Oamenii de știință au ales cele mai sănătoase 10 alimente care prelungesc viața

Oamenii de știință au ales cele mai sănătoase 10 alimente care prelungesc viața

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 November 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Suntem ceea ce mâncăm – un adevăr care este cunoscut de mult. Semnificația lui este clară chiar și pentru un școlar: mâncarea pe care o aducem în organism poate fie să ne ajute, fie să ne facă rău. Rezultatul dependenței omenirii față de alimentele procesate a devenit un factor principal în autodistrugerea sa.

Problema acestor alimente procesare este că nu sunt în măsură să asigure o alimentație adecvată și, prin urmare, provoacă apariția multor boli: diabet de tip II, obezitate și tulburări ale sistemului cardiovascular. Însă sunt și alimente care pot face o persoană să se simtă plină de energie, să reducă riscul de îmbolnăvire și să contribuie la menținerea unei greutăți sănătoase.

Pentru cei cărora le pasă de sănătatea lor și doresc să trăiască mai sănătos, este important să se asigure că organismul lor este hrănit cu alimente cu cel mai mare conținut de nutrienți.

Îți poți recăpăta vitalitatea și sănătatea dacă alimentele naturale din plante sunt în topul alimentației tale. De obicei, după ce au obținut un efect pozitiv, mulți își pun o întrebare logică: de ce alții nu mănâncă așa, pentru că nu este nimic complicat?

Deci, iată ce ar trebui să mănânci cât mai des:

1. Legume crucifere

Legumele au capacitatea unică de a transforma hormonii, de a rezista la creșterea celulelor ca n ceroase și de a activa sistemul natural de detoxifiere al organismului. Legumele crucifere sunt recomandate a fi mestecate foarte atent sau consumate sub formă zdrobită, ori le puteți adăuga în sucuri și salate. Astfel, antioxidantii puternici continuti de acestea sunt eliberați în cantitate mult mai mare decât atunci când sunt preparate termic.

Sulforafanul fitochimic, prezent în plantele crucifere, oferă protecție pereților vaselor de sânge împotriva semnelor inițiale de inflamație care duc la boli de inimă. Acest tip de legume este considerat cel mai hrănitor dintre toate alimentele. Merită să-l introduci în meniul tău zilnic, atât fiert, cât și crud. Cele mai comune legume crucifere sunt conopida (varza de Bruxelles) și broccoli.

2. Salată verde

De asemenea, în familia cruciferelor fac parte câteva dintre legumele crude cu frunze verzi. Conțin mai puțin de 100 kcal la 0,5 kg. Prin urmare, este pur și simplu un aliment ideal pentru controlul greutății. Este de remarcat faptul că, consumând o cantitate mare de salată verde sau legume crude, nu numai că poți lupta cu excesul de greutate, ci și să reduci semnificativ riscul de accident vascular cerebral, diabet, infarct.

Frunzele verzi sunt, de asemenea, pline cu vitaminele B esențiale, zeaxantina, luteină și carotenoizi, care protejează ochii de daunele cauzate de lumină. Prin urmare, este sănătos să consumați salată verde sau spanac, varză și muștar.

3. Nuci

Nucile sunt un depozit de grăsimi sănătoase, antioxidanți, proteine ​​și fibre vegetale, precum și minerale și fitosteroli. Indicele glicemic scăzut al nucilor ajută la reducerea încărcăturii glicemice din aportul alimentar.

Prin urmare, în contracararea bolilor, nucile sunt o componentă importantă. Indiferent de conținutul lor caloric, consumul de nuci este direct legat de pierderea în greutate. Este posibil ca acest lucru să se datoreze faptului că, elementele sănătoase pentru inima suprimă apetitul.

De asemenea, consumul regulat de nuci reduce semnificativ riscul bolilor de inimă și a nivelului de colesterol. Pentru a face salata și mai sănătoasă, adăugați în ea miez de nucă sau migdale tăiate mărunt. De asemenea, puteți adăuga caju la un sos cremos de salată.

