Orice situație poate fi schimbată dacă îi schimbi atitudinea, față de ea

Orice situație poate fi schimbată dacă îi schimbi atitudinea, față de ea

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitate

Dacă îți schimbi atitudine față de anumite situații, problemele nu vor mai fi percepute ca probleme, ci ca oportunități, prin urmare, va apărea motivația și interesul pentru ceea ce părea inițial o circumstanță insuportabilă și neplăcută.

Dacă acționezi astfel prin percepție, poziția de observator și transformarea problemei într-un punct de creștere și oportunitate, atunci pe viitor viața îți va oferi și mai multe oportunități și posibilități mult mai plăcute, eliminând sau atenuând maxim efectul de suferință și tragedie al situației.

Suferințele și dificultățile insuportabile vor dispărea doar atunci când vei învăța să lucrezi cu ceea ce există, fără a aștepta pasiv un viitor strălucit, care, din cauza ego-ului, trebuie să apară pur și simplu în capul tău. Nimic nu se obține doar așa, trebuie să muncești pentru visele tale.

Singura greșeală majoră a oamenilor de odinioară a fost că pentru a obține un rezultat trebuie să depui doar eforturi fizice. În realitate, eforturile fizice nu sunt necesare și nu sunt condiția principală.

Acțiunile sunt necesare, dar ele sunt secundare și ideal ar trebui să fie deja consecința concluziilor trase din situații nesatisfăcătoare de către tine. Aceste acțiuni trebuie să vizeze găsirea celei mai favorabile soluții din această situație.

Dar nu trebuie să uiți că dorința reală de a acționa, adică energia vieții pentru a obține un rezultat sau a ieși dintr-o situație dificilă, apare numai atunci când în mintea ta apare o perspectivă de creștere.

Prin urmare, în primul rând, atenția ta trebuie să fie concentrată pe căutarea avantajelor și a punctului tău de creștere în ceea ce ți s-a întâmplat deja. Asta îți va permite să transformi starea ta interioară de la irosirea energiei în suferințe fără sens la utilizarea ei concentrată în scopuri constructive, în interesul sufletului tău.

Valoarea oricărei acțiuni este determinată nu de acțiunea în sine sau de rezultatul extern, ci de măsura în care ești dedicat în interior procesului, iar acest lucru este posibil doar dacă ești sincer interesat de ceea ce faci.

În ceea ce privește obținerea răspunsurilor la întrebările importante pentru suflet, înțelegerea vine acum prin conectarea cu profunzimea ta în momentul prezent. Nu mai există timp și, mai important, nu mai există nevoia de călătorii în conștiința modificată, deoarece totul este la suprafață și trebuie doar să conștientizezi.

Totul se schimbă prea repede pentru a-ți menține atenția concentrată asupra unui singur lucru. Mintea ta încearcă să stocheze și să înțeleagă fiecare pas, dar sufletul tău are nevoie să trăiască și să simtă în profunzime, astfel încât înțelegerea motivului a ceea ce se întâmplă vine de la sine, dacă îți focalizezi atenția în momentul prezent pentru a găsi lecția sau sensul pentru tine și pentru creșterea ta.

Pentru a avea dreptul de a crea și de a guverna realitățile, mai întâi trebuie să te eliberezi de criticul interior, care îți impune sentimentul datoriei sau al vinovăției pentru nerealizarea acestei datorii.

Dacă ceva nu merge bine sau nu ai energie pentru a realiza ce ți-ai propus, este doar dintr-un singur motiv – îți impui condiții care determină sufletul tău să intre într-o stare de descurajare. Astfel te privezi de resursă.

Prin urmare, soluția din situația problemă constă în a reevalua abordarea astfel încât să elimini în cea mai mare măsură posibil tot ce îți cauzează disconfort. Asta poate implica schimbări în strategia reală de acțiune sau în minte, sau ambele simultan.

Atunci energia se eliberează, atrăgând cea mai favorabilă ramură a realității, iar rezultatul dorit vine în starea ta actualizată și de frecvență înaltă.

Nu trebuie să te gândești la felul în care rezultatul trebuie să vină, deoarece el poate veni în moduri în care, din cauza limitărilor și convingerilor mentale, nu poți crede.

Mintea are tendința să subestimeze potențialul sufletului, deoarece lipsește contactul cu inima și nu este capabilă să perceapă din spațiul alternativ soluții mai ușoare și mai variate pentru realizarea obiectivelor.

Pentru ca mintea să devină un instrument benefic, ar trebui să încetezi să te bazezi exclusiv pe ea în luarea deciziilor, acordând mai multă încredere părții din tine care nu poate fi explicată logic.

Atunci, pe măsură ce intuiția se dezvoltă, și aceasta se întâmplă prin încredere în senzațiile interioare, mintea ta va deveni un receptor pentru a captura doar lucrurile importante.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!