Paralizia în somn: care este adevărata sa cauză și ce legătură are cu forțele supranaturale

Paralizia în somn: care este adevărata sa cauză și ce legătură are cu forțele supranaturale

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 March 2023 in Spiritualitate

Mulți dintre noi se confruntă într-un fel sau altul cu manifestarea lumii invizibile. Medicina clasifică paralizia în somn ca o formă de tulburare a somnului. Dar ce este în realitate? De ce uneori oamenii, când adorm sau se trezesc, fiind complet conștienți, simt panică și groază și nu pot să se miște? Mai mult decât atât, ei văd, aud sau simt ceva supranatural, care se află lângă ei.

Fiziologie sau forțe supranaturale?

De cele mai multe ori, oamenii văd sau simt anumite ființe care încearcă să le facă ceva. De obicei, aceasta este o siluetă întunecată care se mișcă prin cameră, respiră, scoate sunete și, uneori, chiar se atinge de persoană.

Medicii numesc această stare o halucinație complexă și realistă. Probabil pentru că nu pot înțelege clar cauza paraliziei în somn și să explice cum se întâmplă, deoarece nu există dovezi ale existenței lumii supranaturale.

Ezoteriștii afirmă că, de fapt, în timpul paraliziei în somn, oamenii cad sub influența unor entități întunecate și inferioare. Unele dintre acestea sunt clasificate ca fiind incubus și succubus.

În timp ce oamenii de știință consideră că paralizia în somn este o reacție fiziologică normală a organismului, o consideră ca fiind o anumită formă de protecție oferită oamenilor. Această stare este legată de o perturbare a fazei de somn REM, faza în care creierul este foarte activ și în care se înregistrează un tonus muscular redus sau chiar absent.

În timpul fazei de somn REM, oamenii văd vise foarte realiste cu caracter amenințător sau înspăimântător. Adică, persoana simte că este în pericol – fuge de inamic, se luptă cu el, se ascunde, sare pe fereastră, se salvează.

Natură ne-a dăruit un mecanism de protecție pentru a ne proteja de coșmaruri, astfel încât acestea să nu devină realitate, astfel încât oamenii să nu sară cu adevărat pe fereastră în somn. Acesta este modul în care oamenii de știință explică existența paraliziei în somn.

Doar oamenii care au experimentat această stare spun că conștiința lor era deja activă, că erau trezi. În același timp, de multe ori, o persoană care a deschis deja ochii nu poate respira sau simte dificultăți în respirație.

Acest lucru înseamnă că poate fi și o paralizie a mușchilor respiratori. Dar atunci acest lucru contrazice funcțiile de protecție ale organismului, deoarece creierul nu poate opri respirația, pentru că omul va muri.

De ce nu se activează paralizia în timpul coșmarurilor? De ce apare selectiv? Se pare că medicina și știința nu pot oferi încă răspunsuri la aceste întrebări.

Umbrele apar la miezul nopții

Deci poate paralizia somnului este de fapt o stare care apare din cauza faptului că în timpul somnului entități demonice vin la noi? Succubus, incubus, demoni, umbre – nu contează cum le numim. Ceea ce contează este ce doresc de la noi și cum ne putem proteja?

Paralizia somnului nu este un subiect nou. Este un subiect larg răspândit în demonologia diferitelor culturi și popoare. Entitățile întunecate (să le numim pur și simplu Umbre) se conectează la conștiința omului în timpul adormirii sau trezirii, adică atunci când se află într-o stare de somnolență.

Umbrele induc anumite iluzii celor care dorm.

De obicei, ele, în funcție de starea psihologică a persoanei, acționează asupra a două instincte de bază – frica de moartea a corpului și dorința carnală. Când o persoană experimentează o frică puternică sau dorință, în acel moment se eliberează o cantitate uriașă de energie vitală, care hrănește Umbrele.

Aceste entități au o inteligență destul de dezvoltată. Acestea aleg cu ușurință imaginile și iluziile pe care funcțiile de protecție ale omului le trec cu vederea. Umbrele afectează adesea oamenii fizic, se așează pe piept, împiedicând respirația și paralizând corpul.

De obicei, victima Umbrelor conștientizează totul, simte și observă într-o groază sălbatică ceea ce se întâmplă, dar nu poate face nimic. Umbra nu are gen și se transformă ușor în orice formă, creând o situație necesară pentru eliberarea de emoții și energie din oameni.

Au fost cazuri în care interacțiunea cu Umbrele a dus la deces, dar acest lucru se întâmplă extrem de rar, deoarece omul este sursa de hrană a Umbrelor. Doar în cazuri rare, Umbrele fură întreaga energie vitală.

Cum să scapi de Umbre?

Încă din timpuri străvechi, oamenii au avut de-a face cu Umbrele din timpul nopții, iar situațiile lor au fost descrise în detaliu, iar în timpurile căderii morale, dragostea demonică chiar a fost glorificată. Dar nicio religie, nicio psihiatrie, nicio știință nu a găsit încă metode pentru a scăpa de vizitele Umbrelor.

Este foarte ușor să chemi Umbra, este suficient să ți-o dorești și vei primi un răspuns imediat. Dar este incredibil de dificil să scapi de un astfel de simbioză, iar aceasta este o problemă imensă.

Potrivit oamenilor care au experimentat paralizia somnului, cea mai bună modalitate de a face față este să citești o rugăciune și să îți faci o cruce înainte să te oui la somn. Nu există o protecție mai bună și probabil nici nu va exista.

Ați experimentat vreodată starea de paralizie în somn și ați încercat să luptați cu ea? Împărtășiți-vă experiența în secțiunea de comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!