Pentru a fi o persoană fericită, trebuie să înveți să-i ignori pe ceilalți – 9 motive pentru nefericirea noastră. Alegerea este a ta!

Pentru a fi o persoană fericită, trebuie să înveți să-i ignori pe ceilalți – 9 motive pentru nefericirea noastră. Alegerea este a ta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Oamenii au căutat dintotdeauna fericirea. Uneori au impresia că au găsit-o, dar trece un timp, se uită înapoi și văd tristețe, furie și dezamăgire, apoi realizează că nu și-au atins scopul.

Ideea este că, în realitate, fericirea se simte doar în momentele frumoase pe care le prețuim, iar în restul timpului doar încercăm să ne adaptăm la situațiile, circumstanțele și oamenii care ne înconjoară.

De aici putem trage concluzia că pentru a atinge fericirea trebuie să putem renunța la unele obiceiuri și chiar la oameni. Fericirea este deja în noi, trebuie doar să eliminăm ceea ce ne face rău pentru a o simți.

Încredere în sine care nu necesită aprobarea celorlalți, acceptarea neajunsurilor noastre, dragoste pentru corpul tău… Aceste lucruri par o utopie, dar chiar le putem simți, dacă îndrăznim să scăpăm de tot ce ne trage în jos cu o forță incredibilă.

Iată o scurtă listă de obiceiuri care te împiedică să fii fericit:

1. Trăiești după ,,gura lumii”

Mulți oameni duc o viață care nu le aparține. Își bazează existența pe ceea ce gândesc alții, pe ceea ce alții decid, pe ceea ce spun alții… Se gândesc numai că trebuie să-i placă toată lumea și ca urmare își pierd controlul asupra vieții. Ei uită ce îi face fericiți și care sunt nevoile lor reale.

Ține minte că ai o singură viață. Nu mai există alta! Nu lăsa părerea altcuiva să te împiedice să trăiești așa cum îți place.

2. Vrei să ai totul sub control

Da, este foarte dificil să faci ceva în privința asta – controlul asupra a ceea ce se întâmplă în mintea unei persoane este strâns legat de sentimentul de securitate. Dar recunoașterea faptului că lumea este imprevizibilă și schimbătoare și că unele lucruri pur și simplu nu depind de noi și nu le putem controla face viața mai ușoară.

Dorința de a controla totul este strâns legată de frici și lipsa de încredere în sine. Odată ce depășim această nesiguranță, putem trăi fără teamă.

3. Vrei să fii perfect 

Dorința de a fi perfect este semnul principal că vei duce o viață foarte stresantă. Nu pierde timpul încercând să atingi perfecțiunea! Deși cu toții repetăm ​​din când în când că nimeni nu este perfect și nu poate fi, totuși vrem să fim.

Nemulțumirea față de munca depusă, rolul nostru de soție sau soț, mamă sau tată este un semn de străduință pentru perfecțiune.

Viața înseamnă creștere și dezvoltare, iar perfecțiunea este o stare fără progres și emoție, pentru că perfecțiunea nu poate fi depășită.

4. Le dai altora putere asupra emoțiilor tale

De câte ori te-ai simțit rău pentru că cineva te-a ignorat sau te-a criticat? Acest lucru le oferă celorlalți oportunități nelimitate de a-ți controla sentimentele și de a te manipula.

Nu uita că numai tu deții cu adevărat controlul asupra emoțiilor tale. Nu mai lăsa cuvintele altor persoane să te afecteze, ar trebui să le tratezi cu indiferență.

5. Trăiești în trecut

Lăsarea trecutului în urmă ni se pare uneori imposibil. Dar adevărul este că trecutul nu poate fi schimbat, așa că doar ne pierdem timpul cu gânduri inutile. Cu cât petrecem mai mult timp gândindu-ne la trecut, cu atât mai puțin timp rămâne pentru prezent, iar viața trece.

6. Prezența oamenilor toxici în viața ta

Este puțin probabil ca oamenii toxici pe care îi întâlnim undeva la o petrecere să aibă un efect puternic asupra noastră. Oamenii cu adevărat periculoși se află de obicei în jurul nostru: părinți, frați, prieteni, colegi…

Desigur, unele persoane nu pot fi scoase din viața ta, dar trebuie să ai curajul să te îndepărtezi emoțional de afirmațiile lor negative. Nu trebuie să înghiți otravă doar pentru că ți se servește cu insistență de către o persoană apropiată.

7. Sentimente negative

Furia și resentimentele sunt emoții distructive. Crezi că te protejezi de atacurile viitoare și dai dovadă de putere atunci când refuzi să ierți. Dar în realitate, dacă faci acest lucru la nesfârșit, în timp se vor aduna atât de multe, încât pur și simplu nu va mai fi loc pentru ceva bun.

Iertarea, toleranța și înțelegerea sunt cele mai bune remedii împotriva abuzatorilor.

8. Lupta constantă pentru dreptate 

Nu crezi că este obositor să încerci atât de mult să aperi ceea ce crezi că este adevărat? Această nevoie de a-i convinge pe alții nu îți oferă nimic în schimb.

Aici trebuie să aplicăm smerenia în practică și să ne gândim că, pe de o parte, nu avem întotdeauna dreptate, iar pe de altă parte, nu toată lumea vrea să fie convinsă. Nu-ți pierde energia cu asta!

9. Ai un ego prea mare

Ego-ul poate fi oarecum util. Dacă trebuie să ne apărăm constant și să dovedim ceva lumii de fiecare dată când ne simțim criticați, atunci ego-ul lucrează împotriva noastră.

Nu-ți pierde timpul încercând să dovedești că ești mai bun, petrece-ți timpul cu altceva, ceva care te face mai fericit.

Nu există o rețetă pentru fericirea perfectă. Dar poți să arunci tot ce este de prisos, să te apropii cât mai mult de sentimentul de libertate și să trăiești fiecare clipă.

Ignorarea multor lucruri sau oameni pe care îi întâlnim în fiecare zi poate părea un lucru imposibil. Dar nimeni nu spune că trebuie să facem toate acestea deodată. Lucrurile acestea necesită timp și faci mici, dar siguri.

Cu timpul vom ajunge la convingerea absolută că suntem arhitecții fericirii noastre.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!