Patru adevăruri dure despre astăzi, care te vor face mai puternic mâine

Patru adevăruri dure despre astăzi, care te vor face mai puternic mâine

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 March 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Viața ne conduce constant pe căi pe care noi înșine nu le-am alege niciodată dacă ar depinde de noi. Trebuie doar să ai încredere în destinul tău, totul se întâmplă cu un motiv în viață.

Fiecare persoană încearcă să-și găsească propriul drum. În fiecare zi încercăm să înțelegem sensul vieții. Ne străduim să ne descoperim talentele. Sperăm să găsim fericire, pace și putere pentru a merge mai departe. Unii oameni știu clar ce vor și acționează pe această bază, în fiecare moment. Alții nu reușesc să-și identifice nevoile și dorințele din cauza incertitudinii din viața de zi cu zi, a ego-ului, fricii, presiunii și normelor sociale, așa că rareori le îndeplinesc.

Oamenii care și-au găsit drumul spre fericire și autorealizare au multe lucruri în comun. În toate cazurile, fericirea pe care o descoperă și o dezvoltă treptat în ei înșiși se naște din realizarea unor adevăruri dificile, dar fundamentale despre natura vieții moderne.

Se pare că toți am venit pe această lume pentru a ne da seama de aceste adevăruri. Și de îndată ce facem acest lucru – nu numai la nivel intelectual, ci și la nivel emoțional și spiritual, putem găsi fericirea, pacea și puterea pe care ni le dorim atât de mult

1. Tot ceea ce iubești și tot ceea ce îți aduce confort, este în continuă schimbare.

Cauza principală a majorității suferințelor umane este tendința de a ne agăța de lucruri. Pe scurt, ne ținem strâns de speranța că lucrurile vor decurge așa cum ne imaginăm. Când acest lucru nu se întâmplă, începem să ne complicăm viața la nesfârșit.

Cum putem înceta să ne agățăm de lucruri?

În primul rând, trebuie să ne dăm seama că nu avem de ce să ne agățăm. Majoritatea lucrurilor de care încercăm cu atâta disperare să ne ținem ca și cum ar fi elemente reale, solide și eterne ale vieții noastre nu există cu adevărat. Dar chiar dacă există într-o formă sau alta, ele sunt schimbătoare, fluide, nepermanente sau imaginare.

Viața devine mult mai ușoară când ne dăm seama de asta.

Imaginează-ți că ești legat la ochi în centrul unei piscine mari; încerci cu disperare să te apuci de o margine pe care o crezi aproape, dar de fapt nu este, ci este departe. Încercarea de a te apuca de acea margine imaginară este stresantă și epuizantă. Te zbați în apă, încercând să te apuci de ceva care nu există.

Acum imaginează-ți că faci o pauză și doar te menții la suprafața apei. Respiri adânc și realizezi că nu este nimic în apropiere de care să te apuci. Peste tot în jurul tău este apă. Poți continua sa încerci să te apuci de ceva ce nu există sau poți accepta faptul că în jurul tău este doar apă, așa că începi să înoți.

Este important să înveți să renunți. Da, nu este ușor. Cel mai greu lucru în viață este să renunți, fie că este vinovăție, furie, dragoste sau pierdere. Schimbarea nu este niciodată ușoară, te lupți pentru a rezista și te lupți pentru a renunța. A da drumul este cel mai sănătos mod de a merge mai departe. Eliberează atașamentele toxice din trecut și deschide calea pentru a profita la maximum de prezent și viitor.

Trebuie să eliberezi emoțional ceea ce cândva a însemnat foarte mult pentru tine, pentru a lăsa în urmă trecutul și durerea pe care ți-o aduce.

2. 98% din durerea pe care o simți astăzi se datorează atașamentelor tale emoționale față de trecut.

Dacă încerci să devii o persoană mai bună, atunci nu trebuie să te mai gândești la trecut. Oamenii tind să se schimbe și să se dezvolte. Cu toții suntem conștienți de acest lucru.

Ți-ai dat șansa de a te schimba și de a crește? Ți-ai slăbit în mod deliberat strânsoarea pentru a renunța la tot ceea ce a fost în trecut? Numai așa vei putea merge înainte.

Dacă răspunsul este ,,nu”, să știi că nu ești singur. Uneori, toți devenim victime ale propriilor atașamente. Uneori nici nu suntem conștienți că blocăm prezentul prin agățarea de trecut. Trebuie să faci tot posibilul să realizezi asta.

Creșterea vine odată cu durerea. Schimbarea este dureroasă. Dar, în cele din urmă, nu este nimic mai dureros decât să rămâi blocat în trecut.

Iată un adevăr important de viață: poți spune povești sfâșietoare din trecut fără a-l lăsa să-ți controleze prezentul.

Cu toții avem un fel de durere: furie, tristețe, dezamăgire, regret și așa mai departe. Concentrează-te asupra durerii din interiorul tău, urmărește-o cu atenție și asigură-te că este cauzată de poveștile pe care vocea din capul tău le spune despre trecut (fie recent sau îndepărtat).

Mintea ta poate insista că durerea este legată de ceea ce s-a întâmplat (nu de povestea pe care o spune vocea ta), dar ceea ce s-a întâmplat în trecut nu are nicio legătură cu prezentul. A trecut. Durerea pe care o experimentați acum nu dispare dacă vă amintiți constant de trecut.

