Oare se mai merita sa pui suflet si sa iubesti intr-o lume in care cel care iubeste sincer ajunge sa sufere dureros…

Oare se mai merita sa pui suflet si sa iubesti intr-o lume in care cel care iubeste sincer ajunge sa sufere dureros…

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2019 in Relatii

“Am avut norocul să aflu că dragostea este unicul adevăr important și absolut, într-o viață care nu ne dă decât daruri relative. Și n-am fost ipocrit. Am iubit și eu.” – Octavian Paler

Cand a iubi inseamna a suferi, inseamna ca iubim prea mult. Cand trecem peste granita eu-lui nostru si deja ne vindem sufletul in valvataia a ceea ce noi credem ca este iubire, inseamna ca suferim. Suferim de iubire excesiva, irationala.

Cand aproape toate conversatiile noastre cu prietenii se invart in jurul lui – problemele lui, sentimentele lui, gandurile lui, actiunile lui – si aproape toate propozitiile noastre cumva ajung, mai mult sau mai putin subtil, tot la „el”, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca noi nu mai suntem noi, ci suntem el, ca si cum am fi fost absorbite de un vacuum si nu ne mai putem desprinde fiinta de a lui.

Cand ii gasim scuze pentru indispozitiile, iritarile, indiferenta sau tacerile prelungite, pentru ignorarea si egoismul lui, punandu-le pe toate pe seama unei copilarii nefericite, a unui trecut dificil sau a unui efort sustinut ce l-a depus pentru a-si depasi conditia si incepem sa actionam ca niste terapeuti in loc de iubite, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca suferim.

Cand nu ne plac comportamentul si caracterul lui, valorile lui, dar le suportam, gandindu-ne ca daca suntem suficient: de atragatoare, de bune, de intelegatoare, de tandre, de saritoare, de generoase, de corecte, de sincere, de harnice, de destepte, de cochete, de sofisticate (sa mai continui?), el va dori sa se schimbe de dragul nostru si va face o exceptie cu noi, inseamna ca iubim excesiv. Insemna ca suferim.

Cand relatia cu el ne pune in pericol fiinta emotionala, integritatea psihica si poate chiar si cea fizica, dar noi continuam sa ne straduim mai mult, inseamna ca iubim excesiv. Inseamna ca suferim.

Contrar durerii si insatisfactiei la care da nastere, o iubire excesiva este atat de comuna la din ce in ce mai multe femei. Ea, durerea, a devenit o obisnuinta incat cele mai multe femei ajung sa creada ca asa trebuie sa decurga o relatie intima. Cauta febrile raspunsuri si solutii panaceu pentru te miri ce situatii de la cele mai nesemnificative, pana la adevarate comportamente problema.

Se implica pe forum-uri, blog-uri si citesc articole superficiale din reviste pentru a intelege „cum sa il faca sa raspunda la telefon”, „cum sa il faca sa vorbeasca mai mult”, „ ce sa faca daca a mintit-o”, „ cum sa isi suporte mai bine suferinta pentru ca el a inselat-o si si-a pierdut increderea”, „cum sa-l faca sa miste lucrurile mai repede…sa tina cont de ea… sa ii pese de ce simte ea…sa ii acorde timp…”.

Pentru multe femei aceste comportamente se perpetueaza in aceasi relatie, insa pentru si mai multe acestea se transfera dintr-o relatie in alta, iar ele ajung epuizate, dezamagite si fara speranta ca mai pot fi iubite, sau ca mai exista si altfel de barbati. Ce omit aceste femei sa vada este numitorul comun al acestor situatii.

Dependenta este un cuvant care sperie, produce repulsie si respingere. Nu ne place cuvantul si refuzam sa aplicam acest concept relatiei cu barbatii. Dar asemenea altei dependente, atatea femei aflate in cautarea unui barbat care sa le iubeasca par sa gaseasca, inevitabil, parteneri labili, lipsiti de sentimente. Chiar si atunci cand intelegem ca relatia pe care o avem nu este ceea ce doream, ne vine totusi atat de greu sa-i punem capat. Asemenea oricarei alte dependente. Cream obsesii.

A iubi si a fi victima nu este acelasi lucru. Nu confunda mila cu iubirea. Si nu, nu ma refer la ceilalti, ci la tine. Cand vei putea separa cele doua concepte in tine, vei reusi sa proiectezi acest lucru si in exterior.

Sursa: garbo.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!