Patrol Rinpoche: Cu o inimă bună devenim mai frumoși – „Mama este cea care ajută fiecare copil să se dezvolte mental, fizic, să fie plin.”

Patrol Rinpoche: Cu o inimă bună devenim mai frumoși – „Mama este cea care ajută fiecare copil să se dezvolte mental, fizic, să fie plin.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 February 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaSfaturiViata

Indiferent care este religia sau învățătura spirituală, toți se străduiesc să aducă dragostea, bunătatea și compasiunea în inimile noastre.

Avem nevoie de spiritualitate pentru a primi putere și fericire adevărată

Toată lumea caută fericirea și fuge de suferință. „Fericirea este posibilă și mă străduiesc pentru ea în orice moment”, spune Rinpoche. El explică faptul că mulți oameni urmează ambele căi – bunuri materiale și dezvoltare spirituală, aceasta din urmă fiind foarte importantă pentru ca noi să trăim mai ușor și mai bine.

El însuși, ca și călugăr, urmează tradiția budistă de a avea o inimă bună, de a simți compasiune și dragoste. „Avem nevoie de compasiune și bunătate în societate. Fie că suntem bărbați sau femei, budist tibetan sau creștin, avem nevoie de bunătate ”, explică călugărul tibetan. Spune că a avut norocul să aibă o mamă bună, care a fost foarte drăguță cu el. Mama este cea care ajută fiecare copil să se dezvolte mental, fizic, să fie plin.

„Dacă nu aș fi avut o mamă atât de bună, probabil că nu aș fi înțeles atât de bine bunătatea și compasiunea”, spune el. Potrivit lui, cu cât experimentăm mai multe bunătăți, cu atât mai bine. Ostilitatea ne poate distruge. „Întotdeauna avem nevoie de oameni buni în jurul nostru. Iar cei cărora le pasă mai mult de material au nevoie de bunătate. Ne permite să îi înțelegem pe ceilalți. Oamenii care au o bunătate necondiționată și sunt mai toleranți”, a spus el.

Dacă părinții iubesc mai mult un copil, va apărea gelozia

Acest lucru poate duce la ură, la nefericire. Dacă toată lumea simte dragoste și bunătate, va exista pace și dragoste în familie. Prin urmare, dragostea necondiționată este benefică și importantă. Dacă o persoană experimentează un sentiment de iubire necondiționată, alții vor căuta refugiu la el. Vor avea credință în el. Dacă cineva nu are iubire necondiționată și este frumos și puternic, mintea lui este destul de întunecată. Este egocentric, egoist.

Apoi, mai există și persoana care crede că în această lume există doar ea și nimeni altcineva. Acest lucru are legătură cu ignoranța. Această minte caută binele numai pentru sine. Dacă cineva din jurul său suferă, el nu înțelege și nu acordă atenție. Acest tip de oameni le spune de obicei altora că îi iubesc doar dacă au nevoie de ei.

Chiar dacă nu suntem frumoși din punct de vedere fizic, devenim frumoși cu o inimă bună.

Cel care practică compasiunea, dragostea și bunătatea își dezvoltă mintea – devine mai deschis, mai înțelept, mai îndrăzneț. Această persoană îi înțelege mai mult pe ceilalți. Se ocupă mai ușor de emoțiile sale, de mintea sa și de realitate.

Fără dragoste imparțială și compasiune, mintea este mai bine adaptată, egocentrică și mai fragilă. Dezvoltă cu ușurință mândria, aroganța. Dacă nu simțim compasiune și dragoste, ne deprimăm cu ușurință, ne confruntăm cu greu cu viața, s-ar putea chiar să avem gânduri sinucigașe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!