Obiceiurile pe care le au oamenii nefericiti. Scapa de ele daca vrei sa duci o viata fericita

Publicitate

Fericirea este ceea ce ne dorim toți noi. Având rațiune, înțelegem că viața e scurtă, iar neplăcerile ne-o fac dificilă.

După cum bine se știe, obiceiurile au o influență majoră asupra vieții noastre. De regulă, anume ele determină prezența sau absența fericirii.

Mai mult decât atât, trebuie să facem o diferență clară între depresia clinică și nemulțumirea cronică.

Depresia este o dezechilibrare chimică în creier, în timp ce nefericirea este lipsa unei poziții clare în viață care apare în anumite condiții determinate de deciziile noastre. Nefericirii, asemănătoare depresiei, îi poate fi stabilită o diagnoză și un anumit tratament.

Mai jos îți voi prezenta 12 obiceiuri, care îți pot aduce nefericirea la ușă, și metode prin care ai putea scăpa de ele:

1. Plângerile cronice – Oamenii fericiți și cei de succes rare ori se plâng. Se pare că plângăcioșii cronici întotdeauna găsesc motive pentru a evidenția ceva negativ, chiar și atunci când oamenii din jurul lor sunt fericiți. Concluzie: toți întâlnim greutăți, însă până la urmă aceste greutăți sunt ale noastre – meritate sau nu, dorite sau nu. Trebuie căutăm soluții pentru problemele din viața noastră, dar nu să ne plângem că nu vedem nicio lumină la capătul tunelului.

2. Ne criticăm pe noi și pe cei din jur – Gândurile noastre și modul în care vorbim despre noi ne determină să ne apreciem sau nu. Nota pe care ne-o dăm este o componentă importantă a fericirii noastre. Să ne simțim bine și să vorbim despre noi doar lucruri pozitive este un drept pe care îl avem fiecare. Trebuie să ne recunoaștem greșelile, să le acceptăm și să trecem peste… fără să fim prea duri în dialogul cu noi înșine. Mai mult, trebuie să acceptăm dreptul celor din jur de a-și trăi viața așa cum își doresc fără să îi criticăm.

3. Viața trăită după criterii materiale – Trăim într-o lume a valorilor materiale, unde suntem atacați de anunțuri despre ultimele modele de automobile, gadget-uri și credite: aceste perspective sunt mai bune și s-ar părea că ne oferă o șansă la o viață mai bună. Nu crede nicio secundă. Atunci când îți cumperi un produs nou, trăiești o emoție de moment, însă ea nu este naturală. Ai auzit vreodată de termenul „îndoielile cumpărătorului”? El există în creierul nostru.

În loc să mergi la shopping, ai putea să faci ceva care nu are nevoie de bucata dreptunghiulară de plastic. De exemplu ai putea face sport, să citești, să călătorești – să faci ceva fără să ai alte datorii.

4. Dependențe negative – Majoritatea lucrurilor, utilizate în normele bune – mâncăruri, băuturi, distracții… atunci când aceste lucruri devin importante în viața ta atunci ele devin deja o problemă. Din păcate, foarte mulți oameni buni au murit din cauza dependenței de alcool sau de droguri. Să iei măsuri de urgență și să înlături acest viciu? Trebuie să identifici cele mai eficiente metode pentru acest lucru.

5. Regrete din trecut – Regretele nu sunt doar zadarnice, dar sunt și foarte periculoase. De foarte multe ori cercetările arată că gândurile negative care apar periodic în urma anumitor decizii luate în trecut ne supun unui stres cronic și depresiilor.

Potrivit cercetătorilor, există 4 motive prin care putem să luptăm cu regretele:

Publicitate
  • 1) să învățăm din greșeli, dar să nu devenim dependenți de ele;
  • 2) dacă nu putem schimba o situație, atunci să renunțăm la ea;
  • 3) să ne convingem că nu avem un sentiment de vinovăție prea puternic;
  • 4) să gândim pozitiv despre acea situație.

