Obiceiurile care ne chinuie traiul de zi cu zi! Cum reusim sa ne facem viata mai complicata decat este!

Obiceiurile care ne chinuie traiul de zi cu zi! Cum reusim sa ne facem viata mai complicata decat este!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-și umple goliciunea interioară și acele persoane foarte rare și deosebite care încearcă să-și vadă această goliciune.” – Osho

Viata este plina de pierderi, de greseli, de esecuri. Dar, intr-un sens, fericirea adevarata nu ar fi posibila fara acestea. Ele ne ajuta sa apreciem si sa savuram lucrurile care conteaza cu adevarat. Ne ajuta sa crestem. Ne ajuta sa ii ajutam si pe altii sa creasca.

1. Ai asteptari nerealiste (si/ sau neconforme) – Printre numeroasele neajunsuri ale familiei si prietenilor tai este realitatea aspra ca ei nu iti pot citi mintea si nici nu pot anticipa capriciile tale. Iubitul tau a uitat aniversarea de sase ani si jumatate de luna de la primul film vazut impreuna? A refuzat sa te sune la ora mentionata de tine? Nu si-a facut tatuajul pe care tu ti-l doreai?

Asteptarile nesatisfacute vor sta la baza majoritatii nefericirilor din viata ta. Minimizeaza-ti asteptarile, maximizeaza-ti bucuria.

2. Astepti un semn – Am un prieten care nu ia o decizie pana cand nu primeste “un semn”. Presupun ca se astepta la un semn divin, trimis chiar de la Dumnezeu. Insa poate ca acel semn nu va veni niciodata… asta inseamna ca trebuie sa astepti o oportunitate care iti poate schimba viata in mai bine?

Ajuta modelarea vietii tale!

3. Nu iti asumi riscuri – Traieste cu indrazneala. De fiecare data cand ti se ofera o alegere care implica un risc mai mare, accept-o pe loc. Nu vei reusi in toate, insa cand vei privi in urma iti vei da seama ca viata ta a fost frumoasa datorita acestor riscuri asumate… si vei fi bucuroasa ca le-ai facut.

4. Iti compari viata cu altii in mod constant – Unele persoane traiesc mai bine. Castiga mai mult. Se distreaza mai frumos. Au o casa mai mare. Primesc bonusuri. Au prieteni mai afectuosi. Au concedii mai frumoase. Arata mai bine. INCETEAZA! Comparatia este hotul bucuriei.

Nu iti mai compara viata cu a altor persoane pentru ca nu castigi nimic bun din asta. Traieste viata pe care o ai tu si modeleaz-o asa cum iti doresti pentru a ajunge acolo unde trebuie sa ajungi.

5. Nu poti lasa trecutul in urma – Este dificil sa tii si cu dintii de trecut, nu-i asa? Nu poti vedea fericirea care te asteapta in viitor, care este chiar dupa colt, daca privesti in continuare in trecut, la oamenii care au fost in viata ta, la alegerile pe care le-ai facut, la greselile din cauza carora nu ai ajuns acolo unde iti doreai sa ajungi.

Unele obstacole sunt prea greu de clarificat prin simpla ajustare a punctului de vedere sau prin adoptarea unei mentalitati pozitive. Ai nevoie sa ierti pe cineva? Trebuie sa intorci spatele unei relatii esuate?

Viata este plina de pierderi, de greseli, de esecuri. Dar, intr-un sens, fericirea adevarata nu ar fi posibila fara acestea. Ele ne ajuta sa apreciem si sa savuram lucrurile care conteaza cu adevarat. Ne ajuta sa crestem. Ne ajuta sa ii ajutam si pe altii sa creasca.

Nu esti singura. Gaseste pe cineva care te intelege si vorbeste cu persoana respectiva. Nu tine durerea doar pentru tine si invata sa te descarci. Doar asa poti merge mai departe.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!