4. Semințe

Proprietățile semințelor sunt similare cu cele ale nucilor în multe privințe: conțin antioxidanți, minerale și grăsimi sănătoase. Diferența este că semințele conțin mai multe oligoelemente și proteine. Susanul este, de asemenea, o sursă de calciu și vitamina E, iar semințele de dovleac sunt pline de zinc.

Pentru a obține cea mai mare valoare nutritivă din nuci și semințe, consumați-le ușor prăjite sau crude. Semințele de chia și de in pot fi un plus grozav pentru fulgii de ovăz sau smoothie-ul tău de dimineață.

5. Fructele de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanți foarte sănătoși pentru inimă. Au fost efectuate o serie de studii în care participanții au mâncat căpșuni sau afine în fiecare zi timp de câteva săptămâni. Rezultatul experimentului a fost o îmbunătățire semnificativă a tensiunii arteriale, o scădere a colesterolului total și a colesterolului LDL, precum și apariția semnelor de stres oxidativ.

În plus, fructele de pădure sunt o hrană excelentă pentru creier. De asemenea, a fost înregistrat efectul pozitiv al fructelor de pădure asupra reducerii deficiențelor cognitive legate de vârstă. Pe lângă fructele de pădure tradiționale, precum afinele și căpșunile, se recomandă și consumul altora, precum goji.

6. Rodie

Acest fruct cu nucleoli mici, suculenți, crocanți și un gust dulce, acidulat este unic în felul său. Rodia conține fitochimicul punicalagina, de aici și proprietățile antioxidante ale sucului de rodie.

Un alt studiu efectuat pe două grupuri de adulți în vârstă a constatat că cei care au băut zilnic suc de rodie timp de 28 de zile au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au primit o băutură placebo.

7. Fasole

Consumul zilnic de fasole și alte leguminoase poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea apetitului. Fasolea este atât un depozit de nutrienți, cât și o sursă de amidon. Are efect antidiabetic și favorizează pierderea în greutate deoarece este digerat lent. Astfel, nivelul glucozei din sânge crește, favorizând sațietatea și prevenind pofta de mâncare.

În plus, leguminoasele contribuie la formarea apărării organismului împotriva oncologiei de diferite tipuri. Orice tip de leguminoase este sănătoasă – linte, năut, fasole neagră sau roșie, mazăre.

8. Ciuperci

Datorită consumului de ciuperci, integritatea ADN-ului este păstrată, efectul antiinflamator și activitatea celulelor imune sunt îmbunătățite. Ciupercile au proprietăți benefice numai în formă fiartă. Ciupercile crude conțin un potențial ca n cerigen – agaritina, a cărei cantitate este redusă semnificativ în timpul gătirii.

9. Usturoi și ceapă

Ceapa aparține familiei de legume Allium, care au un efect benefic asupra sistemului imunitar și cardiovascular și asupra diabetului. Ceapa poate fi numită un concentrat de antioxidanți flavonoizi care sunt benefici pentru sănătate. Consumul regulat de usturoi, ceapă verde și galbenă, praz poate aduce multe beneficii organismului.

10. Roșii

Roșiile sunt bogate în nutrienți care susțin sănătatea, cum ar fi beta-carotenul, licopenul, antioxidanții flavonoizi și vitaminele C și E. Licopenul oferă protecție pielii împotriva daunelor UV și ajută organismul în cazul bolilor cardiovasculare. Cea mai eficientă absorbție a licopenului vine din roșiile fierte. De exemplu, o cană de sos de roșii conține de 10 ori mai mult licopen decât același recipient de roșii crude tocate.

De asemenea, este important să rețineți că pentru o mai bună absorbție a carotenoidelor, care includ licopenul, roșiile trebuie combinate cu grăsimi sănătoase. Prin urmare, este sănătos să adăugați nuci sau dressing de nuci la o salată cu roșii pentru a obține un efect suplimentar.

Articolul este scris în scop informativ și nu are scopul de a diagnostica și prescrie tratament. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!