Oamenii de stiinta au dovezi despre reincarnarea sufletelor. “Este posibil ca anumite frici sa le avem din alte vieti”

Oamenii de stiinta au dovezi despre reincarnarea sufletelor. “Este posibil ca anumite frici sa le avem din alte vieti”

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 August 2018 in Spiritualitate

Conceptul de suflet si reincarnare a devenit un subiect de dezbatere intre credinciosi si sceptici. Acelasi lucru s-a intamplat cu OZN – urile, fantomele si magia. La fel ca si in aceste cazuri, ideea de suflet a fost amestecata cu superstitia si credinta. Insa, spre deosebire de existenta fantomelor, detasarea sufletului de corp a fost demonstrata stiintific.

Stiinta din spatele sufletului

Prin suflet se pot explica fenomene precum moartea clinica, reincarnarea, proiectarea astrala si experientele in afara corpului.

Fara o detasare a spiritului de trup niciunul dintre aceste intamplari nu ar putea exista.

Asadar, dovada reincarnarii este confirmata de suflet.

Dovezi ale reincarnarii

Dr. Ian Stevenson, fost profesor de psihiatrie la Facultatea de medicina din Virginia a studiat povestile de reincarnare in randul copiilor timp de peste 40 de ani. El a investigat peste 3.000 de cazuri de copii care au spus ca au amintiri din vietile lor anterioare. Stevenson a sustinut ca numarul de povesti plauzibile este atat de mare incat este imposibil pentu el si echipa sa sa le verifice pe toate.

Iata cele mai puternic dovezi care pot califica reincarnarea ca fapt stiintific.

Semnele din nastere

Cercetatorii folosesc un program de recunoastere faciala pentru a confirma asemanarea unui copil cu incarnarea sa anterioara. Unele dintre semnele din nastere ale acestor copii erau rani fatale care au provocat moartea in viata anterioara. Aceste semne ar putea fi manifestari bizare, ca de exemplu lipsa unui membru, forma deformata a capului sau a amprentelor digitale sau anumite semne specifice pe piele.

Dr. Steven sustine in Journal of Scientific Exploration: „Defectele din nastere sunt rare. In cazurile in care o persoana decedata a fost identificata pe baza detaliilor clare oferite de un copil s-a gasit o dovada clara intre semnul de nastere si rana care a dus la trecerea in nefiinta a persoanei respective”.

El a concluzionat, „In 43 de cazuri din 49 in care au fost obtinute documente medicale a fost confirmata legatura intre rani si semnele din nastere (defecte din nastere)”.

Amintiri verificate din vietile trecute

Amintirile acestor copii sunt prea detaliate pentru a fi considerate coincidente. Intr-un articol, Dr. Stevenson a analizat trei cazuri specifice si a inregistrat ceea ce au povestit copiii respectivi despre vietile lor anterioare. In urma investigatiilor s-a dovedit ca in proportie de 82-92% din tot ce au spus ei s-a dovedit a fi adevarat.

Printre particularitatile dezvaluite de copii se numara nume, ocupatie si personalitatile fostilor frati si parinti si chiar aspectul caselor lor trecute.

Stevenson i-a ascultat pe copii vorbind despre un oras in care n-au calcat niciodata, descriind cu exactitate locul, casa, vecinii si membrii fostei sale familii.

„De fiecare data am gasit familia care si-a pierdut un membru care se regaseste in spusele copiilor”, a scris Stevenson.

Fobii din traume trecute

Dr. Stevenson a fost interesat de comportamentul acestor copii. El a descoperit ca multe dintre fricile acestor micuti erau conectate cu modul in care si-au pierdut viata anterior.

El a raportat ca 36% dintre 387 de cazuri au dat dovada de aceste frici.

„Au aparut la o varsta frageda a copiilor. Uneori, inainte sa vorbeasca despre ce au experimentat intr-o viata anterioara”, a explicat Dr. Jim Ticker psihiatru.

Spre exemplu, o fata din Sri Lanka a fost imbaiata cu ajutorul a trei adulti intrucat opunea rezistenta. Dupa sase luni de la aceasta intamplare micuta a inceput sa aiba o fobie pentru autobuze.

„Mai tarziu a descris viata unei fetite dintr-o alta regiune care s-a inecat incercand sa evite sa fie lovita de un autobuz, a cazut intr-o groapa cu apa si si-a pierdut viata”, a dezvaluit Tucker.

Noi credinte

  • Sunt prea multe dovezi pentru a fi considerate intamplari norocoase. Reincarnarea nu poate fi negata si nici sufletul.
  • Insa chiar si fara aceste dovezi stiintifice o persoana poate crede in ceva fara sa existe si motive pentru asta.
  • Stiinta este o masurare pragmatica a lumii, insa sufletul este ceva ce depaseste granitele concretului.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!