Oamenii sinceri nu sunt neapărat cei mai inteligenți indivizi și nu știu totul, dar există armonie între ceea ce cred și ceea ce fac. Calitatile oamenilor sinceri!

Publicitate

Vrei să descoperi care sunt principalele obiceiuri ale oamenilor sinceri?Acest tip de persoane se bucură de o calitate a vieții mai ridicată, sunt mai fericite și se descurcă mai bine când trebuie să rezolve o problemă.

Motivul este simplu: oamenii sinceri nu sunt neapărat cei mai inteligenți indivizi și nu știu totul, dar există armonie între ceea ce cred și ceea ce fac.Oricât de surprinzător ar părea, ne este adesea greu să respectăm această regulă.

Pentru ca acțiunile noastre să fie în concordanță cu ceea ce credem, trebuie să ne dezvoltăm în plan personal și să fim autentici și sinceri atât cu noi înșine, cât și cu oamenii din jurul nostru.

În articolul de azi îți prezentăm 5 obiceiuri ale oamenilor sinceri, astfel încât să înțelegi mai bine care sunt trăsăturile de bază ale acestora.

1. Oamenilor sinceri nu le este frică să spună adevărul

Sinceritatea nu este de niciun folos dacă nu ai curajul să aperi și să ceri mereu adevărul, indiferent de context.

Oamenii al căror suflet este sincer nu susțin nedreptatea, șantajul, jumătățile de adevăr sau minciunile.

Totodată, acești indivizi se așteaptă ca și persoanele din jurul lor să fie sincere.

Cu toții știm că nu este ușor să dai permanent dovadă de acest tip de integritate personală. Există multe scenarii în care domnește reacredința camuflată și suntem nevoiți să ne apărăm constant împotriva ipocriziei.

2. Oamenii sinceri își cunosc limitele și defectele

Nu are rost să ne așteptăm ca ceilalți să fie sinceri dacă noi înșine nu dăm dovadă de această calitate.

În viața de zi cu zi, multe persoane se laudă cu tot felul de virtuți. Însă acestea sunt deseori doar vorbe goale, deoarece ei nu pun în practică ceea ce spun.

Dar oamenii sinceri nu se comportă astfel. Ei au parcurs o călătorie interioară și și-au descoperit propriile limite și defecte, precum și latura lor întunecată.

Acești indivizi știu că trebuie să îmbunătățească anumite aspecte și că, treptat, va trebui să își învingă slăbiciunile.

Conștiința de sine produce situații în care acțiunile și gândurile sunt în armonie. Ea ne permite să evităm falsitatea și ipocrizia și să avem echilibrul specific unui suflet umil și respectuos.

3. Transparența totală, unul dintre cele mai importante obiceiuri ale oamenilor sinceri

Publicitate

A fi transparent nu înseamnă să le permiți celorlalți să îți cunoască secretele cele mai intime sau să fii vulnerabil. Sinceritatea este sinonimă cu transparența deoarece acțiunile, vorbele și trăsăturile vizibile ale celor care posedă această calitate sunt în concordanță cu personalitatea lor reală.

Nu există prejudecăți sau disonanță. Indivizii transparenți nu își schimbă comportamentul în funcție de interlocutor, ci îi tratează pe toți oamenii în mod egal.

Evident, este greu să fii transparent tot timpul. În fond, nestatornicia este una dintre cele mai răspândite trăsături umane, iar majoritatea oamenilor se schimbă mereu. Avem o nevoie constantă de a ne „integra” și a fi acceptați de ceilalți.

Dar oamenii sinceri nu au această problemă. Dacă nu le place ceva sau cineva le încalcă principiile, ei își exprimă opinia în mod clar.

4. Luptă pentru ceea ce cred

Uneori indivizii cei mai sinceri, umili și nobili sunt și cei mai copleșiți de singurătate pentru că oamenii din jurul lor îi resping.

Acest lucru se întâmplă din două motive: sinceritatea este văzută frecvent ca o acțiune agresivă, iar persoanelor care întruchipează această calitate nu le este frică să reacționeze când sunt înconjurate de nedreptate sau lipsă de respect.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi nu apreciem sinceritatea brutală.

Așadar, sinceritatea deseori stânjenește. Ipocrizia și personalitățile docile sunt apreciate deoarece aceste trăsături ne fac mai maleabili.

5. Oamenii sinceri îi inspiră pe ceilalți și le oferă un exemplu demn de urmat

A trăi o viață consecventă, în care există un echilibru perfect între valori și acțiuni, este unul dintre cele mai importante obiceiuri ale oamenilor sinceri. Ei ajung să îi inspire pe cei care apreciază această calitate.

Poate franchețea lor ți se pare ostilă. Însă orice persoană care apreciază pilonii bunătății și integrității îi va aprecia foarte mult.

