Obiceiuri care conduc oamenii la sărăcie

Obiceiuri care conduc oamenii la sărăcie

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2022 in Lecții de viațăLifeStyleViata

Sunt oameni care pun adesea întrebări de genul: „De ce sunt sărac?” sau “De ce nu am bani?” și chiar se întâmplă că unii oameni au bani tot timpul, în timp ce alții oricât se chinuie să-i adune, le curg imediat ca apa printre degete.

Vă vom oferi o listă cu zece obiceiuri „dureroase” care conduc oamenii la sărăcie. Gândește-te, poate ai și tu aceste obiceiuri? Aceste obiceiuri pur și simplu împiedică banii să intre în viața noastră.

1. Îți este milă de tine

Acest lucru provoacă un sentiment de neputință. Creează convingerea că o persoană nu controlează situația. O astfel de persoană nu este stăpânul vieții sale, este un ostatic al circumstanțelor și situațiilor. O persoană căreia îi este în mod constant milă de ea, de obicei, nici măcar nu încearcă să schimbe ceva în viața sa.

Ea crede că: „Toți banii au fost de mult împărțiți bogaților”, „Dacă te-ai născut sărac, atunci vei muri sărac”.

Cumpoți face față acestor gânduri? Trebuie de urgență să nu îți mai fie milă de tine și să te apuci de treabă. Stabilește-ți un obiectiv și lucrează la el în fiecare zi. Dacă nu îți schimbi obiceiurile și începi să faci ceva nou, să gândești într-un mod nou, atunci nimic nu se va schimba în viața ta.

2. Ești prea avar

O persoană lacomă care strigă către univers: „Nu-mi ajunge! Nu voi mai cheltui, pentru că nu voi mai avea! “. Și-a pregătit deja subconștientul pentru limitări. În subconștient nu poate avea mai mult, ceea ce înseamnă că nici în lumea fizică nu va avea. Dar există o altă extremă în lăcomie – extravaganța, cheltuirea a mai multor bani decât își poate permite.

Când o persoană trăiește peste limita posibilităților sale, intrând constant în datorii și credite, nu va putea niciodată să strângă destui bani. O astfel de persoană are nevoie în mod constant de lucruri noi, are nevoi noi, pe care, în funcție de situația financiară dată, nu și le poate permite, drept urmare acest lucru duce la noi datorii.

3. Nu îți place locul de muncă sau ceea ce faci

Fiind angajată într-o firmă care nu îi aduce satisfacție, o persoană nu va obține niciodată succesul acolo. Succesul vine la o persoană atunci când a obținut anumite rezultate într-o afacere. Banii sunt rezultatul muncii depuse.

Adică motivul este o chestiune care aduce plăcere și conștientizarea că poți face ceva util, poți ajuta pe cineva, să te realizezi, iar banii sunt deja o consecință. De asemenea, banii sunt un mijloc de a atinge noi obiective.

4. Măsurarea succesului în bani

Cine înseamnă o persoană de succes? O persoană care face ceea ce îi place, dar, pe lângă plăcere, îi aduce și venituri financiare. O persoană de succes se dezvoltă în toate sferele vieții, fie că este vorba de carieră, comunicare, familie, sănătate.

5. Cauți metode de îmbogățire rapidă

În loc să cauți metode de îmbogățire rapidă , trebuie să te concentrezi pe perspective pe termen lung, dar mai profitabile, precum și pe crearea de venituri permanente pasive. Dacă o persoană reușește să obțină o mulțime de bani cu ușurință (de exemplu, câștigă la loterie), de obicei nu îl avantajează și îi cheltuie foarte repede. Este imposibil să devii bogat peste noapte, trebuie să lucrezi la asta treptat și conștient.

5. Te plângi de viața ta

Dacă conștiința ta este fixată pe lipsa banilor, atunci subconștientul tău pur și simplu nu va vedea noi oportunități ca banii să intre în viața ta. Universul materializează toate gândurile și dorințele noastre. Ne programăm propriile vieți. Strigând universului „Nu avem bani! Nu avem bani!”,  exact asta vom obținem ca rezultat.

6. Te compari cu ceilalți

Comparându-se cu ceilalți, o persoană își simte incapacitatea sau, dimpotrivă, un sentiment de superioritate. În primul caz, începe imediat să aibă gânduri de genul „am fost în stare, dar nu am putut, sunt incompetentă, nu pot face nimic, sunt mai rău, sunt rău!

Stima de sine scade brusc, nu mai are putere să se dezvolte și să avanseze. Sentimentul de superioritate este, de asemenea, dăunător dezvoltării, dă naștere vanității și mândriei, care pot respinge și energia subtilă a banilor.

7. Credințe false

Avem prea multe convingeri false care ne strică viața în mod invizibil, dar semnificativ. Aceste credințe ne pot transmite de la părinți sau pot apărea în timp. Poți să le combați doar repetând în mod continuu convingeri (afirmații) opuse, pozitive.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!