6. Ne facem griji pentru viitor – De atâtea ori auzim că viitorul nostru depinde de noi. Ce trebuie să facem este să ne trăim viața în prezent la maximum, să savurăm toate momentele și să ne utilizăm toate drepturile pe care le avem. Crezul omului fericit este să trăiască în prezent. Atunci când întâlnim greutăți, să trecem peste ele. Să savurăm viața în prezent, experiența va veni odată cu anii.

7. Teama prea mare – Da, frica poate fi un constructor perfect al nefericirii. Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să ne întoarcem în acel moment în care a apărut sentimentul de frică. Altfel spus, nu trebuie să permitem fricii să pună stăpânire pe noi. Ține minte: noi nu sunt gândurile noastre negative. Nu suntem construiți din frică, griji, neliniști și alte gânduri negative.

8. Să ne amânăm realizarea viselor și a dorințelor – Ne putem scufunda cu ușurință în rutină: lucru, mâncare, somn și uneori distracție. Însă aici apare o problemă: nu ne exploatăm talentele și capacitățile și practic distrugem ceea ce ar fi însemnat schimbarea radicală a vieții noastre. Cea mai dificilă parte a drumului către vise și realizări este primul pas. După ce vom face acest pas vom vedea care sunt posibilitățile și ce ne așteaptă.

9. Bârfele – Nimic nu distruge încrederea și fericirea mai repede ca bârfele despre altcineva. Până la urmă, de ce o persoană fericită, care are încredere în sine, va vorbi despre cineva? Ea nu va face așa ceva Bârfele trebuie să fie spuse doar de elevi în pauzele dintre ore, dar sigur nu printre adulți – astfel nu vei avea cum să îți faci o viață fericită.

10. Supărări – Supărările pe cei din jurul nostru adus un dezechilibru în viața noastră. Toți am întâlnit persoane al căror comportament ne-a indispus. Însă trebuie să ții minte: fericirea ta este mai presus decât mârlănia lor. Trebuie să ierți sau să uiți sau să ignori… și să mergi mai departe.

11. Alimentare nesănătoasă – Orice nutriționist îți va spune că mâncarea este o plăcere de moment. De fapt este vorba nu de o stare de bine de lungă durată, Problema este că mâncarea îți poate cauza o stare de spirit proastă, kilograme în plus, depresie, lipsă de energie și productivitate. O dietă echilibrată va avea un efect invers – îți va aduce mai multă energie, silueta perfectă, activitate mintală eficientă și productivitate sporită. Dacă vei mânca sănătos vei arăta perfect și te vei simți minunat.

12. Exagerarea problemelor – Atunci când suntem nemulțumiți și nesatisfăcuți – reacțiile noastre depind în totalitate de emoțiile noastre. Altfel spus, întrecem limitele. Pentru că exact în acele momente funcționează emisfera dreaptă a creierului care răspunde emoții.

În loc să faci din țânțar amăsar, trebuie să faci un pas înapoi și să analizezi obiectiv problema și să cauți soluții pentru ea.

Sursa : dosadesucces

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Motivele pentru care te simti pierdut si nu iti gasesti drumul in viata

Publicitate

“Fiţi cât se poate de conştienţi de faptul că momentul prezent este tot ce aveţi.” – Eckhart Tolle

De ce atat de multi oameni se simt pierduti in viata, fara sa stie cine sunt, unde merg ei, si daca exista vreun scop sau semnificatie in viata lor? Ti-a pus vreodata oricare dintre aceste intrebari? Daca si tu te afli in aceeasi situatie cu siguranta ca ti-ai dori sa afli de ce te simti astfel si ce ai de facut in continuare.

Asadar, iata 5 motive pentru care oamenii se simt pierduti in viata:

Si-au pierdut conexiunea cu sufletul si inima

Unul dintre multele motive din cauza carora oamenii se simt pierduti este acela ca ei s-au deconectat de la propriile inimi si suflete. Se bazeaza aproape exclusiv pe mintea rationala si dau prea multa atentie parerilor celorlalti. Din acest motiv nu mai aud vocea inimii si nici nu se pot conecta la intelepciunea sufletului.

