Patru moduri de a scăpa de refluxul gastric

Patru moduri de a scăpa de refluxul gastric

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Atunci când stăm la masă, mâncarea și băutura se deplasează pe esofag (gât) până la stomac. Într-un corp normal sau corp fără probleme cu refluxul, acesta este un sistem cu sens unic, adică mâncarea și băuturile rămân în stomac. Cu toate acestea, refluxul de acid apare atunci când conținutul acid al stomacului călătorește în mod greșit înapoi în capătul inferior al esofagului.

Deci, dacă aveți probleme cu refluxul, înseamnă că sfincterul esofagian inferior (LES) nu își face treaba corect. Dieteticiana Deborah Lee (din Marea Britanie) a afirmat că acest lucru se întâmplă din cauza faptului că ați mâncat prea mult, aveți iritat esofagul de la alcool, țigări sau alimente picante.

Refluxul acid poate fi cauzat și de:

Stres – Acest lucru poate duce la producerea excesivă de acid gastric.

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul, provoacă inflamații ale esofagului, stomacului și duodenului.

Hernia hiatală, reprezintă o afecțiune în care o parte a stomacului alunecă în sus spre piept.

Majoritatea persoanelor cu reflux acid au o combinație a acestor factori.

Metode pentru a reduce refluxul gastric

1. Primul lucru de făcut dacă aveți simptome de reflux acid este să luați medicamente antiacide, potrivit dr. Lee.

“Pot fi cumpărate fără prescripție medicală. Antiacidele ajută la ameliorarea simptomelor, deoarece neutralizează acidul din stomac.”

2. Inhibitori ai pompei de protoni

Medicul dvs. de familie vă poate prescrie medicamente precum omeprazol sau lansoprazol.

„Reduc secreția de acid gastric și sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea ulcerului gastric și duodenal.”

3. Operație

Dacă tratamentul nu funcționează sau dacă nu puteți lua medicamente pentru o lungă perioadă de timp, vi se poate oferi varianta unei intervenții chirurgicale. Se numește Fundoplicatura laparoscopică Nissen (LNF) și este o intervenție chirurgicală miniminvaziva.

4. Dormitul pe partea stângă are mai multe beneficii printre care reduce refluxul gastric

Dacă dormiți pe partea dreaptă, pe burtă sau pe spate, vă recomandăm să înțelegeți că este timpul pentru o schimbare. Dormitul pe stânga oferă mult mai multe beneficii pentru sănătate și poate avea un impact semnificativ asupra sănătății dumneavoastră. Doctorul Liu Chun de la Spitalul din Beijing a explicat de ce dormitul pe partea stângă este cel mai benefic.

a) Combate refluxul gastric

În timp ce mâncarea înainte de culcare este nesănătoasă, stilul nostru de viață agitat face dificilă mâncarea la momentul potrivit. Dacă luați cina la o oră târzie este posibil să vă treziți că suferiți de reflux gastric peste noapte. Dormitul pe partea stângă poate ameliora simptomele de reflux gastric, spun cercetătorii.

b) Ajută inima

Există și beneficii pentru inimă atunci când dormi pe partea stânga, deoarece această poziție ajută circulația sângelui în organism.

„Dacă aveți orice fel de afecțiune a inimii, aceasta este o modalitate ușoară de a vă ajuta inima să-și facă treaba în timp ce dormiți”, spune Liu Chun.

c) Ajută glandele limfatice

Un alt beneficiu uimitor pentru sănătate este că ganglionii limfatici funcționează mai bine atunci când dormiți pe partea stângă. Dormitul în această poziție ajută corpul să filtreze fluidele prin sistemul dvs. cu ușurință, iar dormitul pe partea dreaptă face ca ganglionii limfatici să fie mai lenți.

Înainte de a utiliza orice medicament, este necesară consultarea medicului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!