Oamenii toxici nu vor să te iubească, ci vor să te folosească.

Oamenii toxici nu vor să te iubească, ci vor să te folosească.

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

O persoană toxică este dificil de recunoscut. Acești oameni se pricep să fie manipulatori și mincinoși, ceea ce îi ajută să se prefacă cu tine și să pară că sunt personalități complet pozitive.

Este important de reținut că o persoană toxică poate cuprinde multe caracteristici și tipuri diferite de oameni. Dar, de obicei, numim o persoană „toxică”, atunci când comunicarea cu ea ne scade stima de stima, energia și fericirea. Oricum, toții mincinoșii, manipulatorii, scandalagii și persoanele crude pot fi numiți toxici, deoarece au un impact negativ asupra vieții noastre.

Ce ar trebui să faci dacă știi că ai o persoană toxică în mediul tău?

Se spune că, cu cât scăpăm mai repede de o persoană negativă, cu atât mai bine, dar în realitate acest lucru nu este atât de ușor de făcut. Într-adevăr, cel mai adesea, unul dintre apropiații noștri este toxic și este foarte dificil să îl îndepărtăm.

În același timp, îngrijirea și iubirea persoanelor care ne fac rău poate fi deosebit de dificilă, deoarece nici măcar nu ne imaginăm că relația noastră poate ajunge la un final.

Dar uneori nu avem de ales. Dacă ești sigur că un apropiat din viața ta emană negativitate, dar nu vrei să rupi legătura, atunci vorbește sincer cu el. Încearcă să-i spui că te face să suferi și să-i explici că te rănește comportamentul lui.

Încearcă să dai exemple specifice atunci când îi explici că anumite cuvinte negative și acțiuni care îți fac rău. Uneori prietenii și membrii familiei care te rănesc pur și simplu nu își dau seama.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, acești oameni neagă faptul că îți fac rău dându-se chiar ei victime. Dacă, în ciuda eforturilor depuse, persoana toxică a refuzat să recunoască faptul că, comportamentul său dăunează altor persoane, ar trebui să iei măsuri.

Stabilește limitele și clarifică faptul că, dacă le va întrece din nou, nu îți va mai rămâne decât să termini orice relație cu el. Acestea fiind spuse, este important să ții minte că mincinoșii și manipulatorii pot promite că se schimbă fără a avea intenția de a face acest lucru. Dacă nu ești atent, atunci persoana toxică te va răni chiar mai mult decât înainte.

Oamenii toxici nu vor să te iubească, ci vor să te folosească

Da, oamenii toxici te pot iubi în felul lor, dar asta nu înseamnă că le pasă cu adevărat de interesele și planurile tale de viitor. Oamenii toxici se joacă cu emoțiile tale și profită de tine. Ei știu că ești inimos, generos și dispus să le oferi toată dragostea ta, și încearcă să profite cât mai mult de pe urma acestor calități.

Mai mult decât atât, ei știu că este mult mai probabil să-i ierți atunci când spun că vor deveni mai buni. Dându-și seama de acest lucru, ei fac de cele mai multe ori promisiuni goale. Prin urmare, vei fi dezamăgit din nou și din nou din cauza acțiunilor lor și a durerii pe care ți-o provoacă.

Din păcate, numai după luni sau chiar ani de agonie, îți vei da seama că o persoană toxică nu se va schimba niciodată. Mai important, vei vedea că nici măcar nu a avut intenția de a se schimba. Această conștientizare te va răni, dar în același timp te va face să realizezi că trebuie să pui punct, pentru a putea trăi fericit în viitor.

Meriți pe cineva care să te iubească și să aibă grijă de tine. La urma urmei, toată lumea merită să fie cu adevărat fericită.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!