Cuvântul trecut nu înseamnă adevărat sau fals, pozitiv sau negativ. Astfel, următorul proces are loc în capul tău:

  • Îți amintești o întâmplare din trecut.
  • Te percepi în mod subconștient ca fiind o victimă a acestui incident.
  • Amintirile tale despre cele întâmplate te fac să simți emoții puternice.

Ascultă povestea pe care o spune vocea ta interioară fără a încerca să o judeci sau să te judeci pe tine însuți. Este în regulă să ai un trecut; toți avem povești. Încearcă să-ți vezi de viață așa cum este. Da, te va răni. Inspiră profund și expiră încet. Apoi mergi mai departe.

Pacea interioară vine în momentul în care respiri adânc și decizi să nu lași trecutul să-ți controleze emoțiile prezente. Crede în prezent.

3. O mare parte din ceea ce ai vrea să controlezi este mai bine lăsat necontrolat.

Unele lucruri în viață merită schimbate și controlate. Cu toate acestea, majoritatea nu merită. Realizează acest lucru.

Dacă dorești să controlezi animalele, oferă-le mai multă pășune. „Animalele” și pășunea” ar trebui privite ca o formă de a oferi mai multă libertate și de a permite lucrurilor să fie așa cum sunt. În loc să încerci să controlezi strâns ceva, te relaxezi oferindu-i mai mult spațiu.

Dacă le dai animalelor mai multă pășune, ele vor deveni mai fericite; vor face ceea ce este firesc pentru ele. Nevoile dumneavoastră vor fi, de asemenea, satisfăcute; vei avea ocazia să trăiești într-o lume cu animale.

Aceeași filozofie se aplică și altor aspecte ale vieții. Trebuie să faci un pas înapoi și să permiți anumitor lucruri să se întâmple natural. Vei experimenta mai puțin stres și vei avea mai mult timp să faci ceea ce este cu adevărat important, ceea ce poți controla de fapt – de exemplu, este atitudinea ta față de orice.

A oferi spațiu nu înseamnă a renunța. Este vorba despre renunțarea la orice atașament obsesiv față de anumite persoane, rezultate și situații. Asta înseamnă că trăiești fiecare zi cu intenția de a fi tu însuți și de a face ceea ce faci cel mai bine, fără a te aștepta ca viața să urmeze o anumită cale. Este vorba de a te concentra pe ceea ce este important și de a renunța la lucrurile care nu contează.

Energia unei persoane care se străduiește să creeze ceva frumos renunțând la ceea ce este dincolo de controlul ei este mult mai puternică și mai plină de satisfacții decât cea a cuiva care este hotărât să obțină rezultate cu o mentalitate disperată.

O astfel de realizare aduce pace și bucurie interioară și nu trebuie să uităm că viața noastră exterioară este o reflectare a stării noastre interioare. Așadar, renunțați la control, permițând ca majoritatea lucrurilor să se întâmple natural.

4. Timpul tău este mult mai prețios și mai scurt decât crezi.

Majoritatea oamenilor așteaptă constant să înceapă o etapă mai bună în viața lor. Ei continuă să amâne tot ce este important pentru ei pentru mai târziu. Când vine sfârșitul, se întreabă: „Cum de e prea târziu?” Adevărul este că nu avem atât de mult timp pe cât credem.

Vrei să regreți la bătrânețe că nu ai făcut ceva? Haide să fie astăzi începutul unei noi șanse la viață. Fă-ți timp să te înțelegi pe tine însuți. Fă-ți timp să înțelegi ce vrei și ce ai nevoie. Fă-ți timp să îți asumi riscuri. Fă-ți timp să iubești, să râzi, să plângi, să înveți și să lucrezi la ceea ce îți dorești. Viața este mai scurtă decât pare.

Nu mai aștepta! Acest articol ar trebui să fie un semnal de alarmă. Ceea ce facem astăzi ne definește viitorul. Progresul se realizează prin eforturile din fiecare zi, oricât de mici ar fi acestea.

Poți face o mulțime de lucruri uimitoare astăzi, dacă nu le amâni constant până mâine. Fă pași mici și siguri și plantează semințe bune în viața ta, care vor înflori mai târziu. Natura nu face nicio distincție între tipul de semințe pe care le primește. Crește orice semințe semănate. Așa funcționează viața. Fii atent la semințele pe care le semeni astăzi, deoarece acestea vor reprezenta recolta pe care o vei culege mâine.

Adevărul este că, într-o zi nu va mai exista ziua de mâine! Această realitate dură trebuie respectată pentru ca la sfârșitul vieții să nu trăiești regrete amare: de ce nu am învățat să-mi accept și să-mi apreciez viața? De ce nu am trăit fiecare zi din plin? De ce am amânat totul pentru ziua de mâine, uitând de ziua de azi?

„Trecutul nu mai este, viitorul nu a venit încă. Ce este prezentul? Doar punctul în care viitorul se întâlnește cu trecutul. Acest moment reprezintă întreaga noastră viață”. – Lev Tolstoi

Învață să te bucuri de prezent și de ziua de astăzi, pentru că ziua de mâine nu este garantată pentru nimeni.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!