Oamenii pe care ar trebui sa-i tii departe de tine daca vrei sa nu iti mearga rau

Oamenii pe care ar trebui sa-i tii departe de tine daca vrei sa nu iti mearga rau

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 September 2018 in Articole

Compania unor oameni iti poate face mai mult rau decat bine.

Iata 10 categorii de oameni pe care sa nu ii tii langa tine.

Au intotdeauna ceva de comentat legat de actiunile tale

Daca simti ca nu poti faci nimic cum trebuie, atunci sunt sanse mari sa nu reusesti niciodata. Adevaratii prieteni nu profita de orice ocazie pentru a da vina pe tine.

Se straduiesc prea mult sa placa

Cand cineva procedeaza astfel, de fapt incearca sa fie validat de o sursa exterioara. Acea persoana nu este suficient de stabila emotional pentru a se afla intr-o relatie cu tine.

Iti minimalizeaza visele

Trebuie sa ai alaturi oameni care cred in visele tale, in caz contrar iti va fi foarte greu sa ti le indeplinesti.

Dau vina pe tine pentru ce nu merge bine in viata lui/ei

Este important sa-ti asumi responsabilitatea pentru ce se intampla in viata ta. Nu permite nimanui sa dea vina pe tine pentru lucrurile care merg prost in viata sa.

Te face sa te simti rusinat/a ori stanjenit/a

Daca cineva te face sa te simti rusinat/a ori stanjenit/a de ceva, atunci el/ea se concentreaza mai mult pentru a se acopei pe el/ea decat sa te sprijine pe tine.

Te manipuleaza

Cand cineva foloseste emotiile, ori altceva, pentru a te pacali sa faci ceva ce tu nu ai vrea – inseamna ca te manipuleaza.

Lenesul

Daca tu faci de fiecare data toata munca, atunci acesta nu este un parneriat adevarat, nu-i asa?

„Rescrie istoria” pentru a tu sa iesi prost

Selecteaza doar evenimentele care il pun pe el/ea in valoare si in care tu esti defavorizat. Asigura-te ca restabilesti adevarul si mergi mai departe.

Foloseste amenintarile ascunse

Nimic bun nu poate iesi dintr-o amenintare, chiar daca e facuta pe un ton glumet. Partenerii nu se ameninta, ei discuta si fac compromisuri.

Nu uita

Daca nu dau pace trecutului si refuza sa treaca peste, de fapt renunta la relatia voastra.

Concluzie: ai intotdeauna incredere in vocea interioara. Daca ai impresia ca ceva nu merge bine, atunci, probabil, ca asa este si atunci este timpul sa mergi mai departe.

A menține distanța de oameni toxici este un exercițiu continuu, pe care trebuie să îl faci conștient.

Tentația de a ne angaja în relații superficiale de prietenie poate fi mare în anumite momente ale vieții, însă cu siguranță mai rău faci apropiindu-te de oameni de care mai bine ai sta departe cu orice preț. Nu poți să împiedici răul pe care ți-l fac unii oameni toxici decât dacă recunoști efectele relației cu ei și o închei.

Manipulatorul

Sub fațada unei prietenii, manipulatorul ți se bagă pe sub piele și îți suge toată energia și tot timpul. Sunt greu de gestionat, din cauză că te tratează ca pe o prietenă. Știu ce îți place, ce te face fericită și ce ți se pare amuzant, dar folosesc informațiile astea cu scopuri nu tocmai nobile. Vor mereu ceva de la tine, iar dacă privești în trecutul relației, o să îți amintești că ai dat mult mai mult decât ai primit. Sunt cuceritori pentru că vor să te folosească.

Negativiștii

Dacă acest cuvânt te-a dus instantaneu cu gândul la cineva care absoarbe toată veselia dintr-o încăpere odată ce îi calcă pragul, pentru că acaparează orice fel de energie pozitivă și revarsă numai pesimism și negativitate, atunci ferește-te cu orice preț. Dacă perspectiva lor este mereu una despre jumătatea goală a paharului, pot injecta frică și grijă chiar și în cele mai insignifiante situații. Un studiu de la Universitatea Notre Dame a arătat că studenți care au stat în cămin cu genul acesta de colegi de cameră au înregistrat o predispoziție către depresie mult mai ridicată decât cei care nu au avut astfel de colegi.

Frustratul

Există un gen de oameni care vrea să vadă că-ți merge rău. Deja genul ăsta nu mai are rost să spunem că trebuie să te protejezi: pur și simplu au satisfacție dacă văd că te afectează ceva, și vor merge oricât de departe pentru asta. Îi poți identifica rapid, deci debarasează-te urgent de ei.

Evaluatorul

Oamenii care te judecă foarte mult se simt bine când pot să își dea ei cu părerea despre ce e OK și ce nu. Au un stil de a acapara ce îți place cel mai mult pe lume și de a te face să te simți neplăcut pe tema respectivă. În loc să aprecieze ce au de învățat de la alții care sunt diferiți de ei, pur și simplu vor să îi poziționeze pe cei din jur dedesubtul lor. Nu ai nevoie de energia asta în viața ta.

Arogantul

Aroganții din viața ta îți consumă vremea de pomană pentru că văd tot ce faci drept o provocare personală.  Aroganța este încredere falsă, și maschează mereu nesiguranțe majore. Aroganții au performanțe reduse, sunt dezagreabili și au mai multe probleme cognitive decât cei care nu au acest defect.

Oamenii toxici te pot înnebuni de cap pentru că se comportă total irațional. De ce să răspunzi emoțional și să te lași absorbită de genul ăsta de manifestare? Cu cât vezi pe cineva mai sărit de pe fix, îndepărtează-te. Nu ai datoria de a răspunde la un asemenea haos și nici de a rezolva problemele nimănui. Trebuie să fii conștientă și lucidă de fiecare dată când analizezi pe cei din jur, pentru a te înconjura numai de oameni care aduc o influență pozitivă în viața ta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!