Omenirea a atins apogeul speranței de viață și al capacităților fizice

Omenirea a atins apogeul speranței de viață și al capacităților fizice

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 February 2021 in CuriozitățiStiinta

Experții au analizat 120 dintre cei mai importanți ani din istoria omenirii și au ajuns la concluzia că oamenii au atins înălțimea maximă, apogeul speranței de viață și al capacităților fizice. Mai mult, ei cred că impactul negativ asupra mediului, inclusiv schimbările climatice, pot împiedica oamenii să mai atingă aceleași înălțimi.

Acest studiu de 120 de ani de istorie umană este primul studiu de acest gen care ia în considerare atât parametrii genetici, cât și parametrii de mediu. Oamenii de știință sugerează că există un prag maxim pentru capacitățile noastre biologice pe care nu le mai putem depăși.

Capacitățile umane sunt limitate

În ciuda progreselor în medicină și știință, precum și a alimentației sănătoase, aceste lucruri nu îi va ajuta pe oameni să depășească anumite limite ale dezvoltării lor. Oamenii de știință cred că oamenii de astăzi sunt prima generație care au ajuns la vârful capacităților lor.

Cercetătorii consideră că foarte curând vor fi înregistrate din ce în ce mai puține recorduri în sport, iar mai mulți oameni vor putea atinge, dar nu depăși, speranța de viață maximă actuală și capacitățile fizice.

Capacitățile fizice umane

Când oamenii de știință au analizat influența ecologiei și a geneticii asupra capacității unei persoane de a atinge anumite limite, au descoperit că unul dintre cele mai importante roluri îl joacă influența umană asupra mediului.

În ultimii 10 ani, înălțimea medie a oamenilor din țările africane a scăzut. Acest lucru sugerează că societățile din unele țări nu mai pot oferi nutriție adecvată fiecărui copil și nu sunt în măsură să își mențină sănătatea.

Pentru a ne împiedica să fim cauza propriului nostru declin, oamenii de știință speră că descoperirile lor vor motiva oamenii influenți să se concentreze pe îmbunătățirea calității vieții și creșterea numărului de persoane capabile să obțină performanțe biologice maxime.

Cel mai important lucru acum, potrivit oamenilor de știință, este să încercăm să menținem indicatorii biologici maximi actuali ai oamenilor la același nivel, dar acest lucru va necesita multă energie și multe fonduri.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!