Oamenii de știință au explicat ce se întâmplă cu corpul nostru dacă mâncăm usturoi în fiecare zi. Cinci motive pentru a nu renunța la usturoi

Oamenii de știință au explicat ce se întâmplă cu corpul nostru dacă mâncăm usturoi în fiecare zi. Cinci motive pentru a nu renunța la usturoi

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 October 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Usturoiul are o reputație proastă pentru gustul și mirosul său înțepător, dar vreau să vă vorbesc despre beneficiile consumului zilnic. Se știe că usturoiul provoacă respirație “stridentă” și, din acest motiv, este adesea notoriu.

Însă usturoiul este mult mai benefic decât crezi. Usturoiul este un aliment pe care oamenii îl iubesc sau îl urăsc. Dar dacă vă monitorizați greutatea sau doriți să vă faceți alimentația și mai sănătoasă, usturoiul vă poate ajuta. Aflați cum să-l gătiți corect și de ce ar trebui să adăugați acest aliment cu conținut scăzut de calorii la mese.

Articolul este scris doar în scop informativ și nu este o recomandare. Informațiile sunt prezentate pe baza cercetării științifice și a experienței personale. Nu poate fi utilizat pentru diagnosticarea și tratarea problemelor de sănătate. Asigurați-vă că consultați medicul înainte de a efectua modificări ale alimentației și obiceiurilor alimentare.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de usturoi zilnic

Usturoiul este folosit pentru tratarea bolilor și a afecțiunilor de mii de ani. De fapt, există legende biblice despre utilizarea usturoiului în medicină. Potrivit unor surse, Hipocrate a prescris usturoiul pentru o varietate de boli, iar primii sportivi olimpici l-au folosit ca medicamentul care „îmbunătățește performanța”.

Usturoiul poate fi, de asemenea, folosit ca înlocuitor al sării, dacă încercați să reduceți sarea, dar doriți totuși să mâncați alimente care nu sunt fade.

Deci, cum ne poate ajuta usturoiul? Unii oameni cred că, consumul de usturoi poate ajuta la vindecarea răcelii mai rapid, la reducerea rănilor, la tratarea acneei, la eliminarea țânțarilor și chiar la îmbunătățirea texturii părului. Cu toate acestea, niciunul dintre aceste beneficii nu a fost dovedit științific.

Iată posibilele beneficii care au fost dovedite de știință.

1. Usturoiul te face atractiv. Da, ai auzit bine. Usturoiul poate provoca respirație urât mirositoare, dar cercetările au arătat că, consumul său regulat are efecte pozitive pe termen lung asupra atractivității mirosului corporal. În consecință, participanții la studiu miroseau mai bine atunci când consumau usturoi în mod regulat, în comparație cu propriul lor miros când nu consumau.

Atenție: usturoiul este bine de evitat înainte de o întâlnire.

2. Usturoiul ajută la slăbit. Usturoiul este un adevărat activator al dietei. De fapt, usturoiul conține vitamina B6, care stimulează metabolismul și, prin urmare, arderea grăsimilor. Pentru referință: 100 g usturoi conțin 0,38 mg de vitamina B6, o cantitate mai mare decât în majoritatea celorlalte legume.

3. Usturoiul întărește sistemul imunitar. De mult se știe că usturoiul are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar. Conține vitamine importante, uleiuri sănătoase și aminoacizi importanți pentru organism. Usturoiul conține și alicină, o substanță cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare. De aceea, se recomandă consumul regulat de usturoi, mai ales în lunile mai reci ale anului.

4. Usturoiul protejează pielea. Ingredientele din usturoi acționează ca o protecție naturală împotriva soarelui și protejează pielea de razele UV dăunătoare. În plus, consumul de usturoi crește producția de colagen și elastină în mod natural, care fac pielea mai fermă și mai netedă.

5. Usturoiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Dacă aveți tensiune arterială crescută, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră. În plus față de tratamentul prescris, puteți consulta medicul dumneavoastră dacă tratamentul poate fi combinat cu modul natural de scădere a hipertensiunii arteriale consumând usturoi. Motivul este că usturoiul dilată vasele de sânge și, prin urmare, scade tensiunea arterială. În plus, consumul regulat de usturoi poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol, ceea ce la rândul său scade riscul bolilor de inimă.

Întrebări frecvente despre usturoi

Cât usturoi este bine să mănânci pe zi? Pentru a obține efectul dorit, puteți mânca trei până la patru căței de usturoi pe zi. Important: usturoiul este cel mai bun atunci când este consumat crud. Unele ingrediente valoroase se pierd atunci când este încălzit.

Am câteva sfaturi despre cum să mănânci usturoi cu beneficii pentru sănătate fără să ai o respirație urât mirositoare. Taie un cățel de usturoi felii și înghite-le cu apă fără să le mesteci. Ca urmare, usturoiul ajunge la destinație, iar respirația urât mirositoare este fie absentă, fie mult mai suportabilă.

Coaja de usturoi este comestibilă? Nu. Înainte de a adăuga usturoiul la rețetă, trebuie să îndepărtați coaja.

Usturoiul este o leguma? Usturoiul aparține familiei crinilor. Din descrierea botanică rezultă că usturoiul este o legumă.

De ce îmi arde ochii când toc usturoiul? Conține o enzimă care poate provoca lacrimi. Când tocați usturoiul, se eliberează enzima.

Cum se alege și se depozitează usturoiul? Când alegeți usturoiul la magazinul alimentar, evitați să cumpărați căpățâni care încep să se înmoaie. Când îl aduceți acasă, păstrați-l la temperatura camerei. Evitați utilizarea pungilor de plastic.

Cine nu ar trebui să mănânce usturoi

Usturoiul este un factor declanșator obișnuit pentru alergiile la condimente. O reacție alergică poate fi cauzată de respirație, mâncare sau atingerea condimentelor. Simptomele variază de la strănut ușor la o reacție alergică care pune viața în pericol, cunoscută sub numele de anafilaxie.

Organizațiile medicale recomandă că, dacă bănuiți că sunteți alergic la condimente, să consultați un alergolog certificat pentru diagnosticarea corectă și planul de tratament personalizat.

Concluzii

Într-un fel sau altul, totul este un medicament și totul este o otravă, cantitatea face diferența, așa că înainte de a face modificări în dieta obișnuită, este mai bine să consultați un specialist – un medic sau un nutriționist. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu usturoiul încă din copilărie și nu avem nicio problemă în a-l mânca în afară de respirația urât mirositoare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!