Pentru a vă verifica ritmul cardiac, țineți mâinile în apă rece timp de 30 de secunde

Pentru a vă verifica ritmul cardiac, țineți mâinile în apă rece timp de 30 de secunde

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

O procedură simplă, pe care o puteți face singuri acasă, vă va ajuta să aflați starea de sănătate a inimii.  Este posibil ca rezultatele testelor rapide să vă ajute să aflați care organe nu sunt în ordine au nevoie de tratament.

Reglarea inimii

Inima este un organ perfid. Este posibil să nu vă dea niciun semn despre problemele existente de mult timp, bate uniform și ritmic. Și apoi dintr-o dată ajungeți la un atac de cord.

Vă sugerăm să efectuați următoarea procedură de prevenire. Într-un vas mic, turnați apă foarte rece, puteți pune chiar și gheață. Apoi scufundați-vă mâinile în el timp de 30 de secunde. Și evaluați rezultatele: dacă vârfurile degetelor au devenit palide sau albăstrui, atunci înseamnă că aveți probleme cu circulația sângelui.

Munca inimii unei persoane depinde de mulți factori: ereditate, greutate, efort fizic, efecte secundare ale medicamentelor luate, stres.

Vasele de sânge de pe vârful degetelor, nas și chiar urechi reacționează primele în prezența problemelor de circulație. Ele se schimbă din cauza deficitului de sânge, își pierd sensibilitatea, devin inflamate.

Alimente care îmbunătățesc circulația sângelui:

Usturoiul previne dezvoltarea aterosclerozei, scade tensiunea arterială și elimină placa de colesterol din vasele de sânge.

Uleiul de pește elimină colesterolul.

Uleiurile esențiale relaxează organismul, datorită proprietăților lor termogenice, îmbunătățesc fluxul sanguin.

Gingerolul și zingeronul conținute de ghimbir previn formarea cheagurilor de sânge.

Concentrația mare de capsaicină din ardeiul cayenne întărește arterele.

Extractul de frunze de Ginkgo biloba crește circulația sângelui în creier și îmbunătățește memoria.

Escina, care este conținută în castanul de cal , întărește pereții capilari și previne venele varicoase.

Semințele de in , care conțin fibre, acizi grași și lignine, înving hipertensiunea arterială.

Diagnosticele efectuate cu ajutorul apei cu gheață vă pot oferi informații generale despre starea sistemului circulator. Se realizează în stadiul în care se poate trata cu ajutorul medicinei naturiste.

6 simptome neevidente care indică faptul că ai circulația sanguină afectată

1. Amorțeală și furnicături ale extremităților

Amorțeala și furnicăturile extremităților pot fi cauzate de diverse motive: leziuni, cheaguri de sânge, boli ale venelor. Dar toate aceste motive sunt direct legate de tulburările circulatorii.

Din păcate, atunci când apare un astfel de simptom, nu este suficient doar să masați un picior sau un braț pentru a alunga disconfortul, va trebui să solicitați ajutorul unui medic pentru a elimina cauza acestei afecțiuni.

2. Schimbarea culorii pielii

Ar trebui să vă alarmați dacă pielea unor părți ale corpului a căpătat o nuanță galben pal sau albăstrui, care diferă de tonul general. Acesta este un alt semn al circulației sanguine deficitare care nu trebuie trecut cu vederea.

3. Durere și slăbiciune pe termen scurt și brusc la nivelul mușchilor

Mai ales când vine vorba de mușchii picioarelor. Medicii numesc acest simptom șchiopătură intermediară ( odată cu el, o persoană începe cu adevărat să șchiopăte, deoarece mersul obișnuit provoacă durere la picior).

4. Extremități reci

Acest lucru aduce în minte afirmația romantică că oamenii cu mâinile reci au o inimă caldă. Cu toate acestea, medicii nu împărtășesc un asemenea optimism și susțin că dacă membrele rămân reci chiar și pe vreme caldă, acest lucru se poate datora circulației sanguine deficitare.

5. Schimbarea modului de urinare

Dacă o cantitate insuficientă de sânge ajunge în rinichi, programul de urinare al persoanei este perturbat și nevoia de a merge la toaletă apare din ce în ce mai rar.

O persoană sănătoasă care bea aproximativ 2 litri de apă pe zi merge la toaletă de 6-7 ori pe zi. În funcție de compoziția și cantitatea de băuturi, sunt considerate acceptabile și de 4-10 ori. Dar dacă, o dată cu aportul normal de lichide, ați început să mergeți la toaletă de mai puțin de 3 ori pe zi, ar trebui să vă faceți griji.

6. Probleme cu unghiile de la picioare

Medicii spun că lipsa fluxului sanguin poate cauza probleme cu unghiile de la picioare. Este de remarcat faptul că acest simptom este observat chiar dacă unghiile arată și cresc ca de obicei.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!