Perioada din zi în care riscul de accident vascular cerebral crește cu 80%

Perioada din zi în care riscul de accident vascular cerebral crește cu 80%

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2021 in Sanatate

Un accident vascular cerebral apare atunci când fluxul de sânge către creier este blocat. Din această cauză oxigenul și substanțele nutritive nu ajung în țesutul creierului. Acest lucru afectează celulele creierului. Cercetările arată că riscați mai mult să aveți un accident vascular cerebral în același timp al zilei.

Care este momentul în care riscul de accident vascular cerebral este mai mare

Având informații despre acest lucru vă poate ajuta să recunoașteți simptomele mai repede. Fiți deosebit de vigilenți la simptome precum amorțeală sau slăbiciune pe o parte a corpului sau starea de confuzie. De asemenea, nu ignorați problemele de vorbire sau de vedere, amețeli sau dureri de cap severe fără o cauză cunoscută.

Când crește riscul de accident vascular cerebral?

Studiul a fost publicat de American Heart Association on Stroke. Potrivit oamenilor de știință, aveți un risc cu 80% mai mare de a avea un accident vascular cerebral de la 6 dimineața până la 12 pm.

„De la 6 dimineața până la prânz, numărul accidentelor vasculare de toate tipurile a crescut cu 49 la sută. Ceea ce este cu 79 la sută mai mult decât numărul de accidente vasculare înregistrate în celelalte 18 ore din zi.” Acest lucru a fost afirmat de autorii studiului. Pentru studiu, echipa a realizat o meta-analiză a 31 de publicații cu date primare de la 11.816 pacienți cu AVC.

Riscul celui mai frecvent tip de accident vascular cerebral este chiar mai mare

Oamenii de știință au descoperit că accidentele cerebrale sunt mai predispuse să se producă dimineața, indiferent de tipul acestuia. Pentru accidentul vascular cerebral ischemic, accidentul vascular cerebral hemoragic și chiar atacurile ischemice tranzitorii, riscul între orele 6 a.m. și amiază este semnificativ mai mare decât ne-am aștepta.

89% pentru accidentul vascular cerebral ischemic, 52% pentru accidentul vascular cerebral hemoragic și 80% pentru atacurile ischemice tranzitorii.

Cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral este accidentul vascular cerebral ischemic. După cum puteți vedea, apare nu cu 80, ci cu aproape 90% mai des în această perioadă de timp.

Ora normală de trezire poate avea un impact

Însă dacă lucrați în ture de noapte, datele vor fi diferite. Asta pentru că te trezești la o oră complet diferită. „Accidentele vasculare cerebrale au avut loc mai des în decurs de 2 ore de la trezire decât în ​​orice alt moment al zilei” , explică echipa de specialiști care au analizat cele 11,816 cazuri de AVC.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!