Orgoliul distruge tot ce construiesti, daca vrei o viata buna, renunta la orgoliu.

Orgoliul distruge tot ce construiesti, daca vrei o viata buna, renunta la orgoliu.

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2019 in Relatii

„Lumea asta, teatru de orgoliu și de rătăcire, este plină de nefericiți care vorbesc despre fericire” – Voltaire

Orgoliul te ajută la ceva? Chiar la nimic. Orgoliul este o caracteristica a oamenilor slabi, lipsiti de Intelepciune. Orgoliul te „ajuta” sa distrugi si nu sa construiesti.

Din pacate, foarte multi oameni sunt plini de orgolii, in special in relatiile de cuplu. Multi isi spun: „sa ma caute celalalt daca chiar ma iubeste. Eu nu il caut, ca nu ma umilesc eu pentru nimeni. Daca ma iubeste o sa ma caute el”. Sau: „sa-si ceara celalalt iertare primul, ca doar el a gresit mai mult, de ce sa ma umilesc si sa o fac eu primul”. Sau „lasa ca-i arat eu lui/ei…”. Sau „il tratez pe celalalt cu indiferenta, nu ii arat eu iubirea mea, ca altfel si-o ia in cap.”

Sau: „daca ai gresit fata de mine nu o sa te iert eu niciodata ca doar nu sunt fraier, si apoi sa rada toata lumea de mine ca te-am iertat si sa ma faca prost.” Sau „nu o sa imi cer eu iertare pentru ca am gresit fata de tine, ca doar nu sunt un papa-lapte. Daca ma ierti, iarta-ma, daca nu, e treaba ta. Eu nu sunt fraier sa iti cer iertare.” Sau „nu vin eu la tine primul dupa cearta noastra, sa vii tu daca vrei sa ne impacam” etc. etc. Stiti voi mai multe, ca foarte multi practicati orgoliul!

Ideea e ca orgoliul nu te ajuta sa construiesti o iubire sanatoasa si trainica, ci doar sa distrugi iubirea dintre voi. Incet dar sigur, orgoliul tau te va ajuta sa ucizi iubirea dintre voi si apoi cine va fi cel care va plange la final?… Tu, desigur…

A-ti cere iertare de la celalat cand gresesti, a-i acorda partenerului tau atentie si afectiune, a-i arata tot mereu celuilalt iubirea ta, a merge primul la celalalt pentru a va impaca dupa o cearta, a-l cauta pe celalalt tot mereu, nu inseamna umilinta. Inseamna doar ca esti un om foarte destept, ca esti si intelept si ca stii sa iubesti frumos si sanatos.

A face primul pas catre inima celuilalt e o virtute. Asta spune totul despre tine. Spune despre tine ca esti un om minunat, cu un suflet frumos si cu o inima deschisa.

Doar oamenii care sunt dispusi sa faca primul pas catre inima celuilalt sunt oameni care pot construi relatii sanatoase si de durata. Doar oamenii care considera acest lucru o Calitate si nu un defect, iubesc frumos. Doar acest gen de oameni isi pot face partenerul sa se simta iubit cu adevarat si fericit. Ceilalti, plini de orgolii, nu stiu ce e aceea iubire sincera. Ei tot ce aduc in viata partenerilor lor, este tristete si suferinta.

Fii un om cu inima deschisa. Fii un om intelept. Fii un om care cauta sa faca primul pas spre inima celuilalt fara a considera asta o umilinta. Cauta sa aduci in viata partenerului tau iubire si fericire si nu suferinta. Crede-ma, poti face asta daca alegi sa renunti la orgoliul tau. Orgoliul tau nu iti aduce nimic bun, nici tie si nici partenerului, decat suferinta la un moment dat si singuratate. Oamenii orgoliosi nu au sanse sa aiba relatii fericite….

Fii un om care iubeste frumos, fara orgolii, pentru ca doar atunci vei fi si tu iubit frumos de celalalt!”

– Fragment din Cartea „Multumesc ca te iubesc” –

“În ceruri, nu există diferență între Est și Vest. Diferențele le creează oamenii, apoi se autoconving de faptul că acestea sunt adevărate.” – BuddhaDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!