Paulo Coelho: “Începeți un nou capitol din viață cu perspective noi!”

Paulo Coelho: “Începeți un nou capitol din viață cu perspective noi!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Legendarul scriitor Paulo Coelho ne explică cum să începi un nou capitol din viață cu perspective noi.

Unele lucruri nu sunt permanente în viață, iar noi trebuie să învățăm să acceptăm acest lucru. Însă ca să putem accepta acest lucru, trebuie să înțelegem motivul pentru care ele nu sunt permanente, numai așa vom putea face un pas înainte și să trecem la alt capitol.

Toată lumea termină capitole vechi din viața lor, se îndreaptă spre altele noi și continuă să trăiască cu schimbările produse. Dacă nu trecem mai departe, acest lucru poate afecta multă lume din viața noastră: părinții, partenerul de viață, copiii, prietenii etc.

Adevărul este că toate trec, iar cel mai bun lucru pe care îl putem face este să le lăsăm să treacă în voia lor, oricât de dureros ar fi acest lucru pentru noi.

Totul din lumea noastră reală este o manifestare a gândurilor noastre, a ceea ce se întâmplă în inimile noastre. Dacă lăsăm un anumit lucru să ne afecteze pe interior, cu siguranță ne va afecta și pe exterior, adică cei din jurul nostru vor observa acest lucru. Totul pleacă din mintea noastră, iar noi trebuie să învățăm cum să o controlăm, dacă ne dăm voie să uităm anumite momente, atunci vom face loc pentru altele noi, și de asemenea, pentru un capitol nou.

Nimeni nu cunoaște regulile jocului vieții, pentru că nu există niște reguli concrete, așa că uneori câștigăm și alteori pierdem. Nu așteptați niciodată nimic în schimb, nu vă așteptați ca eforturile voastre să fie apreciate, geniul dvs. să fie descoperit, dragostea voastră împărtășită.

Înainte de a începe un nou capitol, trebuie să îl termini pe cel precedent: trecutul rămâne în trecut și nu se va mai întoarce niciodată! La un moment vei putea trăi și fără persoana sau lucrul după care suferi atât de mult în prezent, și nici măcar nu vei realiza când durerea va dispărea.

Paulo CoelhoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!