Pietre la rinichi. 7 grupe alimentare care ajută la formarea pietrei și cum le putem dizolva

Pietre la rinichi. 7 grupe alimentare care ajută la formarea pietrei și cum le putem dizolva

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Pietrele la rinichi sunt formațiuni minerale dure care apar în rinichi. Anumite alimente contribuie la formarea depozitelor renale. Consumarea lor nu va face decât să agraveze evoluția bolii urologice.

Iată care sunt alimentele pe care este bine să le evităm dacă avem probleme cu rinichii sau bila:

1. Oxalați.

Oxalații sunt implicați activ în formarea pietrelor la rinichi, iar utilizarea excesivă a acestor săruri va duce la o sănătate renală slabă. Oxalații se găsesc în alimente precum vinete, cartofi, morcovi, arahide, fasole, ceai negru, cafea instant.

2. Proteine ​​animale.

Proteinele animale sunt formate din purine, care, atunci când sunt sintetizate, formează acidul uric. Apoi, pietrele se formează din acid uric. În consecință, probabilitatea formării pietrelor de calciu crește, de asemenea, cu un aport mare de proteine ​​animale.

3. Alimente bogate în sodiu

Persoanele care consumă alimente bogate în sodiu sunt mai susceptibile de a suferi de pietre la rinichi. Sodiul și calciul sunt strâns legate, deoarece prima componentă determină cantitatea celui de-al doilea component eliminat în urină.

4. Alimente bogate în fructoză

Fructoza eliberează depozite mari de calciu în organism și acid uric și, de asemenea, reduce cantitatea de lichid din urină.

5. Înlocuitorii zahărului

Un procent ridicat de îndulcitori artificiali din alimentele cu zero calorii poate afecta negativ funcția rinichilor prin afectarea filtrării calciului, acidului uric și a oxalatului.

6. Suplimente suplimentare de calciu

Pentru a preveni calciul de a afecta rinichii, trebuie respectată doza corectă și timpul de administrare. Suplimentele trebuie luate după mese, în special prânzul și cina, care sunt deseori bogate în oxalați.

7. Produse lactate

Conținutul ridicat de calciu din produsele lactate crește riscul depunerilor de rinichi. De asemenea, calciul face dificilă îndepărtarea toxinelor din organism, ceea ce complică boala.

Cum se dizolvă calculii renali și biliari

Pietrele la rinichi și calculii vezicii biliare sunt condiții dureroase în corpul uman și sunt de obicei dificil de tratat. Primind o listă a medicamentelor necesare de la un medic, uneori unei persoane i se face și mai rău, deoarece află prețul pentru acestea. În plus, nimeni nu a spus efectele secundare, care, în general, pot descuraja orice dorință de tratament.

Dar puteți trata aceste afecțiuni cu ajutorul unor remedii populare care se găsesc în fiecare bucătărie și costă puțini bani. Tratamentul acestei afecțiuni în medicina populară se bazează pe ghimbir, din care trebuie să faceți o compresă. Compresa va ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui și, de asemenea, va ajuta la dizolvarea grupurilor și chisturilor din ovare.

Pentru a face o compresă pe bază de ghimbir, veți avea nevoie de:

  • 1,5 litri de apă;
  • 150 de grame de rădăcină de ghimbir proaspăt sau 2 linguri de ghimbir praf.

Pregătirea compresei:

Se fierbe apa, se pune într-o bucată de tifon ghimbirul ras (sau pulbere) apoi se adaugă în apă și se lasă să fiarbă încă 10 minute. După, opriți focul și scoateți tifonul. Acest lucru va prepara apa de ghimbir de care aveți nevoie pentru a face compresa.

Luați un prosop de bumbac și înmuiați-l în apa fierbinte de ghimbir, apoi aplicați-l în zona corpului în care aveți o problemă. Acoperiți compresa cu o pătură pentru a o menține caldă cât mai mult timp posibil.

Lăsați compresa aplicată pentru câteva minute până când pielea devine roșie. Ghimbirul va ameliora durerea, inflamația, va preveni vânătăile, va spori imunitatea, va repara țesuturile și va ajuta la dizolvarea și îndepărtarea calculilor renali și biliari. Și cel mai important, nu va exista nicio sarcină asupra ficatului, așa cum ar fi cu utilizarea medicamentelor farmaceutice.

Aveți grijă, astfel de comprese nu trebuie aplicate mai mult de 1 dată pe săptămână. Dacă sunteți deja supus unui tratament medical, atunci înainte de a utiliza compresa, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră.

Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!