, fetele au decis sa vina cu o intrebare la care inteleptul sa nu stie raspunsul.

Dupa cateva zile, una din fete s-a apropiat de sora ei tinand un fluture frumos si albastru in mainile sale. I-a spus surorii sale:

“De aceasta data, inteleptul nu o sa stie raspunsul!”

“Ce ai de gand sa faci?”, a intrebat cealalta fata.

“Am in mainile mele un fluture albastru. O sa-l intreb pe intelept daca fluturele este viu sau mort. Daca spune ca este mort, o sa-mi deschid mainile si o sa-l las sa zboare. Daca spune ca este viu, il voi strange repede in maini si o sa-l strivesc. Indiferent de raspunsul pe care ni-l da batranul, va fi raspunsul gresit.”

Cele doua fete s-au dus apoi sa il intalneasca pe intelept care medita pe munte, sub un arbore de eucalipt.

Fata s-a apropiat de el si l-a intrebat daca fluturele din mainile ei este viu sau mort.

Calm, inteleptul a zambit si a spus: “Totul depinde de tine… fiindca fluturele se afla in mainile tale.”

La fel se intampla si cu viata noastra, prezentul si viitorul nostru. Nu ar trebui sa invinovatim pe nimeni cand ceva merge gresit. Un esec ar trebui sa fie perceput ca o oportunitate pentru un nou inceput, unul mai inteligent.

Nu suntem noi cei responsabili pentru ceea ce depasim?

Viata noastra este in mainile noastre, la fel ca fluturele albastru.  Depinde de noi si doar de noi sa alegem ce sa facem cu ea.

Omul se întâlnește cu Dumnezeu clipă de clipă. Poate nu conștientizează tot timpul, dar omul primește toată viața invitații la întâlnire. Dumnezeu este prezent de la firul de iarbă, la dansul frunzei, la adierea de vânt, în jocul unui copil, în lacrima unei mame, în zâmbetul unui bătrân, în tăcere. E nevoie să am urechi să o aud, să am ochi să o văd, să am gânduri să o contemplu. Poate în astenia sufletească omul nu este atent la aceste mesaje, dar în pronia divină există drumuri spre Acasă.

Suntem cu toții în brațele lui Dumnezeu.

„Omul este ceea ce înțelege. Oamenii aparțin unor niveluri diferite de comprehensiune. Aceasta este adevărata diferență dintre ei!
Precum speciile zoologice aflate în diferite stadii de evoluție, ființele umane aparțin unor perioade evolutive care sunt în majoritatea cazurilor incomensurabile ca distanță una față de cealaltă.” – Stefano Elio D’Anna

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!