Oamenii sinceri sunt prieteni, rude și colegi de muncă de milioane, care ne fac viața mai ușoară și mai frumoasă.

Dacă în viața ta există unul sau mai mulți indivizi care demonstrează o sinceritate de nezdruncinat, ține-i aproape de tine, învață de la ei și fă astfel încât să împărțiți momente speciale împreună. Oamenii sinceri sunt un dar pentru societate și ne inspiră să devenim mai buni.

Sursa: dozadesanatate

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Calitatile unui barbat adevarat. Cum iti poti da seama daca ai langa tine un partener bun

Publicitate

Barbatii adevarati au 12 calitati pe care nimeni nu le poate nega. Vezi daca iubitul tau le bifeaza si asigura-te ca ti-ai gasit perechea perfecta:

Te protejeaza

Ai grija sa fii intr-o relatie cu un barbat care te protejeaza si te face sa te simti in siguranta tot timpul. Pentru orice femeie e important sa aiba alaturi un partener pe care se poate baza, asa ca, daca nu simti ca iubitul tau e ca un “cavaler in armura stralucitoare”, inseamna ca lipseste ceva din relatia voastra.

Este puternic fizic, dar si emotional

Iti doresti un barbat care arata bine, e normal. Merge la sala si ridica greutati, dar in acelasi timp, iubitul trebuie sa stie ca la fel de importanta ca puterea fizica este cea emotionala. Trebuie sa te impresioneze ca are un stil de viata sanatos, dar totodata si ca citeste, urmareste documentare si calatoreste – aceasta este combinatia perfecta.

Nu se lauda cu numarul de partenere pe care le-a avut inainte de tine

Nu mai sunteti la liceu, iar un barbat care se lauda cu numarul femeilor care au trecut prin patul lui nu este absolut deloc atragator. Daca al tau face asa, poate ca ar fi mai bine sa te indepartezi de el – doar nu vrei sa fii inca una pe lista lui.

Este sensibil

“Fii barbat!” este o incurajare pe care multi baieti o aud inca de mici. Daca vrei sa ai un barbat adevarat langa tine insa, aminteste-ti ca oricine da dovada de mai multa putere cand isi arata adevaratele emotii, nu cand si le ascunde!

Are convingeri in care crede cu tarie

Nimic nu e mai sexy decat un barbat puternic, care are un set de principii morale pe care le urmeaza cu sfintenie. Da dovada de maturitate si seriozitate, calitati esentiale pentru o relatie stabila si de lunga durata? Nu minte? Nu face promisiuni pe care stie ca nu le poate respecta? E ideal atunci.

Este de incredere

Publicitate

Ce fel de prieten, iubit sau sot poate sa fie daca nimeni nu se poate baza pe el? Alege-ti un barbat demn de incredere, care isi respecta promisiunile si este gata intotdeauna sa sara in ajutorul celor care au nevoie de el.

Este compatimitor

Un barbat adevarat nu este insensibil in fata necazurilor altora. Din contra, este miscat si isi ofera ajutorul.

Stie sa isi aleaga hainele potrivite

Moda pare mai mult o pasiune a femeilor decat a barbatilor, dar un barbat adevarat isi doreste sa se imbrace bine si ii pasa de modul in care se prezinta in societate.

Cunoaste codul bunelor maniere

Generatiile tinere au tot mai multi baieti care nu mai deschid usa fetelor, nu mai spun “te rog” sau “multumesc”. Dar daca iubitul tau stie cum sa se comporte in societate si are aceste calitati, fii sigura ca ai facut alegerea potrivita!

Este constient de importanta educatiei

Subiectele precum arta, literatura, filmul si istoria aduc un plus oricarui barbat. Este bine ca iubitul tau sa stie cat de important este sa aiba cunostinte despre aceste domenii deoarece va fi apreciat si admirat de mai multe categorii de oameni si va putea sa vorbeasca dezinvolt despre orice, cu oricine.

Isi doreste sa fie un sot si un tata bun

Nu toata lumea vrea sa se casatoareasca sau sa aiba copii. Dar daca partenerul tau de viata isi doreste aceste doua lucruri, e de pastrat. El trebuie sa fie constient ca iti va face o promisiune pe care trebuie sa o respecte pentru tot restul vietii: ca va fi alaturi de tine la bine si la greu, va fi un sot si un tata bun.

E mandru de felul lui de a fi si are incredere in el!

Nu conteaza locul in care s-a nascut, culoarea pielii sau incercarile din trecut. Cea mai importanta calitate a barbatului de langa tine este ca trebuie sa fie mandru de ceea este si ceea ce il reprezinta: familia, job-ul lui si pasiunile pe care le are.

Sursa: perfecte.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii