Pentru cei care stau mult pe scaun: 6 dintre cele mai bune exerciții de întindere

Pentru cei care stau mult pe scaun: 6 dintre cele mai bune exerciții de întindere

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a zilei stând la un computer la birou, atunci trebuie neapărat să faceți aceste exerciții de întindere. Cinci minute de astfel de întinderi zilnice te vor scuti de dureri de spate și probleme articulare.

Lucrezi de la birou sau îți petreci cea mai mare parte din zi pe scaun? Aceste exerciții de întindere vă vor îmbunătăți starea de bine și vă vor ajuta să vă relaxați mușchii după o zi grea de muncă, să vă dezvoltați flexibilitatea și să vă mențineți spatele, șoldurile și genunchii sănătoși. Mai jos sunt șase exerciții simple pe care ar trebui să le facă oricine duce un stil de viață sedentar.

6 exerciții perfecte de întindere:

Exercițiul nr. 1.

Acest exercițiu întinde în mod eficient mușchii și, de asemenea, dezvoltă bine articulația umărului.

Stați drept, cu picioarele depărtate la lățimea umerilor. Pune-ți mâinile la spate și coborâți înainte corpul, astfel încât mâinile să fie deasupra capului. Nu vă îndoiți picioarele. Relaxați-vă gâtul și brațele. Stați în această poziție timp de 30 de secunde, apoi reveniți la poziția inițială.

Exercițiul nr. 2.

Acest exercițiu de întindere poate fi făcut oriunde și este sigur pentru oricine are probleme cu spatele.

Stați în picioare, puneți un picior în fața celuilalt și aplecați-vă spre el cât de mult puteți. Este important să păstrați șoldurile drepte fără a le întoarce în lateral. Picioarele și spatele trebuie să fie drepte. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde, apoi treceți pe cealaltă parte.

Exercițiul nr. 3.

Acest exercițiu întinde bine mușchii gambei și este foarte eficient după o alergare de 10 minute sau o plimbare rapidă.

Așezați călcâiul stâng pe o suprafața ridicată. În mod ideal, ar trebui să fie puțin sub nivelul șoldurilor (un scaun sau o măsuță de cafea ar fi perfecte). Îndoiți trunchiul spre picior și apăsați cu mâinile pe genunchi timp de 30 de secunde. Ambele picioare și spatele trebuie să fie drepte. Repetați cu celălalt picior.

Exercițiul nr. 4.

Acest exercițiu de întindere de bază este eficient pentru picioare și spate, dar pentru cei ai căror mușchi de la picioare nu se întind deloc.

Stați pe jos în șezut. Întindeți un picior înainte și îndoiți-l pe celălalt astfel încât călcâiul să fie pe suprafața interioară a coapsei. Aplecați-vă înainte și încercați să apucați piciorul întins, ținând spatele drept. Repetați la fel, doar cu celălalt picior.

Exercițiul nr. 5.

Acest exercițiu întinde mușchii gambei și partea inferioară a spatelui.

Așezați-vă pe podea în șezut, cu picioarele întinse. Aplecați-vă înainte, coborând corpul până la picioare. Puteți rotunji ușor spatele. Relaxați capul. Încercați să apucați tălpile cu mâinile. Poate nu veți reuși din prima încercare, dar cu timpul veți reuși cu siguranță. Rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde.

Exercițiul nr. 6.

Acest exercițiu de relaxare completează complexul nostru de întindere.

Întindeți-vă pe spate și ridicați un picior cât puteți de sus, fără a ridica pelvisul. Prindeți tibia cu mâinile și încercați să trageți piciorul spre dvs., în timp ce îl mențineți drept. Rămâneți în această poziție și după 30 de secunde schimbați piciorul.

Aceste 6 exerciții simple sunt foarte eficiente pentru întinderea picioarelor și a spatelui. Faceți-le în fiecare zi după muncă pentru a vă ajuta mușchii să se relaxeze și să-și revină din tensiunea statică cauzată de perioade lungi de stat într-o singură poziție.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!