Paulo Coelho ne ofera o poveste de suflet despre secretul fericirii! “Secretul fericirii consta in a privi toate minunile lumii si a nu uita niciodata de cele doua picaturi de untdelemn din lingura.”

Paulo Coelho ne ofera o poveste de suflet despre secretul fericirii! “Secretul fericirii consta in a privi toate minunile lumii si a nu uita niciodata de cele doua picaturi de untdelemn din lingura.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 March 2019 in Pilde

“Fericirea este o atitudine. Ne facem pe noi insine fie indurerati, fie fericiti si puternici. In ambele cazuri avem la fel de mult de muncit.” – Francesca Reigler

O poveste cu substrat pe care trebuie sa o cititi si la care ne raportam multi dintre noi in ziua de astazi incercand sa ne asumam responsabilitatile vietii si bucurandu-ne in acelasi timp de toate frumusetile si minunile pe care viata ni le ofera.

Va invitam sa cititi o poveste cu substrat care a facut inconjurul internetului si care ii apartine scriitorului Paulo Coelho.

Paulo Coelho: Secretul fericirii

Intr-o buna zi, un negustor si-a trimis fiul sa invete Secretul fericirii de la cel mai intelept dintre oameni. Tanarul a ratacit prin desert timp de 40 de zile pana a ajuns la un castel maret, situat pe varful muntelui. Acolo traia inteleptul pe care il cauta tanarul.

Spre surprinderea lui, in loc sa gaseasca un om sfant si intelept caruia toti ii cereau sfatul, eroul nostru a intrat intr-o incapere in care era mare vanzoleala: negustorii veneau si plecau, oamenii sporovaiau pe la colturi, o orchestra micuta interpreta melodii incantatoare si, pe langa toate acestea, in incapere se afla si o masa incarcata cu cele mai minunate si gustoase feluri de mancare din acea parte a lumii.

Inteleptul vorbea cu toti si tanarul a trebuit sa astepte pret de doua ore pana cand i-a venit si lui randul.

Cu o rabdare fara margini si cu o deosebita atentie, Inteleptul a ascultat motivul vizitei baiatului. “Nu am insa timp in acest moment sa iti explic Secretul fericirii”, i-a spus. I-a sugerat insa tanarului sa faca o plimbare primprejurul palatului si sa vina inapoi in doua ore.

“Cu toate acestea, vreau sa iti cer o favoare”, a adaugat Inteleptul, dandu-i baiatului o lingurita in care a turnat doua picaturi de ulei. “Cat timp te plimbi, ia cu tine aceasta lingurita si nu lasa ca uleiul din ea sa se verse.”

Tanarul a inceput sa se plimbe in susul si in josul scarilor palatului, cu ochii atintiti asupra linguritei. Dupa doua ore, tanarul s-a prezentat din nou in fata inteleptului.

Asadar, a intrebat batranul, “ai vazut tapiteriile persane care atarna in sufragerie? Ai vazut gradina pe care Maestrul Gradinar a creat-o in decursul a zece ani? Ai sesizat frumoasele pergamente din biblioteca mea?”

Stanjenit, tanarul a marturisit ca nu a vazut nimic. Singura lui preocupare a fost sa nu verse picaturile de ulei pe care i le-a incredintat inteleptul.

“Atunci du-te inapoi si descopera minunile lumii mele”, a spus inteleptul. “Nu poti avea incredere intr-un om daca nu ii cunosti casa.”

Mai relaxat de data aceasta, tanarul a luat lingurita si a strabatut intreg palatul, uitandu-se cu atentie la toate lucrarile de arta care atarnau pe pereti si plafoane. A vazut gradinile, muntii din jurul palatului, gingasia florilor, bunul gust desavarsit cu care fiecare piesa de arta era asezata la locul ei. Intorcandu-se la intelept, i-a relatat acestuia in detaliu tot ce a vazut.

“Bine, dar unde sunt cele doua picaturi de ulei pe care ti le-am incredintat?” a intrebat inteleptul.

Privind lingurita, tanarul a observat ca varsase uleiul.

“Ei bine, a spus inteleptul inteleptilor, “acesta este singurul sfat pe care ti-l pot da”:

“Secretul fericirii consta in a privi toate minunile lumii si a nu uita niciodata de cele doua picaturi de untdelemn din lingura.”

* Povestea face parte din cartea “Alchimistul” de Paulo Coelho

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!