Osho: „Nu căuta atenția. Trăiește ca nimeni să nu te observe ”

Osho: „Nu căuta atenția. Trăiește ca nimeni să nu te observe ”

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 February 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viață

Trăiește astfel încât nimeni să nu te observe.

Nu încerca să atragi atenția asupra ta. Încearcă să trăiești astfel încât nimeni să nu te observe. Trăiește de parcă nu ai exista. Mișcă-te astfel încât mișcarea ta să nu fie auzită de nimeni și să nu bănuiască nimeni că ești acolo.

Abia atunci vei ajunge la explozia numită spiritualitate. În caz contrar, ego-ul tău va bloca întotdeauna, ca un bloc greu de piatră, posibilitatea de explozie, din cauza factorilor din exterior. Te va mânca din interior spre exterior. Poate că nu ne dăm seama, dar atenția oamenilor din jurul nostru ne poate influența foarte mult starea de spirit.

De ce cauți atenție? Pentru că nu ești sigur de tine, nu știi cine ești, pentru că vrei să cauți o confirmare de la cineva că ești important pe această lume? Dar de ce crezi că dacă ești observat de către alte persoane vei reuși să afli cine ești ?

Dacă nici măcar tu nu poți ști cine ești uitându-te în oglindă, de ce crezi că vei afla cine ești uitându-te la tine prin ochii altora? Indiferent dacă te prețuiesc sau te critică, acești ochi nu sunt altceva decât niște oglinzi, fie că sunt prietenoși, fie că sunt ostili, sunt toți doar niște oglinzi prin care ne vedem.

Trebuie să intri înăuntru, să te cunoști mai întâi din interior

Dacă tu crezi că eul trăiește prin atenție, atunci greșești, numai ego-ul trăiește prin atenție. Atunci când vei înțelege care este diferența vei putea face alegerea potrivită, adică să ieși din centrul atenției. Imediat ce ieși din el, o nouă calitate asupra clarității vieții va pătrunde în tine, o tăcere care depășește orice înțelegere.

Tăcerea naturală spontană și fericirea vor începe să se manifeste în tine, un dans interior. Și nu există alt dans și nu există alt extaz mai frumos decât acesta.

– OshoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!