Opt tipuri de oameni toxici de care sa te feresti, pentru ca nu iti ofera nimic bun! Ii intalnim peste tot!

Opt tipuri de oameni toxici de care sa te feresti, pentru ca nu iti ofera nimic bun! Ii intalnim peste tot!

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2019 in Dezvoltare Personala

“Prima senzatie cand incepi o calatorie este ca nu vei ajunge niciodata la capatul drumului. A doua este ca incepi sa te minti singur, parasit, zi si noapte te bate gandul sa renunti. Daca rezisti o saptamana, mergi pana la capat.”

Exista din nefericire oameni care nu sunt capabili sa vada bucuria, fericirea, multumirea pentru ceea ce ai, se plaseaza mereu in contradictoriu, sunt mereu nemultumiti sau dornici sa-si impuna punctul de vedere, chiar daca opinia lor nu este cea corecta.

1. Manipulatorul – este individul (femeie sau barbat) expert in tactici de manipulare. Practic, nimeni nu rezista manevrelor acestuia si, de cele mai multe ori, obtine ce isi doreste. Manipulatorii sunt persoane care parca au acces la un buton, pe care il apasa si capata ceea ce vor. Sunt de regula oameni, evident cu functii, care pot decide, care iau hotarari ce modifica radical viata celor din jur.

De ce sunt periculosi? Pentru ca iti erodeaza respectul fata de tine insati. Sunt capabili sa te determine sa faci ceea ce nu vrei, cand vor ei, doar daca vor ei. Exista riscul sa-ti pierzi identitatea, sa devii un fel de papusa trasa de sfori (si la propriu, si la figurat) in fata lor.

2. Narcisistul – este cel care se considera cel mai important personaj. El este centrul lumii. De regula, este si foarte bun manipulator. Vorbeste doar despre el, te sufoca cu opiniile si parerile lui, are experienta in orice domeniu, este capabil sa dea cele mai bune “sfaturi” indiferent de subiect.

De ce este periculos? Pentru ca sufoca, iar naivii pot avea incredere in sfaturile lui. Vorbeste doar despre el, este focalizat doar pe nevoile si preocuparile lui. Restul lumii nu exista. Te acapareaza, te secatuieste.

3. Negativistul – nu poate vedea nimic bun in viata lui. Se lamenteaza vesnic, este tot timpul dezamagit, vesnic nemultumit. In general, se vaita de probleme pe care nu le are sau pe care adora sa le creeze singur. Inventeaza situatii care sa-l puna intr-o lumina tragica si adora sa exagereze situatiile banale. Va spune mereu ca este greu, ca este imposibil, ca nu se poate descurca, ca nu gaseste solutii pentru problemele lui. Cere mereu ajutor!

De ce este periculos? Pentru ca nu te lasa se te bucuri de viata. Pesimist, incruntat, lipsit de curaj, lipsit de initiativa, nu stie sa lupte, este delasator. Este capabil sa rapeasca bucuria cea mai marunta. Atitudinea lui contamineaza si, inainte sa-ti dai seama, vei privi si tu lumea prin acelasi ciob afumat, prin care o vede el.

4. Criticul – este capabil sa-l critice si pe Dumnezeu. Si o si face! Mereu are ceva de comentat, de criticat, de apreciat ca fiind rau, prost sau slab. Pune totul la indoiala, este sceptic, neincrezator. Judeca pe toata lumea, evident mai putin pe el. De ce este periculos? Pentru ca este obositor, plictisitor. Face casa buna cu negativistul. Critica lor frizeaza absurdul, sunt intoleranti.

5. Ucigasul de visuri – fraza lui preferata este: “nu se poate face asa ceva, este o prostie, nu ai cum sa reusesti!” De fiecare data cand ai un plan, ucigatorul de visuri il demoleaza. Si, mai rau, iti ofera si argumente. Locul lui ar trebui sa fie la biroul de credite, la banca. Nu participa la nicio competitie, pentru ca stie din start ca ii este imposibil sa o castige!

De ce este periculos? Pentru ca ucide tot ceea ce este legat de viitor, omoara fara mila orice initiativa. Pentru el, progresul nu exista, viitorul este doar o nebuloasa prin care se taraste, din nefericire, tragand si pe altii, dupa el!

6. Prefacutul – nu poti sa stii niciodata cand este sincer. De regula minte, joaca teatru si este fals, instinctiv. Spui o gluma buna – iti serveste un zambet de circumstanta, te plangi – iti raspunde cu o banalitate. De ce este periculos? Pentru ca va construi orice relatie pe minciuna si pe criterii superficiale.

7. Nepoliticosul (mitocanul) – foloseste cu placere expresii urate, este agresiv, violent si scabros in exprimare. De cele mai multe ori, atitudinea este gratuita.

De ce este periculos? Nu are respect pentru nimic, deci nu va avea nici pentru tine. Nu este capabil de sentimente, pasiuni sau sa-ti respecte intimitatea. Oamenii de acest fel te fac sa te simti frustrata si dezamagita.

8 Nemultumitul – nimic nu-l poate multumi. Nu stie sa laude, nu stie sa aprecieze rezultatele altora. De ce este periculos? Pentru ca nu poate fi multumit, asa ca efotul pe care il vei consuma pentru a-i satisface pretentiile este risipit. Este consumator de energie si de timp.

Viata este prea scurta pentru a te lasa afectata de astfel de personalitati. Cea mai buna solutie este sa stai cat se poate de departe de astfel de oameni. Trebuie sa stii ca aceste erori de personalitate nu se repara in timp, ba din contra, se accentueaza.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!