Osteoartrita – tratament cu remedii populare

Osteoartrita – tratament cu remedii populare

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Osteoartrita este o boală comună a articulațiilor care nu numai că provoacă disconfort, dar se poate dezvolta într-o formă mai gravă care necesită intervenție chirurgicală.

Desigur, orice boală necesită o abordare corectă și un tratament cuprinzător. Deși medicina alternativă nu este un remediu general acceptat, este incontestabil că multe ierburi și plante sunt mai eficiente și mai sigure decât tratamentul medical.

CE ESTE OSTEOARTRITA ȘI CUM SE TRATEAZĂ?

Articulația este un mecanism destul de complex, parte a sistemului musculo-scheletic. Orice boală sau inflamație a articulațiilor este aproape întotdeauna o senzație dureroasă și o progresie destul de rapidă către o etapă mai dificilă. Cauzele bolilor articulare pot fi multe, dar ele trebuie identificate cât mai curând posibil, deoarece depinde de eficacitatea tratamentului.

Una dintre cele mai frecvente boli ale articulațiilor este osteoartrita. Osteoartrita este un grup de diferite afecțiuni dureroase și inflamații, care se bazează pe înfrângerea generală a componentelor articulației. Acest lucru afectează în primul rând cartilajele, ligamentele, capsulele, pericarpul și, de asemenea, zonele din jurul mușchilor.

Cauza reală a osteoartritei este o modificare a caracteristicilor biologice ale cartilajului. Iar acest lucru poate fi cauzat de o serie de alte procese din organism, atât influențe interne, cât și externe:

 • încălcarea generală a proceselor de recuperare și îmbunătățire a distrugerii țesutului cartilajului, care apar de la sine și fără cauză;
 • osteoartrita secundară este cauzată de alte boli sau tulburări ale organismului;
 • din cauza presiunii mari asupra articulațiilor și suprasolicitare constantă, dacă o persoană este supraponderală;
 • dacă există o deficiență a hormonului estrogen la femei;
 • în caz de vătămare sau deteriorare a articulației;
 • după o intervenție chirurgicală asupra articulațiilor și, uneori, nu contează cât de reușită și corectată operația în sine – inflamația articulației apare fără motiv.

Manifestările osteoartritei de orice tip sunt de obicei aceleași. În articulație apare durerea la întindere, care se simte în profunzime. Crește odată cu exercițiile, sportul sau alte activități fizice și scade în timpul odihnei. Dimineața este dificil să îndoiți articulația și apare o ușoară criză. În timp, durerea se intensifică, iar persoana devine și mai limitată în mișcare.

Pentru a diagnostica cu exactitate osteoartrita, trebuie să consultați un medic, să faceți un test de sânge și lichid sinovial, precum și să faceți radiografii.

TRATAMENTUL OSTEOARTRITEI PRIN REMEDII POPULARE

În cele mai multe cazuri, osteoartrita are tratament medicament prescris, dar adesea remediile populare se arată a fi bune și eficiente. Există o serie de rețete de decocturi, unguente și tincturi care sunt folosite pentru a trata diferitele stadii ale osteoartritei.

DECOCTUL DE IERBURI PENTRU OSTEOARTRITA

Ingrediente:

 • calendula ;
 • scoarță de cătină ;
 • soc ;
 • urzici ;
 • iarba de coada-calului ;
 • ienupăr (fructe);
 • scoarță de salcie.

Mod de preparare: trebuie să puneți din toate ingredientele pentru decoct în mod egal. Se toacă totul mărunt și se amestecă bine. Se iau 2 linguri din amestec, se toarnă într-un vas împreună cu 1 litru de apa clocotită și se lasă la infuzat. Cel mai bine este să folosiți un termos sau să puneți un borcan și să îl acoperiți cu un prosop sau o pătură.

Lichidul trebuie băut câte o jumătate de pahar de mai multe ori pe zi timp de 2-3 luni. Procesul de vindecare este lent, dar în câteva zile ar trebui să apară o ușurare și durerea va scădea.

INFUZIE DE PLANTE MEDICINALE PENTRU OSTEOARTRITA

Ingrediente:

frunze de merișor – 4 părți;

rozmarin – 3 părți;

iarbă de trifoi – 3 părți;

panseluțe – 3 părți;

sunătoare – 2 părți;

menta – 2 părți;

semințe de in – 2 părți;

muguri de plop – 2 părți.

Mod de preparare: trebuie să luați în aceste proporții toate componentele pentru ceai. Plantele se amestecă, măcinate temeinic (printr-o râșniță de cafea sau mașină de tocat carne). Se iau 2 linguri din amestec, se toarnă într-un vas cu 1 litru de apă clocotită și se lasă la infuzat. Puteți folosi un termos sau puneți într-un borcan cu capac și acoperiți-l cu un prosop sau o pătură.

Lichidul trebuie luat câte o jumătate de pahar de mai multe ori pe zi timp de 2-3 luni.

UNGUENT DE IERBURI

Ingrediente:

 • flori de trifoi;
 • conuri de hamei ;
 • flori de sunătoare;
 • 50 g de unt.

Mod de preparare: este recomandat să măcinați în prealabil ierburile, dar nu este necesar. Trebuie să amestecați toate plantele în cantitate egală, să luați 2 linguri și să le amestecați cu unt. Se poate lăsa la infuzat câteva ore, apoi se aplică unguentul pe o cârpă curată și se masează articulația afectată. Păstrați unguentul aproximativ o oră sau mai mult.

 


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!