Pasi pentru a evita caderile nevoase. Din cauza stresului de zi cu zi putem ajunge usor la caderi nervoase care nu fac bine nici pentru noi dar nici pentru cei din jur

Pasi pentru a evita caderile nevoase. Din cauza stresului de zi cu zi putem ajunge usor la caderi nervoase care nu fac bine nici pentru noi dar nici pentru cei din jur

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 May 2018 in Dezvoltare Personala

“Dă-ți un răgaz, pentru a sta departe de crizele nervoase.” – Karen Salmansohn

Când viața devine dificilă, poate fi destul de greu să îți amintești cum ar trebui să acționezi pentru a fi puternic. Căderile nervoase sunt definite astfel: „situații stresante, din care pacientul nu poate ieși și nici nu poate acționa normal în viața de zi cu zi. ”

Stresul este principalul factor care duce la căderile nervoase : stresul social, stresul financiar, stresul la serviciu, stresul în familie și orice altă formă de stres.

Dr. Daniel K. Hall-Flavin spune despre căderile nervoase: „acestea nu reprezintă o boală mentală, însă asta nu înseamnă că reprezintă o normalitate.”

Din fericire, terapeuții s-au reunit pentru a discuta despre această problemă, care tulbură liniștea la nivel mondial.

IATĂ CARE SUNT CELE 9 ELEMENTE CARE ÎMPIEDICĂ APARIȚIA UNEI CĂDERI NERVOASE

1. ACCEPTĂ CEEA CE NU POȚI SCHIMBA

Dar schimbă ceea ce stă în puterile tale. Nu vom putea schimba întotdeauna lucrurile, așa cum ne dorim, însă este întotdeauna ceva de schimbat pentru a ne putea trata.

“Recunoașterea faptului că, uneori, nu putem controla anumite situații, oricât de mult ne-am dori asta” spune psihologul Amy Morin.

Deci, schimbă-ți gândirea pentru a înțelege că unele lucruri nu se pot schimba.

2. CONCENTREAZĂ-TE PE ELEMENTELE POZITIVE

Conștientizează faptul că ne putem bucura de elemente pozitive în fiecare zi, acordă-ți zilnic timp pentru a aprecia lucrurile pozitive din viața ta.

Terapeuții spun să ne concentrăm pe lucrurile pozitive, mai ales atunci când trecem prin perioade stresante, astfel încât să menținem energia pozitivă și să prevenim o cădere nervoasă.

3. ACCEPTĂ-ȚI DUREREA

Viața vine la pachet cu durere, chiar dacă ne-am dori cu toții să trecem prin viață fără suferință. Atunci când înveți să îți accepți durerea, devii mai puternic și te poți feri de căderile nervoase.

4. LASĂ-TE SĂ RESIMȚI EMOȚIILE

Emoțiile nu sunt bune sau rele, ele apar în viața fiecăruia, iar ideea principală este aceea de a le îmbrățișa și de a le resimți astfel încât să putem îndepărta stresul și căderile nervoase.

Singurul lucru pe care îl putem controla este modul în care reacționăm, atunci când resimțim emoțiile.

5. GĂSEȘTE-ȚI SISTEMUL DE SUSȚINERE

Terapeuții au demonstrat în nenumărate rânduri faptul că cel mai important element este acela de a ne simți iubiți și protejați de cei dragi. Familia și prietenii cu siguranță te pot ajuta să depășești orice moment dificil, trebuie doar să vorbești și să nu devi victima căderilor nervoase.

6. FĂ CEEA CE IUBEȘTI

Chiar dacă locul de muncă actual nu este chiar cel pe care ți l-ai dorit, poți găsi timp să faci ceea ce îți dorești. „Atunci când facem ceea ce iubim cel mai mult, avem toate șansele să avem mai mult succes și să fim mai fericiți” spune Vishnu Verma.

7. NU EȘTI DOAR TU ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE

Atunci când treci prin momente dificile, amintește-ți că nu ești singura persoană care are probleme și că doar tu poți să le depășești, prin puterea interioară și prin pozitivism. Sigur cunoști exemple de oameni care au trecut prin mult mai multe probleme și le-au făcut față.

8. NU O SĂ DUREZE O VEȘNICIE

Chiar dacă ai impresia că se termină lumea, atunci când ai probleme, amintește-ți că totul este trecător, chiar și situațiile mai puțin plăcute, asta te va ajuta să nu faci o criză de nervi.

9. RÂZI

Nu este de mirare că se spune că râsul este cea mai bună metodă de tratament.

” Râsul îți oferă curajul și puterea de a-ți găsi însemnătatea și speranța în viață”

Ia-ți prietenii și faceți ceva frumos împreună. Știai că atunci când ești fericit, crește nivelul de endorfină și astfel poți scăpa de stres? O porție bună de râs este tot ce ai nevoie, atunci când simți că ești cu nervii la pământ.

Ei bine, terapeuții ne spun foarte clar ce avem de făcut! Ești de acord cu ei?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!