Pentru a fi sănătos, nu trebuie să te plângi: nici de tine, nici de oameni, nici de soartă, nici de trecut

Pentru a fi sănătos, nu trebuie să te plângi: nici de tine, nici de oameni, nici de soartă, nici de trecut

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSanatateViata

V-ați întrebat vreodată de ce o persoană este fericită și plină de energie, în timp ce alta este bolnavă și deprimată. Unul are o soartă fericită, iar viața celuilalt este o serie de probleme. Care este secretul sănătății, fericirii și longevității?

Încercând să înțeleagă relația cauză-efect dintre viziunea unei persoane asupra lumii și evenimentele care i se întâmplă, un psiholog a făcut multe descoperiri ciudate. Părerea lui merită citită.

1. Poți schimba situația din jurul tău doar prin propriile tale schimbări. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să preiei controlul asupra situației.

Destul de ciudat, dar unul dintre cele mai periculoase lucruri este auto-ura, nemulțumirea față de situație. Suntem deschiși față de noi înșine și, prin urmare, agresivitatea față de noi înșine poate ajunge la scări foarte înalte.

2. Nu înțelegeam înainte de ce există o regulă nerostită care spune că nu este bine să cerți pe cineva sau să îi ,,scoți ochii” cu privire la ceva atunci când mănâncă. Chestia este că, în timp ce mâncăm, informația devine liberă în subconștient, iar toate certurile sau negativitatea pot călca în picioare sufletul unei persoane.

3. Dacă sufletul nu dă naștere dragostei, naște agresivitate. Agresivitatea acaparează sufletul, iar un suflet bolnav dă naștere unui trup bolnav. Deci, prima dată trebuie să vindeci sufletul ca să îți poți trata corpul. Iar sufletul este cel mai bine tratat prin iubire, rugăciune și pocăință.

4. Iată sfatul lui despre cum să fii sănătos și să trăiești mai mult. Nu te plânge nimănui. Nu te plânge nici de soartă, nici de trecut, nici de oameni. În viața de zi cu zi, de multe ori ne permitem să vorbim urât despre oameni, despre noi înșine, despre soarta noastră. Se pare că acest obicei distruge o persoană.

5. Dacă cineva este atașat de ceva, îl va pierde. Să presupunem că o persoană nu poate accepta pierderea de bani, urăște acest gând, trăiește cu frică. Dacă trăiește cu această mentalitate, atunci pot apărea probleme cu ei.

6. Suntem mereu primii care dăm vina pe anumite aspecte atunci când nu reușim ceva. Unul dintre cele mai periculoase lucruri într-o situație critică este să cauți vinovatul, să dai vina pe alții sau pe tine însuți, asta este amărăciune.

7. Anumite lucruri din Biblie nu se adresează formei noastre, ci conținutului nostru, emoțiilor noastre. „Cui te lovește pe obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt” nu este un refuz de a te proteja. Asta înseamnă că nu ar trebui să existe agresiune reciprocă în interior.

8. Începe să trăiești cu sentimentul că în fiecare secundă totul în jurul tău poate dispărea, o persoană dragă poate să te trădeze, să plece, să te jignească sau să dispară din această lume în orice secundă.

În fiecare secundă poți merge în lumea cealaltă. Apoi, la cea mai mică trezire, pretențiile vor dispărea, iar dragostea va rămâne. Sentimentul tău de iubire nu ar trebui să depindă de nimic.

9. Orice metodă de tratament care nu se bazează pe dezvoltarea spirituală a unei persoane duce la degradare.

10. Este extrem de important să-i înveți pe oameni prin conștiință, logică, credințe și cerințe. Dacă simți cu adevărat o lipsă de protecție interioară, respinge totul, în afară de iubire.

11. Orice formă de agresiune este imposibilă dacă nu există un program analogic în suflet. Orice boală, organică sau funcțională, inhibă dezvoltarea agresivității în suflet.

De asemenea, este foarte important să trăim după aceste reguli simple:

  • Întotdeauna și pretutindeni să-L iubești și să-L slăvești pe Dumnezeu.
  • Iubește și privește-L pe Dumnezeu în toate, simte voia Tatălui Ceresc.
  • Nu-i căuta pe vinovați.
  • Acceptă oamenii așa cum sunt. Lumea funcționează prin iubire.
  • Iubește-te pe tine, iubește viața, iubește oamenii, iubește natura.

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!