Osho: 7 lucruri la care nu ar trebui să te aștepți de la alții

Osho: 7 lucruri la care nu ar trebui să te aștepți de la alții

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

De multe ori avem așteptări de la oameni, iar aceste așteptări ne fac mai mult rău decât bine. Oamenii sunt altfel decât părerea pe care ne-o lasă, și îi cunoaștem cu adevărat atunci când avem nevoie mai mult de ei.

Iată 7 lucruri la care nu trebuie să ai nicio așteptare de la oameni

1. Nu te aștepta ca oamenii să fie de acord cu tine asupra tuturor ideilor

Trebuie să fii fericit. Trebuie să-ți trăiești viața așa cum visezi. Așadar, nu lăsa convingerile altor persoane să te țină pe loc. Nu trăiești în această lume pentru a îndeplini așteptările celorlalți, la fel cum alți oameni nu trăiesc pentru a fi la înălțimea așteptărilor tale. De fapt, dacă ești de acord cu deciziile pe care le iei, nu vei avea nevoie de aprobarea altcuiva.

Riscă să fii tu însuți și să te bazezi pe intuiție, chiar dacă ești timid sau speriat. Nu te compara cu ceilalți și nu invidia succesul lor.

2. Nu vă așteptați ca oamenii să vă respecte dacă nu vă respectați pe voi înșivă

Forța constă în puterea spiritului, nu a mușchilor. Forța – în prezența principiilor și a încrederii în sine, disponibilitatea de a le demonstra și apăra. Înțelegeți că ceilalți nu vă vor arăta dragoste, respect și atenție până când nu veți începe să vă prețuiți.

Este important să fii bun cu ceilalți, dar este la fel de important să fii mai bun cu tine însuți. Când te iubești și te respecți, îți dai ocazia să fii fericit.

Și când ești fericit, devii cel mai bun: cel mai bun prieten, cel mai bun soț sau soție, cel mai bun fiu sau fiică, cea mai bună versiune a ta.

3. Nu te aștepta ca toată lumea să te simpatizeze

Cu unele persoane s-ar putea să vă simțiți inutili, nedemni, cu alții s-ar putea să nu vă simțiți valoarea. Nu uita de valoarea ta. Și petrece timp cu oameni care te prețuiesc.

Indiferent cât de bine îi tratezi pe alți oameni, întotdeauna va exista cel puțin o persoană negativă care te va critica. Zâmbește, ignoră și mergi înainte.

4. Nu te aștepta ca cealaltă persoană să fie așa cum vrei tu să fie

A iubi și a-i respecta pe ceilalți înseamnă a le permite să rămână ei înșiși. Când nu vă mai așteptați ca alții să fie de acord cu ideile voastre despre cum să faceți lucrurile bine, veți începe să îi apreciați cu adevărat.

Respectați-i pe cei din jur pentru cine sunt, nu puneți presiune asupra lor pentru a încerca să se schimbe. Nu putem cunoaște perfect o altă persoană (în ciuda a ceea ce credem uneori). Și să descoperim noi aspecte ale sufletului și caracterului ei este întotdeauna minunat. Și cu cât cunoști mai mult o altă persoană, cu atât îți va fi mai ușor să o apreciezi cu adevărat și să-i vezi frumusețea.

5. Nu vă așteptați ca oamenii să vă citească gândurile

Probabil știți că oamenii nu pot citi mințile. Nu vor ști niciodată ce simți cu adevărat decât dacă le spui tu. De exemplu, directorul tău poate să nu se gândească la promovare dacă nu vorbești cu el. Și un tip sau o fată drăguță nu va începe niciodată o conversație cu tine pentru că ești prea timid: cum poate vorbi el sau ea dacă te ascunzi în mod constant de ei?

Este extrem de important să comunici în mod regulat cu ceilalți. Trebuie doar să vă strângeți corzile vocale și să spuneți primul cuvânt. Trebuie să le spui oamenilor ce crezi. Este simplu, trebuie doar să începi.

6. Nu vă așteptați ca o persoană să se schimbe brusc

O greșeală obișnuită: vei crede că dacă ai grijă mai multă de cineva, acea persoană va înceta în cele din urmă să te dezamăgească și se va schimba. Nu, nu se va schimba. Dacă vrei cu adevărat să schimbi ceva în comportamentul altei persoane, pune toate cărțile pe masă, spune-i totul așa cum este, astfel încât ea să înțeleagă ce simți și ce ai nevoie.

Nu poți schimba pe ceilalți într-o clipă, nici nu ar trebui să încerci. Fie îi acceptați așa cum sunt, fie continuați să trăiți fără ei.

7. Nu vă așteptați ca totul să meargă bine de la sine

Fii bun cu rudele și prietenii tăi, pentru că nu le este mereu bine oamenilor din jurul tău. În spatele fiecărui zâmbet se află o luptă interioară tensionată, adesea cu aceleași probleme ca și tine. Susținerea, compasiunea și iubirea sunt cele mai bune daruri ale vieții. Le primim adesea de la cei din jur. Trebuie să învățăm să le acceptăm, pentru că toți împărtășim aceleași vise, nevoi și aspirații.

Oamenii nu se comportă întotdeauna așa cum ne dorim noi. După cum se spune, sperăm la cele mai bune și ne așteptăm la cele mai rele. Amintiți-vă, fericirea voastră depinde în mod direct de gândurile voastre și de alegerea voastre de a privi lucrurile.

Și ține minte, dacă oamenii te-au făcut să simți ceva nou sau te-au învățat ceva nou, nu au apărut degeaba în viața ta, în ciuda tuturor problemelor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!