“Doar atunci cand devenim surzi la sunetele de zi cu zi putem auzi, in sfarsit, adevarul soptit pe care viata ni-l ofera, ca atare, atunci cand bate la usile inimilor noastre.” – K.T. Jong

Isi traiesc viata in functie de ceea ce altii considera ca este corect

Un alt motiv pentru care oamenii se simt pierduti este faptul ca aleg sa isi traiasca viata bazandu-se pe ceea ce altii considera ca este bine pentru ei, pe ceea ce alte persoane cred ca este adevarat.

Structura vietii lor este alcatuita din gandurile, credintele si ideile pe care inca din copilarie le-au primit de la parinti, membri de familie, profesori, prieteni, societate si de la fiecare persoana cu care ei au interactionat. Cum nu au pus niciodata sub semnul intrebarii autenticitatea acestor credinte indiferent chiar daca ele nu ii reprezinta au continuat sa construiasca, sa traiasca si sa dea forma vietii lor bazandu-se pe ceea ce alti oameni cred ca este corect.

“ Nu crede in ceva doar pentru ca ai auzit despre el. Nu crede in ceva doar pentru ca este sustinut de multi oameni. Nu crede in ceva doar pentru ca se gaseste scris in cartile religioase. Nu crede in ceva doar pe baza autoritatii profesorilor si batranilor. Nu crede in traditii doar pentru ca ele au fost transmise de mai multe generatii. Accepta un lucru numai dupa ce l-ai observat si analizat indelung, cand simti in adancul inimii tale ca esti de acord cu el si ca poate fi benefic pentru toata lumea doar atunci accepta-l si traieste-ti viata in conformitate cu el” – Buddha

Pretuiesc opiniile celorlalti mai mult decat pe ale lor

Publicitate

Chiar daca au un consilier foarte intelept in interiorul lor – inima si sufletul lor, nu par sa aiba incredere in propriile forte. Intotdeauna cauta sfaturile celorlalti, iar opiniile celor din jur li se par mereu mai valoroase si mai importante decat ale lor.

“Timpul tau e limitat, deci nu il irosi traind viata altcuiva. Nu te lasa prins de dogma – care inseamna sa traiesti dupa cum gandesc ceilalti. Nu lasa zgomotul produs de opiniile celorlalti sa iti inabusa vocea interioara. Si cel mai important, ai curajul sa-ti urmezi inima si intuitia. Ele deja stiu ceea ce vrei cu adevarat sa devii. Orice altceva este lipsit de importanta” – Steve Jobs

Se lasa condusi de frica

Inimile lor sunt inchise si frica pare sa guverneze fiecare zona a vietii lor. Teama pare sa fie omniprezenta in mintile, in inimile, in casele lor, la birou, in deciziile pe care le iau, in relatiile pe care le au si in tot ceea ce fac. Se gasesc intr-o permanenta stare de frica si din moment ce iubirea nu este binevenita, se simt pierduti, dezorientati, deconectati si foarte nefericiti.

“Sunt doua forte motivatoare de baza in viata: frica si iubirea. Cand suntem speriati, ne retragem din fata vietii. Cand iubim suntem deschisi la tot ce viata are de oferit cu pasiune, incantare si acceptare. Trebuie ca mai intai sa invatam sa ne iubim pe noi insine, in totalitate cu toate imperfectiunile noastre. Daca nu putem sa ne iubim pe noi insine nu ne putem deschide in totalitate abilitatii de a iubi pe altii sau potentialului nostru de a crea. Evolutia si toate sperantele pentru o lume mai buna se gasesc in curajul si viziunea sincera a oamenilor ce imbratiseaza viata.” – John Lennon

Au o imagine de sine distorsionata

Oamenii care se simt pierduti au, adesea, o imagine gresita de sine. Nu isi mai percep frumusetea, lumina si perfectiunea si nu mai pot accepta acest adevar ca ceea ce ei sunt este de ajuns! Viziunea lor asupra realitatii pare sa fie intunecata si distorsionata. Si tot ceea ce continua sa “veda” este cat de mici, lipsiti de valoare si nesemnificativi sunt ei si ca nimic din ceea ce fac este suficient de bun.

“ Rezolva sa fii tu insuti; si sa stii ca cel ce se gaseste pe el, scapa de neputinta sa” – Matthew Arnold

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala