Patru moduri prin care poti sa scapi de cei care vor sa te manipuleze

Publicitate

In viata, cu siguranta, vei avea de-a face si cu oameni buni si cu oameni rai. In timp ce unii oameni vor incerca in mod intentionat sa le faca rau celorlalti, alti oameni vor incerca sa exploateze punctele slabe ale celorlalti cu scopul de a-si atinge scopurile proprii.

Un psihopat ar putea incerca sa gaseasca punctele slabe ale unei persoane pentru a prelua controlul complet asupra acesteia.

Un jucator ar putea descoperi ca ai nevoie de dragoste si de atentie si astfel va folosi acele nevoi impotriva ta pentru a te atrage.

Un sef rau ar putea descoperi ca esti ranit in mod profund de critica sa si astfel o va folosi pentru a te forta sa faci ceea ce vrea.

Oamenii care incearca sa-i manipuleze pe ceilalti sunt deghizati in forme diferite. O persoana poate incerca sa para un prieten iubitor sau cineva care vrea sa te ajute doar pentru a se apropia de tine si pentru a-ti cunoaste slabiciunile, astfel incat sa le poata exploata.

Ce faci atunci cand anumiti oameni incearca sa te manipuleze si cum poti preveni ca acestia sa-ti distruga sanatatea emotionala si viata?

Cea mai mare greseala pe care o poti face ar fi sa construiesti ziduri in jurul tau, sa te izolezi si sa vorbesti doar cu oamenii in care ai incredere. In timp ce aceste actiuni ii vor tine pe oamenii periculosi la distanta, cu siguranta ii vor tine si pe cei buni la aceeasi distanta. Viata ta sociala se va degrada, vei ajunge singur si iti vei pierde curajul.

Acesta este modul corect de a face fata oamenilor care incearca sa te manipuleze:

#1. Invata cum sa citesti oamenii – Aici nu vorbesc despre limbajul corpului, ci despre capacitatea de a intelege diferitele intentii ale oamenilor. Cu scopul de a face asta este necesar sa te educi in ceea ce priveste psihologia umana.

Publicitate

#2. Nu te deschide, cu exceptia oamenilor potriviti – Dupa ce o persoana trece anumite teste si dupa ce te asiguri ca este o persoana buna, iti poti impartasi emotiile, preocuparile si vulnerabilitatile cu persoana respectiva. Nu oferi cheile sufletului tau unui strain deoarece s-ar putea dovedi a fi un psihopat.

#3. Taie orice legatura cu oamenii gresiti din viata ta – Daca ai descoperit ca o persoana din viata ta are intentii rele, taie legaturile cu persoana respectiva imediat. Nu exagera, dar gaseste o modalitate adecvata de a evita persoana respectiva in loc sa-i declari in mod explicit acest lucru.

#4. Spune-i persoanei ca ii cunosti intentiile sale – Daca ti se pare dificil sa te indepartezi de persoana respectiva deoarece lucrezi alaturi de ea, spune-i acesteia ca ii cunosti intentiile sale. Facand o simpla remarca neclara cu privire la intentiile sale, persoana respectiva va intelege ca i-ai recunoscut intentiile si mai mult ca sigur va face un pas inapoi. Desi aceasta metoda se dovedeste a fi una eficienta, iti recomandam sa o pui in alta aplicare ca ultima varianta, adica atunci cand nu mai exista alte optiuni.

Lucreaza cu propriile tale defecte

Motivul pentru care cineva reuseste sa te manipuleze se datoreaza anumitor defecte care pot fi folosite impotriva ta. In loc sa inchizi usa noilor relatii, lucreaza cu propriile tale defecte astfel incat acestea sa nu mai poata fi folosite impotriva ta. Chiar daca acestea nu pot fi eliminate pentru totdeauna, poti deveni din ce in ce mai inteligent emotional si poti lua in mod constant decizii constiente, in loc sa le dai voie emotiilor tale sa preia controlul. Daca, de exemplu, critica te afecteaza enorm, atunci este cazul sa afli de ce esti atat de vulnerabil si apoi lucreaza pentru a elimina cauza acestei vulnerabilitati.

Sursa: e-dimineata.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Iata de ce barfa iti poate distruge viata…

Publicitate

O femeie bârfea cu o prietenă despre un bărbat pe care abia îl cunoştea. În acea noapte a avut un vis. O mâna a apărut deasupra ei şi a arătat-o cu degetul. Imediat, un sentiment copleşitor de vinovăţie a pus stăpânire pe ea. A două zi s-a dus să se spovedească. L-a găsit pe bătrânul preot al parohiei, părintele O’Rourke, şi i-a povestit toată tărăşenia.

“Vreau să te duci acasă, să iei o pernă şi să te urci pe acoperiş, să o spinteci cu un cuţit şi apoi să te întorci la mine!” – spuse O’Rourke. Aşa că femeia s-a dus acasă, a luat o pernă de pe pat, un cuţit din sertar, a urcat pe acoperiş pe scară de incendiu şi a înfipt cuţitul în pernă.

Apoi s-a dus la bătrânul preot parohial, după cum i se spusese. “Ai spintecat pernă cu cuţitul?” spuse el. “Da, părinte.” “Şi care a fost rezultatul?” “Fulgi.”, spuse ea. “Fulgi?” repetă el. “Fulgi peste tot, părinte.” “Acum, vreau să te întorci înapoi şi să aduni toţi fulgii care au fost luaţi de vânt.” “Bine,” spuse ea, “dar asta nu se poate poate. Nu ştiu unde s-au dus. Vântul i-a împrăştiat peste tot.” “ASTA”, spuse părintele O’Rourke “este bârfă!”.

Swami Yogananda a spus:

„Fericirea ta individuală depinde foarte mult de a te proteja pe tine sau pe familia ta de rezultatele negative ale bârfei. Să nu vezi răul, să nu vorbeşti de rău, să nu asculţi de rău, să nu gândeşti rău, să nu simţi răul. Cei mai mulţi oameni pot vorbi despre ceilalţi ore în şir şi pot să alunece sub influenţa bârfei, ca sub o influenţă temporară a unui vin otrăvitor, intoxicant. Nu este ciudat că oamenii pot vorbi de greşelile altora ore în şir, cu un criticism caustic, uşor sau vesel, dar nu pot îndura amintirea propriilor lor greşeli?

Data viitoare când eşti tentat să vorbeşti despre slăbiciunea morală şi mentală a altora, începe imediat să vorbeşti tare despre propria ta slăbiciune morală şi mentală, numai pentru cinci minute, să vezi cum este, dacă îţi place. Dacă nu îţi place să vorbeşti despre propriile tale greşeli, dacă te doare să faci acest lucru, ar trebui să te simţi mult mai rănit atunci când vei spune lucruri neplăcute care pot răni alţi oameni. Educă-te pe tine şi pe fiecare membru al familiei tale să se reţină în a vorbi despre alţii.”

Și ce faci dacă nu scapi de bârfitori?

Din păcate, aproape nimeni nu se poate sustrage efectelor negative ale acestui fenomen. Cu cât ești mai bun, cu atât se vor găsi unii care – din invidie, din neînțelegere sau, pur și simplu, din lipsă de ocupație – te vor toca mărunt. Ce poți să faci? Să ignori și să-ți vezi de treaba ta.

Publicitate

Plus: să trimiți gânduri de compasiune și iertare față de cei care te bârfesc. Gândurile negative se lovesc ca de un zid și se întorc asupra aceluia care le produce dacă nu li se ripostează de pe același nivel.

Concluzia? Bârfa poate să distrugă doar viața celor care bârfesc!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

32 de sfaturi pentru ca să-ți trăiești viața frumos

1. Vorbește încet, gândește repede.

2. Nu judeca oamenii după apropiații lor.

3. Când spui: „Te iubesc”, spune adevărul!

4. Când spui: „Îmi pare rău”, privește persoana în ochi.

5. Niciodată nu râde de visurile și dorințele altor oameni.

6. Oferă-le oamenilor mai multe decât ei se așteaptă și fă asta cu bucurie.

7. Păstrează mereu în memorie poezia care îți place cel mai mult.

8. Nu crede tot ce auzi, cheltuie tot ce ai, dormi până când te vei simți mai bine.

9. O iubire sinceră și succesul în carieră au nevoie de riscuri.

10. Atunci când pierzi, învață-ți lecția.

11. Respectă-te pe tine, respectă-i pe cei din jur și fii responsabil pentru acțiunile tale.

12. Nu permite unei mici neînțelegeri să distrugă o prietenie de ani de zile.

13. Atunci când ai făcut o greșeală, nu încerca să o ascunzi, încearcă să o repari.

14. În fiecare zi petrece puțin timp în singurătate.

15. Fii gata pentru schimbări, însă nu renunța la valorile tale morale.

16. Uneori tăcerea este cel mai bun răspuns.

17. Citește mai multe cărți.

18. Crede în Dumnezeu, însă întotdeauna închide-ți mașina.

19. Într-o ceartă cu persoana apropiată, vorbește despre prezent. Nu răscoli trecutul.

20. Citește printre rânduri.

21. Împărtășește-ți cunoștințele copiilor. Asta este unica metodă cunoscută în prezent prin care ai putea să devii nemuritor.

22. Fii bun cu pământul.

23. Niciodată nu întrerupe o persoană atunci când ți se adresează.

24. Nu-ți băga nasul în problemele altora și nu da sfaturi inutile.

25. Nu crede în cei care te sărută cu ochii deschiși.

26. Odată în an mergi acolo unde nu ai fost niciodată.

27. Dacă câștigi bani mult, o parte din ei dă-le-o oamenilor care au mare nevoie.

28. Ține minte: Uneori este foarte bine să nu obții ceea ce îți dorești. Poate fi numit chiar noroc.

29. Ascultă doctorii, însă învață să încalci unele restricții impuse de ei.

30. Dă o notă succesului tău doar după ce vei analiza ce ai fost nevoit să sacrifici pentru a-l obține.

31. «Eu» — este destinația finală a călătoriei tale.

32. Gătește cu iubire și cum te duce capul.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala